Anaokulu ve İlkokul Öğrencilerimiz Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi
12 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Anaokulu ve İlkokul Öğrencilerimiz Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz bir dönem boyunca yaptıkları çalışmaları İngilizce ve Türkçe sunumlarıyla aileleriyle paylaştı. Çocuklarımızın, öğretmen ve ailelerimizin heyecanı birbiriyle buluştu. Öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine ailelerimizin katılımlarına teşekkür ediyoruz.

Miniklerimiz Güne Yoga Yaparak Başladı

Namaste (merhaba) diye başladık güne yoga sayesinde nefesimizin ve bedenimizle buluştuk. Kaslarımızın, ciğerlerimizin ve ruhumuzun yogayla kavuştuğu dinginliği fark etmeye çalıştık. Bize bu konuda rehberlik eden Berna Öğretmen'e çok teşekkür ediyoruz.

Sene Başı Veli Toplantısı

Okulumuz Ted Bodrum Koleji olarak 2013-2014 yılı akademik çalışmalarına başladık. Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimiz ile aileleri, oryantasyon çalışmaları kapsamında, okul müdürlüğümüz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf ve branş öğretmenlerimiz ile bir araya geldiler. Öğencilerimizin okula uyum sağlamaları için hazırladığımız ilk hafta programı ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına güzel bir başlangıç yaptık.

Not: Etkinlik boyunca çekilen tüm fotoğrafları facebook adresimizden ulaşabilir ve bilgisayarınıza yükleyebilirtsiniz.

Facebook : https://www.facebook.com/TedBodrumKoleji

Anasınıfı Veli Toplantısı Görüntüleri;

1. Sınıf Veli Toplantısı Görüntüleri;

TED BODRUM KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI TAMAMLANDI

TED Bodrum Koleji, sene başı veli tanışma ve bilgilendirme toplantılarını tamamladı.

TED Bodrum Koleji olarak, velilerimizi 2014-2015 akademik yılı programı ve eğitim süreci hakkında bilgilendirmek, yeni döneme ait yenilikleri paylaşmak ve velilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz veli tanışma ve bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. 02 Eylül 2014 Salı günü okul öncesi ve 1.sınıf, 03 Eylül 2014 Çarşamba günü lise hazırlık, 2, 3 ve 4.sınıf, 04 Eylül 2014 Perşembe günü 5, 6 ve 7.sınıf velilerimize yönelik düzenlediğimiz toplantılarımız bugün 8.sınıf velilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantıyla son buldu.

8. sınıf velilerimize yönelik bugün saat 10,00-12,00 arasında düzenlenen toplantı, Okul Müdürümüz Fırat Asyalı’nın 2014-2015 Akademik yılına ilişkin iyi dilekleri ve akademik kadroyu velilerimize tanıştırmasıyla başladı.

Tanışmanın ardından; Okul Müdürümüz Fırat Asyalı, eğitim sürecinin genel hedeflerini ve TED Bodrum Koleji’nin farkını aktardı. Ardından, Ortaokul Müdür Yardımcımız Oya Sakız velilerimize, derslerin işlenişi, öğretim stratejileri, veli- öğrenci ilişkisi ve takip etmeleri gerekli olan konularda brifing verdi.

Ortaokul müdür Yardımcımız Oya Sakız’ın konuşmasının ardından TED Bodrum Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Serdar Öztürk yabancı dil eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi öğretmeni Fadime Yaslan ise rehberlik hizmetleriyle ilgili olarak birer sunum gerçekleştirdi.

Tanışma ve bilgilendirme toplantısının ardından, velilerimiz öğretmenleriyle birebir görüşerek öğrencileri hakkında bilgi aldılar. Öğrencilerimize faydalı neler yapılabileceği hakkında öğretmen veli görüşleri paylaşıldı.

Velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Eğitimde Yeni Bir Çatı Model Doğuyor: “Dokuz Tip Mizaç Modeli”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen Dokuz Tip Mizaç Modeli Semineri TED Bodrum Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk’un sunduğu seminere Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ve Muğla ili genelinden yaklaşık 300 rehber öğretmen katıldı.

Prof. Ziya Selçuk, seminerinde psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin sahip oldukları bilgi ve yöntemleri bütünleştirme ve okul uygulamalarına aktarma konusunda yaşadıkları zorlukları anlattı. Bu noktada Dokuz Tip Mizaç Modeli’nin psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yol gösterecek, okul uygulamalarını kolaylaştıracak, yeni ve bütünleştirici bir model olduğunu vurguladı. Seminerde, Dokuz Tip Mizaç Modeli’nin mizaç tiplerine ait özelliklerine değinen Prof. Ziya Selçuk, kendi tecrübelerinden örneklerle Dokuz Tip Mizaç Modeli’nin eğitsel, kişisel ve mesleki rehberlik uygulamalarından bahsetti. Ayrıca öğrencilerin mizaç tiplerinden yola çıkarak ödev yapmama, öğrenciler arası çatışma gibi sık rastlanan problemlere nasıl yaklaşılması gerektiği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Prof. Ziya Selçuk, Dokuz Tip Mizaç Modeli’nin, meslek yaşamı boyunca incelediği birçok kişilik kuramı arasında en kapsamlı ve bütüncül bir çatı model olduğunun altını çizdi. Seminer sonunda Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, Dokuz Tip Mizaç Modeli’ne Göre Rehberlik Programına Giriş kitabı hediye edildi.