2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden
29 2015 Tarihinde Eklendi.

2015 TEOG 1., 2. ve 3.sü TED Bodrum Koleji'nden

TED Bodrum Koleji 8. sınıf öğrencilerimiz üstün başarı göstererek, TEOG 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bodrum birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oldu.

Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ve Bodrum TEOG Şampiyonlarının ödüllendirildiği törene İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN, veliler ve okul müdürleri katıldı.

TEOG Sınavı sonuçlarına göre TEOG Bodrum Birincisi öğrencimiz Can ÜNEN, TEOG Bodrum İkincisi öğrencimiz Seda Nur KOCATÜRK adına velisi ve TEOG Bodrum Üçüncüsü öğrencimiz Yağmur Nur AKTI plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin GEÇİN’in elinden aldı.

TEOG’da üstün başarı gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini önemli başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Velilerimiz Sertifikalarını Aldı

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Uzmanımız Sibel Peşte’nin “Anne/Baba Rolleri ” konulu 1. grup çalışması tamamlandı. Dört hafta boyunca süren etkinlik sonunda velilerimiz sertifikalarını aldı.

“Handan”

“Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız kulübümüzün dördüncü buluşmasında; Türk yazar, akademisyen, siyasetçi Halide Edip Adıvar’ın “Handan” isimli kitabı üzerine konuştuk.

İlk olarak 1912 yılında yayımlanan kitap, roman kişilerinin birbirlerine yazdığı mektuplardan oluşan aristokrat bir çevrede geçen aşk hikayesini anlatır. “Handan” mektup şeklinde yazılmış bir “ben” romanıdır.

II. Meşrutiyet ortamındaki kadın-erkek ilişkilerini cesurca ele alan ve belli bir zümrenin entelektüel bakış açılarını irdeleyen “Handan” aynı zamanda Osmanlı aydınlarının da arkeolojik kazı alanı gibidir. Kişiler üzerinden araştırmaya başladıkça dönemin ünlü simalarına rastlamanız da mümkündür.

Tıpkı filozof-şair Rıza Tevfik Bölükbaşı gibi..

Uçun kuşlar uçun! Burda vefa yok

Öyle akarsular, öyle hava yok

Feryadıma karşı aks-i seda yok

Bu yangın yerinde soğuk kül vardır.

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek beşinci toplantısında ise, Romanya doğumlu şair ve yazar Herta Müller’in  “Tilki Daha O Zaman Avcıydı” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

TED Bodrum Koleji'nde ''Kids Athletics'' Heyecanı

TED Bodrum Koleji okul programında yer alan ''Kids Athletics'' Turnuvası öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Beceri gruplarına göre, bireysel yetenekleri esas alınarak kurgulanan ve yeni yarışma türleri sunan zevkli ve heyecan ''Kids Athletics'' te öğrencilerimiz becerilerini sergiledi.

Lise Öğrencilerimizin Resim Çalışmaları Büyüledi

Lise öğrencilerimiz Canım Beyhan Bizel ve İpek Koç görsel sanat yeteneklerini, temel sanat eğitiminde aldıkları akademik bilgiyi, hayal güçleriyle harmanlayarak tuvallerine aktardı. Öğrencilerimizin yaptıkları birbirinden güzel resimler "The Butterfly Effect" adlı bir sergiye dönüştü. Resimlerdeki, renk coşkusu ise gençliğin dinamizmini ve sanat sevgilerini gözler önüne serer nitelikteydi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış oldukları sanat yolculuklarında başarılarının devamını diliyoruz.