Geleneksel Kütüphane Kampımızı Gerçekleştirdik
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Kütüphane Kampımızı Gerçekleştirdik

Her yıl düzenli olarak Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, tüm 4.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz kütüphane kampımız bu yıl da macera ve eğlence dolu geçti. Dans, müzik, oyun ve bol bol eğlencenin olduğu kampımızda öğrencilermiz kitaplar okudu, filmler seyretti, okul içerisinde hazine avına çıktı. Öğrencilerimiz gelecek yıllarda hatırlayacakları unutulmaz bir deneyim yaşamış oldu.

KOROMUZ PRAG 2015 ULUSLARARASI GENÇLİK MÜZİK FESTİVALİ’NDE

TED Bodrum Koleji Okul Koromuz, Çek Cumhuriyeti’nin Prag/Olomouc  şehrinde düzenlenen “Uluslararası Prag Müzik Festivali” ne katıldı.

Profesyonel bir anlayışla çalışmalarını sürdüren koromuz; bu festivalde uluslararası etkinliklere katılma, müzikal alanda becerilerini geliştirme, sunma  ve farklı ülkelerin  kültürlerini, geleneksel  müziklerini  tanıma, bölgenin tarihi mimari dokusuna  da temas etme fırsatını  yakaladı.

Okul koromuz,  yedi ülkeden 38  farklı koro  ve orkestranın  katıldığı festivalde sergiledikleri başarılı performansla okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Öğrencilerimizi  başarılarından dolayı kutlar, bize destek veren  velilerimize ve  emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Konu teknoloji; öğrenciler de öğretmen olursa…

Çocuklar, çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarıyla, doğrudan etkileşim halinde. Üstelik teknoloji ile tanışma yaşı günden güne düşüyor. Bu durum, gelişimsel açıdan olumlu sonuçlar doğurabildiği gibi, diğer yandan bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Bu doğrultuda, okulumuzda gerçekleştirilen  “Teknolojinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri” başlıklı  Sosyal Bilgiler Dersi Proje Ödevi, bunu öğrencilerimize en etkin şekilde nasıl aktarırız düşüncesinden yola çıkılarak tasarlandı. 7A sınıfı öğrencileri, 3-4-5-6 ve 7. sınıfların tümüne bu konuda bir bilgilendirme sundular.

Öğrencilerin kendi akranlarına ve alt sınıflardaki öğrencilere  yaptıkları bu çalışma, onların sorumluluk bilincini geliştirip motivasyonlarını artırdığı gibi, sunumları izleyen öğrencilerin oldukça dikkatle ve ilgiyle takip etmelerini sağladı. Öğrencilerimizin, kendi yaşlarına yakın olan ağabey ve ablalarından gelen bilgileri ve seçilen örnekleri daha çarpıcı bulunduğu gözlemlendi.

“Akran Çalışması” olarak nitelendireceğimiz bu projenin finalinde, öğrencilerimiz özellikle TV karşısında geçirdikleri zamanın yerine daha farklı aktiviteler gerçekleştirme doğrultusunda karar verdiler.

TED Bodrum Koleji'nde Lise Kabul Sınavı Heyecanı

Okulumuz tarafından bu yıl ilk kez, bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapılan, Lise Kabul Sınavı, 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü yoğun bir katılımla, okulumuzda gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin olduğu sınavda öğrenci adayları, TED Bodrum Koleji öğrencisi olmak için ellerinden geleni yaptılar. Okulumuzda iki saat süren sınav öğrencilerde ve velilerinde büyük heyecan yarattı.

Öğrencilerimiz sınavdayken, veli adaylarımız da TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Fırat ASYALI tarafından gerçekleştiren lise bilgilendirme toplantısına katıldılar ve akıllarındaki sorulara cevap bulma fırsatı yakaladılar.

Okulumuza göstermiş oldukları ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği’nden Kitap Kampanyası: “Kütüphanesiz Okul, Kitap Okumayan Çocuk Kalmasın!”

Geçtiğimiz yıl Bodrum Devlet Hastanesi’ne “Oyuncak Kütüphanesi” hediye eden TED Bodrum Koleji bu yıl da en önemli değerlerimiz olan çocuklar daha çok okusun, daha çok öğrenebilsin diye toplanacak binlerce kitabı kitaplıklarıyla beraber Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na hediye edecek.

Türk ve dünya edebiyatından seçilen eserlerden oluşan kitaplar ve kitaplıklar ile TED Bodrum Koleji eğitimimize bilgi temelli ve çok anlamlı bir destek veriyor. Hiç kütüphanesi olmayan okullar için ümitli bir başlangıç olacak kampanya, “kütüphanesiz okul, kitap okumayan çocuk kalmasın” hedefini gerçekleştirme yolunda önemli bir ilk adım olacak.

TED Bodrum Koleji bir okula kitaplık ve kitap kazandırmanın yanı sıra kitap okuma alışkanlığının oldukça az olduğu ülkemizde, bu alışkanlığın küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandırılmasını da amaçlıyor.