Atamızı Özlemle ve Saygıyla Anıyoruz
10 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Atamızı Özlemle ve Saygıyla Anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla okulumuzda bir anma töreni düzenlendi.

Tüm öğrenci, öğretmen, veli ve okul çalışanlarımızın katıldığı törende öğrencilerimiz yanlarında getirdikleri çiçekleri özenle Atatürk Anıtı’na bıraktı.

Okulumuzun tören alanında başlayan anma programında Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’te siren sesiyle bayraklarımız yarıya indirildi ve Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşı okundu.

Ardından konferans salonumuzda devam eden anma programında öğrencilerimizin itinayla hazırladığı gösteriler konuklarımıza sunuldu. Büyük beğeni toplayan ve duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda öğrencilerimiz konuklarımızdan büyük alkış aldı.

Doç. Dr. Azmi Varan ile “Prensler, Prensesler ve Kurbağalar; Anne-Babalığın Farkında Olmadığımız Yanları"

“Tüm çocuklar, dünyaya prens / prenses olarak gelir. Ama ne yazık ki, büyük bir kısmı sonradan kurbağaya dönüşürler”.

Doç. Dr. Azmi Varan, 30 Kasım 2013 Cumartesi Günü, TED Bodrum Koleji tarafından Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Prensler, Prensesler ve Kurbağalar; Anne-Babalığın Farkında Olmadığımız Yanları" adlı semineri, Eric Berne’in bu sözleri ile açtı.

25 yıldır Klinik Psikolog olarak görev yapan, Psikoloji Lisans eğitimini İngiltere, University of Hull’da yaptıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Doç. Dr. Azmi Varan’ın semineri, anne-babalar ve eğitimciler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Seminerde ağırlıklı olarak, bireyin psikolojisinin derinliklerine inerken geçmişten gelen alışkanlıkların, davranış biçimlerinin, çocuk eğitimini ve hayatımızı nasıl etkilediğini, çocuk eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Konuşmasını, “Ülkemize yapılacak en önemli yatırım, ebeveynlere anne-babalık eğitimi verilmesi olacaktır” sözleri ile noktalayan Doç. Dr. Azmi Varan, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak semineri tamamladı.

Miniklerden Leziz Kurabiyeler

Anaokulu sınıflarımızdan Sarı Deniz Yıldızları okulumuz Mutfak Atölyesi’nde poğaça yaptı. Rüzgar Ceylan DENGİZ’in annesi Rukiye Hanım’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte minikler hem eğlendi hem öğrendi. Bu keyifli dakikalar için velimiz Rukiye Hanım’a teşekkür ediyoruz.

İkinci sınıf öğrencilerimiz, bilim insanı olunca…

Bir maddenin, üç hali vardır: Katı, sıvı ve gaz. En azından, çoğu kişi bunu böyle bilir. Ancak eğer ikinci sınıf öğrencilerimize soracak olursanız, onlar size bu konuyla ilgili çok şaşırtıcı, bambaşka şeyler anlatabilir. Çünkü bu hafta, öğrencilerimiz, Non-Newtonian Fluid deneyi ile Oobleck’i keşfettiler.

Non-Newtonian Fluid adı verilen madde, ne katı ne de sıvı hal olarak tanımlanıyor. Bu tip akışkanlar, basınç uygulandığında, basıncın şiddetine göre yoğunluğu artarak biçim değiştiriyor. Herhangi bir müdahaleye maruz kalmadığında ise sıvı halini koruyor. Non-Newtonian Fluid deneyinde hazırlanan  karışımın adı Oobleck.

Oobleck ile bilimin eğlenceli ve şaşırtıcı yüzünü keşfeden öğrencilerimiz, önce laboratuvar gruplarına ayrılarak çalışmaya başladılar. Bu ilginç maddeyi tüm duyularını kullanarak tanımlamaya çalıştılar. Bu esnada, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle, bilim insanlarının inceleme ve araştırma yöntemlerini öğrendiler. Daha küçük bir grup, bulgularını karşılaştırma amacıyla “konsorsiyum” oluşturarak orada savlarını kanıtlama amacıyla tartıştı.

Oobleck’in incelenmesinin ardından, bu defa mühendis oldular ve Oobleck gezegenine inmek üzere birer uzay gemisi tasarladılar.

Son bölümde ise, tüm bu süreçte kullanılan tüm metodları harmanlayarak kendi sonuçlarını sundular. Böylece analitik düşünme becerilerini geliştirdiler, oyun oynayarak, konuşarak, anlatarak öğrenmenin keyfine vardılar.

Bodrum'daki Basın Mensupları TED Bodrum Koleji'nde Buluştu

TED Koleji Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken ve Okul Koordinatörümüz Sayın Fırat Asyalı, Bodrum’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek okulun çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bilgileri paylaştı; basın mensuplarının önerileri dinlendi.

Okul Aile Birliği üyelerimizin de hazır bulunduğu basın toplantısı okulumuz TED Cafe’sinde gerçekleştirildi.