Bilim Kahramanları First Lego League'de Buluştu
12 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Bilim Kahramanları First Lego League'de Buluştu

İstanbul’da 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League’ 14. Sezon Turnuvalarında öğrencilerimiz ‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ temasına ait çalışmaları ve robotlarıyla okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öğretmenlerimize Nefes Terapi Eğitimi Verildi

Nefes Koçu Burçin Özdemir tarafından öğretmenlerimize yönelik olarak nefes terapi eğitimi verildi. Nefesin önemi, diyafram kullanımı, nefes terapisinin zihinsel ve ruhsal faydaları hakkında bilgilerin verildiği eğitimde doğru nefes alma yöntemleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Yanardağ Deneyi Yaptık

Toplu veli katılım etkinliğimizde çocuklarımız anne babalarıyla birlikte “Yanardağ Deneyi” yaptı. Deneyi yaparken öğretmenimiz yanardağın oluşumu ile ilgili bilgiler verdi. Pet şişemizi kaplayarak dağ görüntüsü verdikten sonra cam şişenin içine karbonat döktük. Ardından üstüne sirke ekledik. Yanardağın patlaması anında hepimiz çok heyecanlandık. Bu etkinlikte bizimle olan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Çocuklarımızın Gözünden Sevgi Dolu Portreler

Toplu veli katılım etkinliğimizde çocuklarımız ressam velilerimiz model oldu. Çocuklarımız tuvallerini anne babalarına kocaman sevgilerini anlatmak için boyadılar. Birbirinden neşeli yeşil, turuncu, kırmızı, mavi, sarı renkli anne babalar ortaya çıkardılar. Bir başka gördük kendimizi çocuklarımızın ellerinde. Bu etkinlikte bizimle olan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Mini mini ikiler ‘İskelet ve Kas Sistemi’ni öğrendiler

Kolejimizin ilkokul ikinci sınıf öğrencileri “Vücudumuzun Organları”ndan sonra "Vücudumuzun İskelet ve Kas Sistemi" konusunu Bodrum Acıbadem Hastane Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Feridun Çilli’den dinlediler.

Vücudumuzun destek ve hareketini sağlayan iskelet-kas sistemini, bunların görevlerini ve egzersiz yapmanın vücudumuzdaki olumlu etkilerini doktorumuzun rehberliğinde uygulayarak öğrenen öğrencilerimiz, yapılan etkinlikten hem çok keyif aldılar hem de konuyu zihinlerinde somutlaştırarak öğrendiler.

Bu etkinlikte bize destek olan velimiz Sayın Doç. Dr. Feridun Çilli’ye katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.