Eyvah Ooooobleckk!!
22 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Eyvah Ooooobleckk!!

2. sınıf öğrencilerimiz, Non-Newtonian Fluid deneyi ile Oobleck’i keşfettiler. Maddenin katı, sıvı gaz hallerini öğrenen öğrencilerimiz daha sonra mühendis oldular ve Oobleck gezegenini istila eden uzaylılardan tüm canlıları kurtarmak için birer uzay gemisi tasarladılar. Son bölümde ise, öğrendikleri metotları kullanarak kendi sonuçlarını sundular. Böylece analitik düşünme becerilerini geliştirdiler, oyun oynayarak, konuşarak, anlatarak bilimi keşfetmenin keyfine vardılar.

“Okula Başka Pencereden Bakmak!”

2015 Yılının Eğitime Dair İlk Söyleşisi

03 OCAK 2015 Cumartesi  Saat 13.30    OASİS Nurol Kültür Merkezi

Kısa süre içinde 6000’e yakın takipçisi olan, eğitime dair birçok güzel yazı ve makalelerin online olarak yayımlandığı  www.egitimpedia.com sitesinin kurucusu ve Usta Eğitim Danışmanı Ali KOÇ  tarafından, “Okula Başka Pencereden Bakmak!”  başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

Çocuklarımızın gelişimleri ve eğitimleri ile ilgili güncel bilgilerin paylaşılacağı, OASIS Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan eğitim söyleşisine katılımınız bizleri memnun edecektir.

03 Ocak 2015 Cumartesi günü OASIS Nurol Kültür Merkezi’nde beraber olmak dileğiyle…

Bodrum’un güneşi, Mardin’e ulaştı!

Yaklaşık iki ay önce, TED Bodrum Koleji olarak “Arkadaşım Üşümesin!” diyerek bambaşka bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz, çalışanlarımız, el ele verdik; Ülkemizin soğuk bölgelerinde mevsim ve çevre şartlarıyla savaşan çocuklara, emek, sevgi, dostluk, sıcaklık taşımak için çalıştık. Ders aralarında, oyun oynamak yerine kız/erkek demeden örgü ördük, yünler topladık, kıyafetlerimizi gözden geçirdik, içimize sinmedi, alışverişler yaptık, hangi mont daha sıcak tutar, hangi çizme daha dayanıklıdır hepsini öğrendik.

Bir koli, bir koli daha derken, gönderim zamanı geldiğinde toplanan kıyafetlerin çokluğuna inanamadık. Büyük bir sınıfımızı, toplanan eşyalara ayırdık, onları yaşlarına, kullanım alanlarına göre sınıflandırdık, katladık, poşetledik, bazılarının içine küçük notlar, resimler ekledik.

Sonra öğrendik ki, Bodrum’un güneşi ilk olarak Mardin’e ulaşmış. Oradaki arkadaşlarımız bizlere teşekkür fotoğrafları ve filmler çekip yollamış. Şimdi, uzaklardaki arkadaşlarımıza söylemek istediğimiz bir şey var; Asıl biz teşekkür ederiz. Zor şartlarda öğrenmenin, öğretmenin değerini bizlere yeniden anımsattığınız için.

TED Bodrum Koleji olarak dileriz ki, çocuklar asla üşümez.

Sene Başı Veli Toplantısı

Okulumuz Ted Bodrum Koleji olarak 2013-2014 yılı akademik çalışmalarına başladık. Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimiz ile aileleri, oryantasyon çalışmaları kapsamında, okul müdürlüğümüz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf ve branş öğretmenlerimiz ile bir araya geldiler. Öğencilerimizin okula uyum sağlamaları için hazırladığımız ilk hafta programı ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına güzel bir başlangıç yaptık.

Not: Etkinlik boyunca çekilen tüm fotoğrafları facebook adresimizden ulaşabilir ve bilgisayarınıza yükleyebilirtsiniz.

Facebook : https://www.facebook.com/TedBodrumKoleji

Anasınıfı Veli Toplantısı Görüntüleri;

1. Sınıf Veli Toplantısı Görüntüleri;

Anasınıfı ve 1. Sınıf Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi

Anasınıfı ve 1. sınıf velilerimizin 2017-2018 akademik yılı programı ve eğitim süreci hakkında bilgilendirildiği toplantılarımız konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Yeni döneme ait yeniliklerin paylaşıldığı toplantılar sonunda kura ile öğrencilerimizin sınıfları ve öğretmenleri belirlendi. Okulumuzun en küçük bireyleri olan minik öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.