2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden
29 Eylül 2015 Tarihinde Eklendi.

2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden

TED Bodrum Koleji 8. sınıf öğrencilerimiz üstün başarı göstererek, TEOG 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bodrum birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oldu.

Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ve Bodrum TEOG Şampiyonlarının ödüllendirildiği törene İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN, veliler ve okul müdürleri katıldı.

TEOG Sınavı sonuçlarına göre TEOG Bodrum Birincisi öğrencimiz Can ÜNEN, TEOG Bodrum İkincisi öğrencimiz Seda Nur KOCATÜRK adına velisi ve TEOG Bodrum Üçüncüsü öğrencimiz Yağmur Nur AKTI plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN’in elinden aldı.

TEOG’da üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini önemli başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kitap Okuyoruz! “Sıradanlıktan Kurtulmanın Tek Yolu Okumaktır”

KİTAP OKUYORUZ 2013

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Kitap Okuyoruz” etkinliğine, TED Bodrum Koleji olarak 5. Sınıf öğrencilerimiz ile katıldık. 12.30 – 13.00 saatleri arasında Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi önünde buluşup,

“Sıradanlıktan Kurtulmanın Tek Yolu Okumaktır”

“Kitaplar Sadece İlham Vermek İçindir”

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın”

“Okumanın Yaşı Olmaz” sloganlarımızla, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek ve farkındalık yaratmak için kitap okuduk.

Miniklerden Leziz Kurabiyeler

Anaokulu sınıflarımızdan Sarı Deniz Yıldızları okulumuz Mutfak Atölyesi’nde poğaça yaptı. Rüzgar Ceylan DENGİZ’in annesi Rukiye Hanım’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte minikler hem eğlendi hem öğrendi. Bu keyifli dakikalar için velimiz Rukiye Hanım’a teşekkür ediyoruz.

Bilimde her şey, bir düş ile başlıyor…

Hindistan’da yaşayan Arvind Hupta, ülkesindeki fen bilimleri eğitimini geliştirmek için çöplükten çıkarttığı malzemelerle, çocukların yardımıyla müthiş oyuncaklar tasarlıyor.

William Kamkawamba, daha 14 yaşındayken kendi yaptığı derme çatma bir rüzgar değirmeni ile su ve elektrik etmenin yollarını arıyor.

Bu kişiler, Fen Bilimlerinin bir ders olmanın ötesinde bambaşka bir dünyanın kapılarını açtığının kanıtı.

Bizler de, TED Bodrum Koleji’nde öğrencilerimizi derslerin sınırlarının dışına çıkıp hayal güçlerini bilgileriyle desteklemeleri için çalışıyoruz. Okulumuz 7. Sınıf öğrencilerinden Özge Ece Dede de, bir hayalden yola çıkarak öğretmeni Özge Gönlübeyaz rehberliğinde, görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için bir proje tasarladı. “Sensörgör” adını verdiği projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı “Bu Benim Eserim” adlı proje çalışmasına katıldı ve önce Muğla İl Çalışma Grubu değerlendirilmesinde, ardından da İzmir Bölge Çalışma Grubu değerlendirmesinde elemeyi geçerek İzmir Bölge Bilim Grubu değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, Özge’ye İzmir Bölge Bilim Grubu Değerlendirmelerinde başarılar diliyoruz.

“Bu Benim Eserim” projesinin sloganında da söylendiği gibi, özgür, çalışkan, düşlemekten korkmayan öğrencilerimizle, Geleceğimiz Işıldıyor!

TED Bodrum Koleji Kitapsever Kulübü İkinci Buluşması

“1950’lilerin En iyi Kitapları” temasıyla yol aldığımız kulübümüzün ikinci buluşmasında filozof-sanatçı İris Murdoch’ın “Ağ” isimli kitabı üzerine konuştuk.

Varoluşsal unsurları bünyesinde barındıran kitap, rastlantısallık – kader ikileminin birey üzerindeki etkileri ve “başkasını tanımanın” gerçekte ne kadar mümkün olabileceği konularıyla sohbetimizin temelini oluşturdu.

“… İnsan bir insanı ne zaman sahiden “öğrenebilmiştir”? Belki de öğrenmenin imkansızlığını kavradığı,

öğrenmek arzusunu dışladığı ve en sonunda öğrenmeye ihtiyaç bile duymaz olduğu zaman.

O zaman da insanın ulaştığı şey bilgi değil, bir tür ortaklaşa varoluştur ki bu da aşkın sayısız kisvelerinden biridir.”

İris Murdoch, Ağ, s.213

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 19 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek üçüncü toplantısında ise, Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” isimli kitabını okumak için sözleşip, edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.