Bana Bir Hikaye Anlat Öğretmenim
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Bana Bir Hikaye Anlat Öğretmenim

Profesyonel Hikaye Anlatıcısı, Eğitim Tasarımcısı ve Eğitmen Eda Bayraktar, öğretmenlerimizle Storytelling (Hikaye Anlatıclığı) üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölyede, öğretmenlerimiz "Hikaye Anlatıcılığı", " Hikayelerin Keşfi", "Hikaye Anlatım Teknikleri ve Pratikleri", "Eğitimde, Sınıf ve Konuşmalarda Anlatıcılık Teknikleri", "Hikaye Kurgulama", "Storytelling Kanvas İle 10 Adımda Hikayeleştirme" konu başlıklarında çalışırken hem eğlendiler hem de sınıflarında uygulayacakları örnekleri geliştirdiler.

Tohumdan Böreğe Ispanağın Yolculuğu

Çocuklarımız ekim ayında ektikleri ıspanakları topladılar. Bugün o ıspanaklarla börek yaptılar. Tohumdan böreğe uzuuun bir süreci gözlemlediler. Börek yapımı için gerekli aşamaları da öğretmenleri ve arkadaşlarıyla deneyimlediler. Şimdi afiyetle yaptıkları börekleri yeme zamanı.

“Çocuk Kalem Özel Ödülü” okulumuzda…

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları tarafından TED Okulları arasında düzenlenen 2013 Ortaokul/Lise Öykü Yarışması’na okulumuz öğrencileri yedi öykü ile katıldı. Yarışma sonucunda 6-B sınıfından öğrencimiz Elvan Galatalı “Otizm” adlı öyküsü; toplam 35 öykü arasından “Çocuk Kalem Özel Ödülü”nü aldı.

İlk olarak Okul Müdürümüz Fırat Asyalı, İstiklal Marşı töreninde öğrencimizin başarısını tüm okula müjdeledi.  Okul Müdürümüz Fırat Asyalı Elvan Galatalı’yı okul adına tebrik edip hediyesini verdi ve TED Kayseri Koleji’nde düzenlenecek olan törene katılacağını belirtti.

10 Mayıs 2013 tarihinde Kayseri’de gerçekleştirilen törene Türkçe Öğretmenimiz Elçin Nur Kapoğlu ile birlikte katılan öğrencimiz Elvan Galatalı, okulumuzu başarıyla temsil etti. Öğrencimizi tebrik ediyor kalemini elinden düşürmemesini diliyoruz.

Okulumuzda Sualtı Dünya Rekoru Kırıldı

Milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın, okulumuzun olimpik havuzunda Sualtı Sportif Guinness Dünya Rekorunu 67.16 metre ile kırdı. Sporcumuzu tebrik ediyoruz.

π ile Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk

Matematiğin ünlü sabit sayısı olan “Π Sayısı” anısına dünya çapında düzenlenen Π Günü kutlama etkinlikleri, 14 Mart günü okulumuzda yapıldı.

Π rakamının ilk üç sayısını karşılayan 14 Mart, yani yılın 3. ayının 14. günü, eğitimciler ve bilim insanlarınca, Π Günü adıyla kutlanıyor. Bizler de TED Bodrum Koleji olarak fen-matematik zümresi tarafından hazırlanan bir dizi etkinlikle bu günü coşkuyla kutladık.

Öğrencilerimiz, hafta boyunca Π sayısının tarihçesi, önemi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili bilgi edindiler; kendilerine özgü tasarladıkları tişörtleri boyadılar, Π simgesinden oluşan kurabiyeler ve pastalar hazırladılar.

Spor salonumuzda yapılan etkinlikte ise öğrencilerimiz arasında düzenlenen ve Π sayısının virgülden sonra sonsuza giden basamaklarını ezberleme yarışmasında en çok basamağı hafızasında tutan öğrencilerimizden Esma Nayır 139 basamakla birinci; Deniz Özaydın 124 basamakla ikinci; Yade Yörük 77 basamakla üçüncü oldu.

Amerikan tarih formatında bugünün 3/14 olarak geçmesi ve bunun π sayısının en yaygın kullanımının olduğunun vurgulandığı bugünde, öğrenciler eğlenerek matematiğin gizemi hakkında bilgi sahibi oldular.

Π’nin okulumuzdaki sihirli yolculuğu, ikindi kahvaltısında yenilen Π kurabiyeleri ve pastaları ile son buldu.