Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele
04 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 'Engelsiz Bir Dünya için El Ele' kortej yürüyüşüne Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz de katılarak 'Engelli olmak hayatı yaşamaya engel olmamalı' dedi.

Anasınıflarımız Pijama Partisinde Doyasıya Eğlendi

Birbirinden sevimli pijamaları ile okula gelen miniklerimiz yaptıkları pijama defilesiyle diğer arkadaşlarından büyük alkış aldılar. Eğlencede sınır tanımayan miniklerimiz yaptıkları yastık savaşında partinin tadını çıkardılar.

GEMS Yıldızlı Geceler

1. sınıf öğrencilerimiz, karışmış olan maddelerin birbirinden nasıl, hangi yöntemlerle ayrılabileceğini deney ve gözlemleme yoluyla keşfederek öğrendiler. Deneyde, suda çözünen tuz ile suda çözünmeyen karabiberi karıştıran öğrencilerimiz daha sonra bu karışımı kağıt yardımıyla süzdüler. Elde ettikleri suyu siyah kartonlar üzerine dökerek, suyun buharlaşmasını sağladılar.  Suyun buharlaşmasıyla siyah kartonların üzerinde ortaya çıkan tuz kristalleri, güzel bir “yıldızlı gece”yi andırdı. Hangi karışımların nasıl ayrıldığını gören öğrencilerimiz, kitaplarında okudukları bilgilerin doğruluğunu deney yoluyla da yaşayarak deneyimlemiş oldular.

TED Bodrum Koleji, Cimnastik Türkiye Finallerinde!

Artistik Cimnastik Okullararası Türkiye Birinciliği Yarışması’na okulumuz öğrencilerinden Akya AYBERK, Kaya Bryan KÖKSAL, Mira İÇGÖREN, Duru NARİN, Ece DİNÇ ve Ayşe Nur AYDINLIOĞLU katıldı. Minik, Küçük, Yıldız ve Genç kategorilerinde 290 kız - 140 erkek sporcunun katıldığı yarışmada öğrencilerimiz Muğla ilini, başarılı bir şekilde temsil etti.

Öğrencilerimizi tebrik eder, spor yaşamlarında başarılarının devamını dileriz.

Öğrenmenin Geleceği Konuşuldu

TED Bodrum Koleji anne babaları ve eğitimcileri uluslararası bir konferansta bir araya getirdi. Bodrum’da ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Erken Çocukluk ve Temel Eğitim Paneli’ 17 Nisan Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arasında Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eğitimin ve öğrenmenin geleceğinin tartışıldığı ve ilham verici konuşmalarla zenginleşen panelin moderatörlüğünü Türkiye’nin önemli eğitim bloglarından Eğitimpedia’nın kurucusu Ali KOÇ yaptı. Manifesto ’15 belgesini yazan Dr. John MORAVEC ve Küçük Kara Balık Okulu Müdiresi Sibel ÖZKUL ise panelde konuşmacı olarak yer aldı.