Bodrum’dan Kos’a Uzanan Zeytin Dalı TED Bodrum Koleji I. Uluslararası Zeytin Festivali
07 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Tarih boyunca Ege uygarlıklarının sembolü, barışın, umudun, bolluğun, sevginin temsilcisi zeytin, Ege'nin iki eşsiz adasını Bodrum ve Kos’u TED Bodrum Koleji 1. Uluslararası Zeytin Festivali'nde bir araya getirecek.

TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde ve organizatörlüğünde, Zeytin Dostu Derneğinin katkılarıyla 8-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TED Bodrum Koleji 1. Uluslararası Zeytin Festivali' Bodrum’da alanında yapılmış ilk festival olacak.

Kültürlerarası iletişimi arttırmak, yerel değerleri tanıtmak, gelecek nesillere birlik beraberlik duygusu aşılamak hedefiyle gerçekleştirilecek olan festival uluslararası alanda bir dostluk köprüsü kuracak.

Festival kapsamında Yunanistan’ın Kos adasından gelecek lise öğrencileri ile lise öğrencilerimiz birlikte zeytin hasadı yapacak, sanat atölyeleri gerçekleştirecek, dostluk fidanı dikecek, kültürel yerel değerlerini tanıtacak.

Festival, ayrıca Türk ve Yunanistan kültürünün çok özel örneklerinden birine de ev sahipliği yapacak. Türk ve Yunan öğrenciler ortak mirasa sahip kültürlerinin ortak yönü olan zeytin hasadını dans ve müzik aracılığı ile yeniden canlandıracak; Türk ve Yunan kültürü bu dansta birleşecek, öğrenciler izleyenlere görsel bir şölen sunacak.

Organizasyon komitesinin yaptığı toplantıda festivalle ilgili konuşan yetkililer;   Dört mevsim gelir geçer ama zeytin ağacının gri, yeşil, gümüş yaprakları dallarında dökülmeden durur. Zeytin, Akdeniz’i, Ege’yi, güneyi sever. Kendine özgü hafif kokulu, küçük, narin, sarı ve beyaz çiçekleriyle karşılar baharı. Yaz aylarında çiçekleri meyveye durur. Sonra yaz geçerken meyveleri irileşir, olgunlaşır. Hasat zamanı, sonbahardır. Zeytin ağacının çok çok uzun ve verimli bir ömrü vardır, şifa kaynağıdır. Biz de yeni nesilleri gelecekte sağlıklı, mutlu ve barış içinde görmek dileği ile bu yıl birincisini gerçekleştireceğimiz ancak geleneksel olmasını temenni ettiğimiz her iki kültürü bir noktada buluşturan bu festivali gerçekleştirelim istedik. Bugün Birleşmiş Milletler bayrağı tüm dünyayı bir sembol olarak kucaklayan zeytin dallarının bir tacına sahiptir; evrensel barış. Biz de bu tacı festivalimiz aracılığı ile yeni nesillerin başına takacağız. Festivalde komşu ada öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” açıklamasında bulundu.

TED BODRUM KOLEJİ 1. ULUSLARARASI ZEYTİN FESTİVALİ PROGRAMI

8 ARALIK CUMA

KOS’TAN GELEN ÖĞRENCİLERİ KARŞILAMA / BODRUM LİMANI

16.00 – 17.30

MİSAFİR ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMA / TED BODRUM KOLEJİ

9 ARALIK CUMARTESİ

10.00 – 12.00

Zeytin Dostu Derneği Muğla İl Temsilcisi Feridun Kaykı ile Zeytin Sunumu - Zeytin Hasadı / TED BODRUM KOLEJİ

Zeytin Dostu Derneği Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı ile Zeytin, Zeytinyağı Tadımı / TED BODRUM KOLEJİ

Zeytin Dostu Derneği ile Zeytin Fidanı Dikimi / TED BODRUM KOLEJİ

TED BODRUM KOLEJİ Halk Dansları Gösterisi / TED BODRUM KOLEJİ KONFERANS SALONU

YUNANİSTAN HALK DANSLARI GÖSTERİSİ / TED BODRUM KOLEJİ KONFERANS SALONU

12.00 – 13.00 YEMEK

13.00 – 14.00

ATÖLYE ÇALIŞMALARI (Zeytinyağlı Sabun ve Zeytinyağlı Yemekler) / TED BODRUM KOLEJİ MUTFAK ATÖLYESİ – SERAMİK ATÖLYESİ

14.00 – 15.30

ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ İLE SANATSAL ÇALIŞMA / TED BODRUM KOLEJİ C BLOK

15.30 – 18.00

BODRUM GEZİSİ

18.00 – 19.30

DOSTLUK YEMEĞİ / TED BODRUM KOLEJİ

10 ARALIK PAZAR

08.30 – 09.00

MİSAFİR ÖĞRENCİLERİ UĞURLAMA / BODRUM LİMANI

Öğrenci ve Velilerimiz Ergenlik Dönemi ile İlgili Bilgilendirildi

PDR uzmanlarımız Kayane Kutlu ve Fadime Yaslan tarafından ortaokul öğrenci ve velilerimize yönelik olarak öğrencilerimizin ergenlik dönemleri süresince doğru ve bilinçli bir şekilde bilgilendirilmesini amaçlayan “Cinsel Eğitim Semineri” verildi. Seminerde; “Ön Ergenlik Dönemi”, “Ergenlikte Gelişme”, “Beslenme-Üreme Sistemleri Anatomisi ve Fizyolojisi”, “Büyümenin Amacı” gibi konular ele alınarak, öğrencilerimizin içinde bulundukları dönem hakkında gerekli temel bilgiler aktarıldı. Öğrencilerimiz, cinsiyetler arasındaki farkları görürken, kendi cinsiyetleri hakkında bilinçli bilgi sahibi olma fırsatını buldular. Sınıflarında verilen bu eğitim sayesinde öğrencilerimize aynı zamanda, cinsellikle ilgili toplum içerisinde açıkça konuşamadıkları ancak merak ettikleri soruları sorma olanağı da yaratılmış oldu.

Benim Annem Bir Melek

Öğrencimizden “Hititler” Resim Sergisi

Okulumuz 3/ B sınıfı öğrencilerinden Ekin Asyalı II. Bireysel Resim Sergisi’ni “Hititler” başlığı altında oku giriş katında açtı. Sergide Hitit sanatının örneklerini resmederken değişik  teknikleri bir arada kullanan öğrencimiz; Hititler‘ in tarihi, yaşamı, yönetimi ve sanatıyla ilgili kısa bilgilerle arkadaşlarının dikkatini çekmeyi başardı. Küçük ressam Ekin’e başarılarının devamını diliyoruz.

Robert Kolej’den, TED Bodrum Koleji’ne ziyaret.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Robert Kolej Genel Müdürü Sayın Anthony JONES ve yaz etkinlikleri programları sorumlusu Cey ALPAUTİ okulumuzu ziyaret ettiler.

Gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde, TED Bodrum Koleji kampüsünde incelemelerde bulunan Robert Kolej yönetim ekibi ile eğitim alanındaki yeni gelişmelere ve olası işbirliklerine dair paylaşımlarda bulunuldu.