Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 'Engelsiz Bir Dünya için El Ele' kortej yürüyüşüne Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz de katılarak 'Engelli olmak hayatı yaşamaya engel olmamalı' dedi.

Lise Öğrencilerimiz Fermente Gıda Yapımını Disiplinlerarası Bir Yaklaşımla Pekiştirdiler

11. sınıf öğrencilerimiz Biyoloji başta olmak üzere Kimya, Fizik ve Matematik derslerini de kapsayan disiplinler arası bir yaklaşımla fermente (mayalama) gıda yapımı konusunu Mutfak Atölyemizde peynir yaparak pekiştirdiler.

Aşçımızın yardımıyla doğal inek sütünü mayanlandıran öğrencilerimiz laktik asit fermantasyonu sürecinde meydana gelen biyokimyasal değişimleri, fermante gıdaların sağlık açısından önemini, peynir çeşitlerini aşçımız ve Fen Bilimleri öğretmenlerimizle tartıştılar. Peynirin korunması için kullanılan yöntemlerleri araştıran öğrencilerimiz deneyin sonunda hazırladıkları peynirle keyifli bir ikindi kahvaltısı gerçekleştirdiler.

Arkadaşlığa engel yok!

Hayatı yaşamak kadar, paylaşmak da önemli… TED Bodrum Koleji olarak, çocuklarımıza sadece öğretim alanında değil, hayatın her anında sağlam adımlar atacak bir perspektif kazandırmak için çalışıyoruz. Onları gelişen-değişen dünyaya, her alanda hazırlamak ödevimiz.

Her öğrencinin bireysel farklılıklarını gözeterek zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal açılardan bir bütün olarak gelişmesini;  ulusal ve evrensel insan kimliğini taşıyan, empati yapan, farklılıkları kucaklayan birer birey olarak yetişmesini sağlama hedefiyle çalışan okulumuzda Engelliler Haftası kapsamında, iki farklı etkinlik gerçekleştirildi. İlk olarak, Gören Kalpler Görme Engelliler Eğitim Derneği’nin Bodrum Şubesi Başkanı Seher Kara, okulumuzda 7. Sınıf öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Seher Kara, çocukluğundan bu yana yaşadığı aşamaları, anılarını öğrencilerimiz ile paylaştı ve kararlılıkla, karşılaşılan engel ne olursa olsun bunun aşılabileceğini anlattı. Çocuklarımıza, kendisinin karşılaştığı yüzlerce zorluğa karşılık okuma aşkından asla vazgeçmediğini, sadece engeli olduğu için bireylerin eğitim, istihdam ve sosyal hayattan soyutlanmalarına veya çeşitli olanaklardan mahrum kalmalarına kimsenin gönlünün razı olmaması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerimiz, özellikle Seher Hanım’ın okuma-yazma eylemini nasıl gerçekleştirdiklerini anlatmak için kullanımını gösterdiği kabartmalı harflerden oluşan Braille Alfabesini merakla incelediler.

Bu söyleşinin ardından öğleden sonra, öğrencilerimiz Yahşi Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri ile okul yemekhanesinde bir araya geldiler. Bu buluşma öncesinde, PDR uzmanlarımız tarafından, farklı gelişen çocuklara dair bilgilendirilerek nasıl yaklaşmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi oldular. Sonra, hep birlikte resim yaptılar, pasta yediler ve coşkuyla dans ettiler.

Farklı gelişen çocuklarla ortak bir paylaşımda bulunmak, her iki grup için de bambaşka bir deneyimdi. İlk heyecan atlatıldıktan sonra, kaçamak bakışlar yerini gülümsemelere, ufak temaslar kucaklamalara bıraktı.

Öğrencilerimiz, hafta süresince, Yahşi Zihinsel Engelliler Okulu’ndan gelecek misafirleri için ördükleri bileklikleri, arkadaşlarına armağan ettiler. Öğretmenlerimiz de meslektaşlarına, el emeği göz nuru armağanlarını sundular.

Çocuklarımız, birlikte geçirilen iki saat sonunda, tüm arkadaşların birbirine benzemesi gerekmediğini, bazen, kendilerinden 5-6 yaş büyük birisinin yürümesine, yemek yemesine yardımcı olabileceklerini, yadırgamamayı, görmezden gelmemeyi, koruma içgüdülerini ortaya çıkartmayı öğrendiler. Dünyanın bambaşka renklerinden biriyle daha tanıştılar.

Aslında tüm günü özetleyen, misafir okulu uğurlarken bir öğrencimizin söylediği şu sözler oldu:

-          Öğretmenim, bize böyle bir gün yaşattığınız için teşekkür ederim.

Ellerimi Yıkarım Mikropları Kovalarım

Günlük yaşamda en fazla kirlenen organ ellerdir. Kirli yüzeylere dokunan eller yıkanmadıkları zaman mikrop yuvası haline dönüşür. Bu nedenle ellerin düzenli olarak yıkanması gerekmektedir.

“Temiz eller” konusunu uygulamalı anlatmak için Özel Bodrum Hastanesi’nden konuklarımız vardı. Demet Hanım ve Yeşim Hanım, anasınıfı öğrencilerimize el yıkamanın önemini anlattılar. Özellikle evcil hayvanları sevdikten sonra, tuvalete girmeden ve girdikten sonra, yemeklerden önce ve sonra, okuldan eve döndükten sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini öğrencilerimize bir kere daha hatırlattılar.

Öğrencilerimiz konuyla ilgili hazırlanmış olan görselleri ilgiyle izlediler. Sonrasında el yıkama etkinliği yaptılar. Etkinlik sonunda öğrencilerimize “temiz el kahramanı madalyası” takıldı.

TED Bodrum Koleji anasınıfı öğrencileri uygulamalı olarak yaptıkları “Temiz Eller” etkinliği ile artık mikropları yanlarına dahi yaklaştırmayacaklar…

1. Sınıf Velilerimiz PDR Uzmanımızla Buluştu

Okulumuzun PDR uzmanlarından Sibel Peşte 1. sınıf velilerimize bir araya geldi. Okul – aile işbirliğimizi güçlendirmek, velilerimize rehber olabilecek “okuma yazma süreci” ile ilgili tavsiyelerde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte velilerimiz akıllarına takılan sorulara PDR uzmanımızla birlikte cevap buldular.