Eylül Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimizden Mini Konser

Öğrencilerimiz, Müzik öğretmenleri rehberliğinde okulumuz giriş katında mini bir konser verdiler.

Öğle arasında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimiz; piyano, keman ve gitar eşliğinde öğrendikleri parçaları arkadaşlarıyla paylaştılar. Öğrencilerimizin yeteneklerini sergiledikleri mini konser arkadaşları ve velilerimiz tarafından büyük beğeni topladı.

Lise Öğrencilerimizden Disiplinler Arası Deney Çalışması

Okulumuzda disiplinler arası öğretim uygulaması olarak Biyoloji ve  Kimya dersi öğretmenlerimiz, 10. sınıf öğrencilerimizle ‘Kalıtım’ ünitesi kapsamında, kan grupları tespiti deneyini gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz steril ortam koşulları sağlayarak, heyecanla kendilerinden kan örneği aldılar ve kan gruplarını tespit ettiler. Kan alıp-verme durumlarındaki olasılıkları tartışarak deney raporlarını hazırladılar. Deney yöntemiyle amacımız, öğrencileri doğa olaylarına karşı deneyim kazandırmak, soyut kavramları somutlaştırmak, bilgi ve bilimsel süreçleri geliştirmek, deneysel el becerileri kazandırmaktı. Yapılan planlı ve kontrollü çalışmalarda, öğrencelerimizin bağımsız olarak deney yapması, fen bilimlerine ve deneysel yönteme ilişkin olumlu tutumları görülmeye değerdi.

TED Radyo Bu Hafta Genç Kız Voleybol Takımımızı Ağırladı

Öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu TED Radyo’nun bu haftaki konukları; Genç Kız Voleybol Takımımız oldu. TED Radyo her Çarşamba 15.30'dan itibaren www.tedbodrum.k12.tr/radyo linkinden canlı yayında.

“Arkadaşım üşümesin” diyerek; ilmek ilmek yakınlaştık!

Geçtiğimiz hafta, bir ayı aşkın zamandır, öğretmenler, veliler, öğrenciler, hatta Bodrumlular el ele vererek canla-başla sürdürdüğümüz kampanyamızın, belki de en heyecan verici anlarını yaşadık. İlk ayağında öğretmenlerimiz önderliğinde öğrencilerimizin arkadaşlarına ördükleri atkı, bere ve battaniyeleri, ikinci ayağı kapsamında ise, topladığımız, tercihen yeni alınmış veya iyi durumda olan çok az kullanılmış, kışın sıcak geçmesine yardımcı olacak eşyaları bir araya getirdik.

Topladığımız ürünlerin tahminlerin çok üzerinde çıkması mutluluk vericiydi. Her aşamasında olduğu gibi, kampanyanın bu aşamasında da işbölümü vardı. Öğretmenlerimiz topladı, çalışanlarımız sınıflandırdı ve öğrencilerimiz paketledi.

Öğrencilerimiz, kendi emekleriyle gerçekleştirdikleri her çabayla, her ilmekle arkadaşlarına bir adım daha yaklaştılar. Şimdi, TED Bodrum Koleji Ailesi olarak merakla ve heyecanla, bir araya getirdiğimiz ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaşmasını bekliyor, bu yolda katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.