Asu'nun Renkli Dünyası
11 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Asu'nun Renkli Dünyası

1. sınıf öğrencimiz Asu Doğa Kurtuluş kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergisini okulumuzda açtı. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

TED Mağazada Matematik

Okulumuz Matematik öğretmenlerinden Befru Sarıoğlu 5. sınıf öğrencilerimizin matematik derslerinde gördükleri konuların gerçek yaşamda karşılığı olduğunu fark etmeleri, yaparak ve eğlenerek matematik konularını öğrenmeleri amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Okulumuz TED Mağaza bölümünde gerçekleştirilen etkinlikte satılan ürünlerin etiket fiyatları üzerinden yapılan yüzde indirimleri hesaplayan öğrenciler, hem matematiğin hayatımızın büyük bir bölümünde gerekli olduğunun farkına vardılar hem de alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldular.

Bir Varmış Bir Yokmuş...

3.sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersi kazanımları ve masal anlatıcılığı kapsamında “BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ” adlı  veli katılım etkinliğini gerçekleştirdiler. Bu etkinlikte velilerimiz çocukları ile birlikte tanışma ve ısınma oyunlarını oynayarak eğlendiler.  Masallar dünyasına geçiş yaparak “Bencil Dev” adlı masalı  birlikte okudular. Okudukları masalı storyboard yöntemini kullanarak resimlediler. Masalın son bölümü ise değiştirerek canlandırma yaparak birbirlerine sundular.

TED’liyiz Biz!

Güneşin gülümseyen yüzü ve güzel havanın coşkusu ile TED’li olmanın güzelliğini ‘TED Aidiyet Etkinlikleri’ ile bir kez daha tattık.

Öğrencilerimiz önce okulumuzun logosunda neler olduğunu, TED okullarının nerelerde, kimler tarafından ne zaman kurulduğunu ve TED'in açılımını öğrendiler. Ardından anasınıfı öğrencilerimiz bahçemizde logomuzu oluşturarak arkadaşlarıyla paylaştılar.

Okulumuz 6. Sınıf öğrencileri logomuz bugünkü gibi olmasaydı nasıl olurdu dediler ve çocuksu dünyalarındaki hayal güçlerini kullanarak yeni TED logoları oluşturdular.

5. Sınıf öğrencilerimiz ise Türkiye’deki tüm TED okullarının isimlerini müzik ve ritimle seslendirdiler.

Eğlenceli geçen bir hafta boyunca TED’li olmanın mutluluğunu, haklı gururunu yaptığımız çalışmalarla bir kez daha yaşamış olduk.

İngiltere Yaz Dil Okulu’nda Buluşalım

İngilizce  öğreniminin  hayati önem  kazandığı  günümüzde,  TED Bodrum Koleji olarak okuldaki  çalışmalarımızı destekleyecek  nitelikte, öğrencilerimizin  konuşma  becerilerini geliştirmek ve öğrendiklerini  pekiştirmek  amacıyla  Haziran ayı sonunda İngiltere (Uxbridge)’de Yaz Dil Okulu programı düzenlenmektedir.

Yaz Dil Okuluyla ilgili bilgi vermek, akıllara takılan sorulara cevap bulabilmek amacıyla CELT TOUR temsilcisi Sayın Cüneyt GÜNGELEN tarafından, ortaokul ve lise öğrencilerimize ve velilerimize yönelik olarak bir sizi toplantı düzenlendi.

Okulların kapanmasından hemen sonra başlayacak olan Yaz Dil Okulu çalışmaları, İngilizce olarak yapılacak olan dil ve branş dersleri ve dilin pekiştirilmesini sağlayacak gezilerle göz dolduruyor. Gerçekleştirilmesi planlanan Yaz Dil Okulu öğrencilerimize, serbest zamanlarında hem dinlenip eğlenebilecekleri, hem de eğitim alabilecekleri bir ortam sunuyor.

İçeriğinde Spor, Sanat, Elişi, Drama, Tiyatro ve Modern Dans gibi sportif ve sanatsal eğitimleri de bulunduran Yaz Dil Okulu İngilizce eğitimiyle destekleniyor. Toplam iki hafta sürecek olan TED Bodrum Koleji Yaz Dil Okulu çalışmalarında öğrencilerimizi  eğlenceli, keyifli ve kaliteli zaman geçirecekleri günler bekliyor.