Bana Bir Hikaye Anlat Öğretmenim
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Bana Bir Hikaye Anlat Öğretmenim

Profesyonel Hikaye Anlatıcısı, Eğitim Tasarımcısı ve Eğitmen Eda Bayraktar, öğretmenlerimizle Storytelling (Hikaye Anlatıclığı) üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölyede, öğretmenlerimiz "Hikaye Anlatıcılığı", " Hikayelerin Keşfi", "Hikaye Anlatım Teknikleri ve Pratikleri", "Eğitimde, Sınıf ve Konuşmalarda Anlatıcılık Teknikleri", "Hikaye Kurgulama", "Storytelling Kanvas İle 10 Adımda Hikayeleştirme" konu başlıklarında çalışırken hem eğlendiler hem de sınıflarında uygulayacakları örnekleri geliştirdiler.

İki Basamaklı Sayıları Toplamak Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmamıştı

2. sınıf öğrencilerimiz eldeli toplama işlemini eğlenceli bir etkinlikle pekiştirdiler.

Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Okulumuzu Ziyaret Etti

Bodrum'da Türk-Japon halkları arasında ilişkilerinin geliştirilmesi için Osaka Mimarlık Üniversitesi ve Japon-Türk Kültür Değişim Derneği ortak çalışmalara başladı. 2014 yılının Haziran ayında 'Türk-Japon Festivali' düzenlenmesi hedefleniyor.

Osaka Mimarlık Üniversitesi Çevre Düzenleme Departmanı Mimarlık Bölümü Profesörü Masao Fukuhara, Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve eşi, aynı zamanda derneğin Genel Sekreteri Chieko İshimoto okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzun Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ile 2014 Haziran ayında Bodrum'da Japon Kültür Günü yapılması konusunda konuştular ve ortak çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Birlikte okulumuzu gezdiler ve okulumuz ile ilgili güzel düşüncelerini, beğenilerini dile getirdiler.

“Handan”

“Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız kulübümüzün dördüncü buluşmasında; Türk yazar, akademisyen, siyasetçi Halide Edip Adıvar’ın “Handan” isimli kitabı üzerine konuştuk.

İlk olarak 1912 yılında yayımlanan kitap, roman kişilerinin birbirlerine yazdığı mektuplardan oluşan aristokrat bir çevrede geçen aşk hikayesini anlatır. “Handan” mektup şeklinde yazılmış bir “ben” romanıdır.

II. Meşrutiyet ortamındaki kadın-erkek ilişkilerini cesurca ele alan ve belli bir zümrenin entelektüel bakış açılarını irdeleyen “Handan” aynı zamanda Osmanlı aydınlarının da arkeolojik kazı alanı gibidir. Kişiler üzerinden araştırmaya başladıkça dönemin ünlü simalarına rastlamanız da mümkündür.

Tıpkı filozof-şair Rıza Tevfik Bölükbaşı gibi..

Uçun kuşlar uçun! Burda vefa yok

Öyle akarsular, öyle hava yok

Feryadıma karşı aks-i seda yok

Bu yangın yerinde soğuk kül vardır.

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek beşinci toplantısında ise, Romanya doğumlu şair ve yazar Herta Müller’in  “Tilki Daha O Zaman Avcıydı” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.