Cimnastik Takımımız Türkiye Onuncusu
10 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Cimnastik Takımımız Türkiye Onuncusu

Muğla şampiyonu olan ve Ada Ertan, Zeynep Yüksel, Duru Başak Çakmak ve Lara Louise Wellington'dan oluşan TED Bodrum Koleji Cimnastik Takımımız bölge finallerini 80,10 ile geçtikten sonra Türkiye finallerinde 83,55 puan alarak Türkiye 10.’su oldu. Bu seneki cimnastik maratonunda 62 il temsilcisi takımdan Muğla temsilcisi olan takımımız, birçoğu profesyonel kulüp, cimnastik ligi sporcusu ve milli takım adayları olan rakiplere karşı büyük bir başarıyla okulumuzu temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizi kutlar ve başarılarının devamını dileriz.

Anasınıflarımız Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi

Anasınıfı öğrencilerimiz sene başından bu yana okulda yaptıkları çalışmalarını ‘Portfolyo Sunumu’ ile anne babalarına anlattılar.

Büyük Ressamlar Küçük Eller Empresyonistler

3. ve 5. sınıf öğrencilerimizin empresyonist akımından yola çıkarak ortaya koydukları çalışmaların yer aldığı “Büyük Ressamlar Küçük Eller Empresyonistler” başlıklı resim sergisi görücüye çıktı. Okulumuz fuaye alnında açılan sergimizi 20 Mayıs’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Bayramınız Kutlu Olsun
TED Kitapsever Kulübü Kitap Okumak İçin Zaman Yaratıyor

“İvan İlyiç’in Ölümü”

İkinci dönemin yeni teması “Dünya edebiyatının klasikleri” ile yola çıktığımız kulübümüzün ilk buluşmasında Rus edebiyatının realist yazarlarından Tolstoy’un “İvan İlyiç’in Ölümü” isimli kitabı üzerine konuştuk.

19. yy Rus Edebiyatı’nın çok yönlü ismi filozof-eğitimci- yazar Tolstoy,  hayatı boyunca beraberinde taşıdığı “ölüm” kaygısını yalın bir dille anlattığı eserinde okuyucuya, hayatı ve ölümü varoluşsal bir perspektiften bakabilme çerçevesini çizmektedir.

Tolstoy, insanların kendi adlarına ölümü kabullenemediklerini ve onu başkalarına uygun görme yanılgısına düştüklerine dikkat çekmektedir. Başkalarının ölümü “orada bir yerde” nesneler dünyasında, herhangi bir olay ya da nesne gibi algılanan bir olayken, kendi ölümümüzün korku veren son derece sarsıcı bir tecrübe olduğunu vurgulamaktadır.(Koç, 2009,s.249)

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek altıncı toplantısında ise, ırk ayrımının en sert muhaliflerinden Dostoyevski’nin “Budala” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

* Emel Koç, “Varoluşsal Bir Problem Olarak Ölüm Üzerine Bir Değerlendirme: Tolstoy’un İvan İlyiç’in Ölümü Adlı Eseri”, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 12, Sayı 22, Aralık 2009, s.245-259