Gelenek Bozulmadı; Öğrencimiz Türkiye Şampiyonu!
09 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Gelenek Bozulmadı; Öğrencimiz Türkiye Şampiyonu!

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Fethiye'de düzenlenen Yelken Kış Kupası Yarışlarında öğrencimiz Yiğit Yalçın Çıtak lazer 4.7 sınıfında Türkiye Şampiyonu oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

TED Bodrum Koleji Olarak tüm Türkiye'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız.

TED Müzik Sokağı Ekim Ayı Konseri

Okulumuzda geçtiğimiz yıl geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak sunulan "TED Müzik Sokağı Dinletisi"nin Ekim ayı konseri gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz piyano ve gitar performanslarını sergileyip, gelen konuklarımıza ve arkadaşlarına güzel bir müzik şöleni yaşattılar.

Bodrum’dan Kos’a Uzanan Zeytin Dalı TED Bodrum Koleji I. Uluslararası Zeytin Festivali

Tarih boyunca Ege uygarlıklarının sembolü, barışın, umudun, bolluğun, sevginin temsilcisi zeytin, Ege'nin iki eşsiz adasını Bodrum ve Kos’u TED Bodrum Koleji 1. Uluslararası Zeytin Festivali'nde bir araya getirecek.

TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde ve organizatörlüğünde, Zeytin Dostu Derneğinin katkılarıyla 8-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TED Bodrum Koleji 1. Uluslararası Zeytin Festivali' Bodrum’da alanında yapılmış ilk festival olacak.

Kültürlerarası iletişimi arttırmak, yerel değerleri tanıtmak, gelecek nesillere birlik beraberlik duygusu aşılamak hedefiyle gerçekleştirilecek olan festival uluslararası alanda bir dostluk köprüsü kuracak.

Festival kapsamında Yunanistan’ın Kos adasından gelecek lise öğrencileri ile lise öğrencilerimiz birlikte zeytin hasadı yapacak, sanat atölyeleri gerçekleştirecek, dostluk fidanı dikecek, kültürel yerel değerlerini tanıtacak.

Festival, ayrıca Türk ve Yunanistan kültürünün çok özel örneklerinden birine de ev sahipliği yapacak. Türk ve Yunan öğrenciler ortak mirasa sahip kültürlerinin ortak yönü olan zeytin hasadını dans ve müzik aracılığı ile yeniden canlandıracak; Türk ve Yunan kültürü bu dansta birleşecek, öğrenciler izleyenlere görsel bir şölen sunacak.

Organizasyon komitesinin yaptığı toplantıda festivalle ilgili konuşan yetkililer;   Dört mevsim gelir geçer ama zeytin ağacının gri, yeşil, gümüş yaprakları dallarında dökülmeden durur. Zeytin, Akdeniz’i, Ege’yi, güneyi sever. Kendine özgü hafif kokulu, küçük, narin, sarı ve beyaz çiçekleriyle karşılar baharı. Yaz aylarında çiçekleri meyveye durur. Sonra yaz geçerken meyveleri irileşir, olgunlaşır. Hasat zamanı, sonbahardır. Zeytin ağacının çok çok uzun ve verimli bir ömrü vardır, şifa kaynağıdır. Biz de yeni nesilleri gelecekte sağlıklı, mutlu ve barış içinde görmek dileği ile bu yıl birincisini gerçekleştireceğimiz ancak geleneksel olmasını temenni ettiğimiz her iki kültürü bir noktada buluşturan bu festivali gerçekleştirelim istedik. Bugün Birleşmiş Milletler bayrağı tüm dünyayı bir sembol olarak kucaklayan zeytin dallarının bir tacına sahiptir; evrensel barış. Biz de bu tacı festivalimiz aracılığı ile yeni nesillerin başına takacağız. Festivalde komşu ada öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” açıklamasında bulundu.

TED BODRUM KOLEJİ 1. ULUSLARARASI ZEYTİN FESTİVALİ PROGRAMI

8 ARALIK CUMA

KOS’TAN GELEN ÖĞRENCİLERİ KARŞILAMA / BODRUM LİMANI

16.00 – 17.30

MİSAFİR ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMA / TED BODRUM KOLEJİ

9 ARALIK CUMARTESİ

10.00 – 12.00

Zeytin Dostu Derneği Muğla İl Temsilcisi Feridun Kaykı ile Zeytin Sunumu - Zeytin Hasadı / TED BODRUM KOLEJİ

Zeytin Dostu Derneği Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı ile Zeytin, Zeytinyağı Tadımı / TED BODRUM KOLEJİ

Zeytin Dostu Derneği ile Zeytin Fidanı Dikimi / TED BODRUM KOLEJİ

TED BODRUM KOLEJİ Halk Dansları Gösterisi / TED BODRUM KOLEJİ KONFERANS SALONU

YUNANİSTAN HALK DANSLARI GÖSTERİSİ / TED BODRUM KOLEJİ KONFERANS SALONU

12.00 – 13.00 YEMEK

13.00 – 14.00

ATÖLYE ÇALIŞMALARI (Zeytinyağlı Sabun ve Zeytinyağlı Yemekler) / TED BODRUM KOLEJİ MUTFAK ATÖLYESİ – SERAMİK ATÖLYESİ

14.00 – 15.30

ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ İLE SANATSAL ÇALIŞMA / TED BODRUM KOLEJİ C BLOK

15.30 – 18.00

BODRUM GEZİSİ

18.00 – 19.30

DOSTLUK YEMEĞİ / TED BODRUM KOLEJİ

10 ARALIK PAZAR

08.30 – 09.00

MİSAFİR ÖĞRENCİLERİ UĞURLAMA / BODRUM LİMANI

Öğrencilerimizden Sonbahar Temalı Şiir ve Müzik Dinletisi

Türkçe Edebiyat zümremiz tarafından düzenlenen ‘Sonbahar’ temalı şiir ve müzik dinletisi konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Şiir ve müziğin iç içe olduğu etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerimiz şiir dünyasının birbirinden önemli isimlerin şiirlerini okudu, sonbaharı anlatan şarkıları seslendirdi.