Engelleri Aşan Muhteşem Bir Konser; Bir Çocuğun Şarkısı Ol
12 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Engelleri Aşan Muhteşem Bir Konser; Bir Çocuğun Şarkısı Ol

Türk Eğitim Derneği kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla Okul Aile Birliğimizin etkinlikleri kapsamında veli koro çalışmaları bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Bir Çocuğun Şarkısı Ol Sosyal Sorumluluk Projesi ile kadın velilerimizden oluşan koromuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Yahşi Eğitim Okulu ve İş Merkezinde öğrenim gören özel öğrenciler için bir araya gelerek anlamlı bir konsere imza attı. Toplumsal sorumluluk duyarlılığı ile gerçekleştirilen ve geliri özel öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak olan konserde özel öğrenciler şarkılarıyla velilerimize eşlik etti. Sempatik sanatçı Yonca Evcimik’in konuk olarak katıldığı konserde Sezen Aksu’nun Düş Bahçeleri şarkısı öğrencimiz tarafından işaret diline çevrildi. Konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Gençlerimiz Bodrum 2.'si

Bodrum ilçesi Okullararası Basketbol Müsabakalarında Genç Erkek Basketbol A Takımımız Bodrum 2.’si olarak il müsabakalarında okulumuzu temsil etmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bodrum’un Tüm Psikolojik Danışmanları Eğitim için TED Bodrum Koleji’nde Buluştu

TED Bodrum Koleji, Bodrum ilçesinde bulunan resmi ilkokul ve ortaokullarda görev yapan Psikolojik Danışmanların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izniyle “Ergenlikte Zorbalık ile Baş Etme Yöntemleri” konulu bir hizmet içi eğitim programını gerçekleştirdi.

Programın amacı; günümüzde gittikçe artan, öğrencilerin birbirlerine uyguladıkları fiziksel ya da psikolojik zorbalığın varlığını ve özelliklerini göre belirleyebilmek, zorbalığı önlemeye yönelik programlar hazırlamak ve eğitimcilerin dikkatini konuya çekmek olarak belirlendi.

Okul kütüphanemizde, Psikolog Dr. Sayın Nevin DÖLEK tarafından tam gün verilen seminere, 40 rehber öğretmenin yanı sıra Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin GEÇİN ve Okul Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat ASYALI katıldı. İlk ve orta dereceli okullarda yaptığı bir araştırma hakkında katılımcılara bilgi veren Psikolog Dr. Nevin DÖLEK, en çok akran zorbalığına uğrayan öğrencilerin pasif, içine kapanık ve sessiz öğrenciler olduğunu söyledi.

Sayın DÖLEK, bir ya da birkaç öğrencinin kasıtlı olarak başka bir öğrenciye psikolojik, fiziksel, sözel olarak yaptığı her olumsuz davranışın akran zorbalığı olarak tanımlandığını belirtti.

Seminer süresince zorbalık ve kurban kavramlarından bahseden DÖLEK, kurban ve zorba çocukların kişilik özelliklerini karşılaştırmalı olarak, örneklerle anlattı. Bir çocuğun ve yetişkinin zorba olduğunun nasıl anlaşılacağı, zorba bir çocuğun fiziksel ve psikolojik tepkilerinin neler olduğuna değinen DÖLEK, ayrıca, zorbalığın kalıcı etkilerinden bahsederek, okul ortamında zorba bir öğrenci ile baş etme yöntemleri ve akran zorbalığını önleme çalışmaları üzerinde durdu.

“Üretimden Tüketime; Mesleğim Ne?”

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Dersi'ndeki "Üretimden Tüketime" ünitesini, velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen güzel bir etkinlikle pekiştirdiler.

Sınıf öğretmenlerimiz İcla Sayıta ve Merve Aras rehberliğinde yapılan etkinlikte öğrencilerimiz; öncelikle hayatımızı kolaylaştıran meslek gruplarının bazılarını belirleyerek, ilgi ve istekleri doğrultusunda bunlardan birini seçtiler. Gruplara ayrılan öğrenciler, seçtikleri meslek hakkında araştırma yaparak, bilgi edindiler.

Daha sonra okul kütüphanemizde öğrencilerimiz tarafından seçilen mesleklere ait “Meslek Masaları” oluşturuldu. Oluşturulan meslek masalarında çalışma yapacak olan velilerimizin seçimleri ise kura sonucunda belirlendi.

Her masada bulunan materyallerle, masalarındaki meslek guruplarıyla ilgili slogan üreten, afiş hazırlayan veli ve öğrencilerimiz, etkinlik sonunda hazırladıkları afişleri diğer masalarla paylaştı.

Yaptıkları çalışmayla mesleklerin önemini kavrayan ve velilerimizle kaynaşma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, grup çalışmasıyla bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Değerli velilerimize bu güzel etkinlikte bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.

Anaokulu ve İlkokul Öğrencilerimiz Portfolyo Sunumlarını Gerçekleştirdi

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz bir dönem boyunca yaptıkları çalışmaları İngilizce ve Türkçe sunumlarıyla aileleriyle paylaştı. Çocuklarımızın, öğretmen ve ailelerimizin heyecanı birbiriyle buluştu. Öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine ailelerimizin katılımlarına teşekkür ediyoruz.