Atamızı Özlemle ve Saygıyla Anıyoruz
10 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Atamızı Özlemle ve Saygıyla Anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla okulumuzda bir anma töreni düzenlendi.

Tüm öğrenci, öğretmen, veli ve okul çalışanlarımızın katıldığı törende öğrencilerimiz yanlarında getirdikleri çiçekleri özenle Atatürk Anıtı’na bıraktı.

Okulumuzun tören alanında başlayan anma programında Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’te siren sesiyle bayraklarımız yarıya indirildi ve Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşı okundu.

Ardından konferans salonumuzda devam eden anma programında öğrencilerimizin itinayla hazırladığı gösteriler konuklarımıza sunuldu. Büyük beğeni toplayan ve duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda öğrencilerimiz konuklarımızdan büyük alkış aldı.

Öğrencimiz 'Kitap Sevgisi' Birincisi

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Kitap Sevgisi” konulu afiş yarışmasında öğrencimiz Elif Damla Akıl 1’inci oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Scientix Projesi Türkiye İstanbul Temsilci, Intel Make Tomorrow (Yarını İnşa Et) Programı Eğitim Koordinatörü Fatma Caner ve Matematik Öğretmeni, STEM Uzmanı Şadan Efe Durak tarafından öğretmenlerimize iki günlük “STEM Eğitimi” verildi. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarının disiplinlerarası yaklaşımla ele alınmasını içeren; teorik bilginin uygulama ve ürüne dönüştürülmesine olanak tanıyan STEM eğitiminde öğrendiklerini pratiğe döken öğretmenlerimiz, birbirinden ilginç tasarımlar ortaya koydu.

Türk Eğitim Derneği 85. Yıl Etkinlikleri

Türk Eğitim Derneği, TED Okullları ve Ted Üniversitesi öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, mezunlarımız ve sporcularımız 29 Mart' ta 85. yılımızda  saat 13:30'da Antıkabir' de buluşuyor!

29 Mart akşamında "85 dakikada 85 yıl" sloganıyla TED Senfoni Orkestrası ve Korosu ie birlikte süpriz konuklar eşliğinde 85. yılımızı kutluyoruz.

Katılım için :

Tel    :   0 312 418 06 14

mail  :   info@ted.org.tr

FEN BİLİMLERİ DERSİNDE HÜCRE’YE YOLCULUK VE VİTAMİN KALELERİ

TED Bodrum Koleji Ortaokul öğrencileri Fen Bilimleri dersini yaşayarak, yaparak ve güncel yaşamla ilişkilendirerek öğrenmeye devam ediyor. Sınıf içi etkinlikleri ile eğlenirken öğreniyor, grup çalışmaları ile işbirlikçi öğrenmenin önemini farkına varıyorlar.

6.sınıf öğrencilerimiz oyun hamuru, boncuk, düğme vb. gibi birçok malzemeyi birleştirerek hücre modelleri tasarladılar. ‘’ HÜCRE’’nin yapısının gizemli dünyasına yolculuk yaparak, bitki ve hayvan hücreleri arasındaki farkları keşfettiler.

5.sınıflarımız ise evlerinden getirdikleri atık malzemelerle ‘’VİTAMİN KALELERİ’ ’tasarladılar.  Tasarladıkları kalelerin kapıları halka açılmadığı takdirde olabilecek durumları analiz ederek drama, şiir ya da hikâye yazdılar. Grup çalışması şeklinde planladıkları çalışmaları sınıfta öğretmenlerine ve arkadaşlarına sundular. Artık tüm 5.sınıfların bir ‘’VİTAMİN ŞEHRİ’’ var! Öğrencilerimiz bu etkinlikle ‘Vitamin çeşitlerinin en fazla hangi besinlerde bulunduğunu araştırır ve sunar. ‘’ kazanımını edindiler aynı zamanda atık malzemeleri kullanarak yeşil bayrak sahibi bir okul olmanın önemini bir kez daha yaşamış ve yaşatmış oldular.