2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden
29 Eylül 2015 Tarihinde Eklendi.

2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden

TED Bodrum Koleji 8. sınıf öğrencilerimiz üstün başarı göstererek, TEOG 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bodrum birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oldu.

Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ve Bodrum TEOG Şampiyonlarının ödüllendirildiği törene İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN, veliler ve okul müdürleri katıldı.

TEOG Sınavı sonuçlarına göre TEOG Bodrum Birincisi öğrencimiz Can ÜNEN, TEOG Bodrum İkincisi öğrencimiz Seda Nur KOCATÜRK adına velisi ve TEOG Bodrum Üçüncüsü öğrencimiz Yağmur Nur AKTI plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN’in elinden aldı.

TEOG’da üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini önemli başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

BTEC Award in Social Media Derslerimiz Başladı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında okutulan BTEC programları “Award in Social Media Level 1” dersleri okulumuzda başladı. Bu programla öğrencilerimiz, eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanırken sosyal medyanın olumsuz etkileriyle baş edebilmenin yollarını öğrenecekler. Tamamı İngilizce olan program sonunda öğrencilerimiz, günümüzde önemi hızla artan ve geleceğin mesleklerinden biri olan “Sosyal Medya Uzmanlığı” alanında uluslararası düzeyde kabul gören BTEC sertifikası sahibi olacaklar.

Tohum Toplarımız Hazır

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 3. sınıflarımız eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Okulumuz yemekhanesinde ebeveynleriyle bir araya gelen öğrencilerimiz tohum topları yaparak çevre farkındalığı yarattılar.

Islatarak hamur haline getirdikleri doğada çözünebilen renkli kağıtların içine sakladıkları tohumlardan “Tohum Topları” oluşturan öğrencilerimiz, bunları doğayla buluşturacak.

Nörolog Dr. Bülent Madi, “Etkin ve Verimli Ders Çalışma Programı” kapsamında, ortaokul öğrencilerimize kalıcı öğrenme yöntemlerini anlattı.

Öğrenme, anne karnında başlar ve yaşam boyu devam eder. Önceleri refleks gibi gelişen öğrenme nasıl değişime uğrar? Kalıcı öğrenme nasıl sağlanır? Bazı kişiler neden daha kolay öğrenir? Tüm bu soruların yanıtı, başarılı bir okul hayatının anahtarı olduğu gibi aynı zamanda mutlu bir yaşantının da kaynağı olabilir.

TED Bodrum Koleji’nde bugün, “doğru öğrenme” ile başarının nasıl yakalanabileceğine dair önemli bilgiler edindik. Yirmi yılı aşkın süredir, ülkemizin saygın üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalışan, yazar ve Nörolog Dr. Bülent Madi öğrencilerimize öğrenme süreci ile ilgili çok değerli ipuçları verdi.

Dr. Madi, seminerde öğretmen ve öğrencilerimize, öğrenmenin yaşayan bir süreç olduğunu, kaygının öğrenmenin en büyük düşmanı olduğunu, bizlerin yaşadığımız ortam sayesinde, doğanın sağladığı olanaklarla, tüm duyularımızı kullanma anlamında ne kadar ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğumuzu anlattı. “Eğer matematikten hoşlanmıyorsanız ormana çıkın ve ağaçları sayın. Spor yapın. Açık havada yürüyün. Beyin hücrelerinizi harekete geçirmek için güzel müzikler dinleyin, arkadaş edinin, bol bol gülün, yaşamdan zevk alın. O zaman herşeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz. İyi öğrenirseniz, bir beyin hücresi diğer binlerce hücreyle bağlantı kurar. Böylece beyinsel aktiviteniz artar. Bu yolla dünyayı anlamak kolaylaşır. Ancak tersi durumda, beyin hücresi öldüğünde bir daha geri gelmez” şeklinde konuşan Dr. Madi, öğrenmede kalıcılıkta hedef belirlemenin ve sık sık yapılan tekrarların önemine de değindi.

Akıcı ve renkli anlatımıyla büyük ilgi gören, öğrencilerimizin aktif katılımıyla canlanan söyleşide, Dr. Bülent Madi, sözlerini “Sizler aktif, özgüveni yüksek, güleryüzlü çocuklarsınız. Bu ruhunuzu kaybetmeyin. Unutmayın, iyi niyetli insanların başarıya ulaşması daima daha kolay olur. Olumsuzluklardan uzak durun” şeklinde tamamladı.

Türk Eğitim Derneği 85. yılını kutluyor!

Türk Eğitim Derneği Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928’de kuruldu.Türk Eğitim Derneği, 85 yıldır eğitim dünyasını aydınlatıyor.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1925’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada şöyle diyordu: “Bilim ve eğitimde ilerlemeye yönelik genel isteği yerine getirebilmekten daha çok uzağız. Önümüzdeki yıl için sizlerden devletçe yapılabilecek en büyük özveriyi rica ederken, varlıklı olan vatandaşlarımıza da korumalarına verilmiş olan çocuklarımızı özel girişimleri ile okutup yetiştirmelerini önemle öğütlerim.”

Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün işaret ettiği hedef doğrultusunda, çoğu cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle, 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Dernek, 1946 yılında Türk Eğitim Derneği adını aldı. Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyetin içinden doğan bir kuruluş olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle 85 yıldır eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerine bağlılıkları ve Atatürk’ün izinden gitme konusundaki kararlılıklarıyla ülkeyi daha ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmek için çalışıyor.

TED Bodrum Koleji olarak 85 yıldır Türkiye’yi aydınlatan, kurucusu M. Kemal Atatürk’e olan sorumluluğunu ve ilkelerine olan bağlılığını yerine getirmek başta olmak üzere; düşünme, algılama, sorun çözme yeteneği gelişmiş, demokratik, özgürlükçü, değerlerini özümsemiş, yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen, bilim ve teknoloji kullanımına ve üretimine yatkın, sanata değer veren, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanı olarak öğrencilerimizi Bodrum’da da yetiştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.