Tarihinde Eklendi.

“Pomme d’amour “

Bugün ikinci yabancı dil olarak Fransızcayı tercih eden altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerimiz derslerini mutfak atölyemizde işledi.

Dersimizin konusu “Dominique Guillemant’ ın Le Rêvede Sophie (Sophie’ nin Rüyası)”  kitabında geçen elma şekeri tarifini denemek ve test etmekti.

Ders öğretmenimiz Burcu Karatoprak, öğrencilerimize ders konusu olarak işledikleri kitaptan elma şekeri yapımını okuyarak ve onlara minik mesajlar vererek keyifli bir ders geçirmelerini sağladı.

Mutfak atölyemizde üç gruba ayrılan öğrencilerimiz kendi tezgahlarında öğretmenlerinin verdiği mesajlarla hünerlerini sergilerdi.

Bugün Fransızca dersimiz öğretici olduğu kadar, eğlenceliydi de…

TED Okulları 16. Müdürler Toplantısı Gerçekleştirildi

TED Okulları 16. Müdürler Toplantısı, TED Şanlıurfa Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın da katılımıyla üç gün süren toplantıda geçtiğimiz yılın değerlendirmesi yapılarak, gelecek dönemin stratejileri belirlendi. Toplantıya okulumuzu temsilen Okul Genel Koordinatörümüz Sevinç Zeren ve İlkokul Müdürümüz Meryem Ebrem katıldı.

Fa Usta’nın Kemanları Öğrencilerimizle Buluştu

Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında 3. sınıf öğrencilerimiz çocuk kitapları yazarı Fatih Erdoğan’la bir araya geldi. Yazarımızla “Fa Ustanın Kemanları” kitabı üzerine konuşan öğrencilerimiz ‘Okul Servisindeki Maymun’ konulu bir de öykü oluşturdular.

4. Sınıf Öğrencilerimiz Bir Gün İçin Ortaokullu Oldu !

4. Sınıf öğrencilerimize, ilkokuldan ortaokula geçişte karşılaşacakları fiziksel, sosyal ve idari okul şemasının tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimizin branş sistemine uyumlarını kolaylaştırmak üzere 5. sınıfta görülecek ana dersler ile ilgili bilgi ortaokul branş öğretmenlerince verildi ve öğrencilerden beklenen akademik performans anlatıldı.

Ortaokul öğrencisi olarak günlük yaşantılarında büyük öneme sahip olacak günlük zaman çizelgesi, haftalık ders saatleri, ortaokulda sınıf öğretmeni kavramı, teneffüslerini nasıl değerlendirecekleri, dolap düzeni gibi konularda öğrencilerimiz bilgi sahibi oldu. Toplantıda Rehber Öğretmenimiz bu yaş seviyesinde öğrencilerin ortaokula geçişte yaşayacakları uyum süreci hakkında paylaşımlarda bulundu. Akademik programlar ve sosyal süreçler ile ilgili toplantıdan sonra öğrencilerimiz ortaokulun derslik, laboratuvar ve kütüphane gibi birimlerini öğretmenleri eşliğinde gezdiler. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler derslikleri ile Fen Laboratuvarlarını ilgili branş öğretmeni eşliğinde incelediler. Akıllarına takılan soruların cevaplarını öğretmenleri ile paylaşarak bilgilendiler.

Bu güzel etkinlikten sonra 4. sınıflarımız ortaokul yemek saatinde ortaokullu abi ve ablaları ile birlikte yemek yediler.