Geleneksel Kütüphane Kampımızı Gerçekleştirdik
10 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Kütüphane Kampımızı Gerçekleştirdik

Her yıl düzenli olarak Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, tüm 4.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz kütüphane kampımız bu yıl da macera ve eğlence dolu geçti. Dans, müzik, oyun ve bol bol eğlencenin olduğu kampımızda öğrencilermiz kitaplar okudu, filmler seyretti, okul içerisinde hazine avına çıktı. Öğrencilerimiz gelecek yıllarda hatırlayacakları unutulmaz bir deneyim yaşamış oldu.

Minik Ressamlardan Portre Çalışmaları

Anasınıflarımızdan Turuncu Tırtıllarımız portre çalışması etkinliğinde velilerimizle bir araya geldiler. Hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak ebeveynlerinin portrelerini çizen miniklerimiz adeta küçük birer ressama dönüştüler.

Bu keyifli çalışmada bizleri yalnız bırakmayan velilerimize katılımları için teşekkür ediyoruz.

TED Bodrum Koleji öğrencileri, kütüphanelerde dünyayı keşfediyor.

TED Bodrum Koleji’nde, Kütüphane Haftası, kitaplarla, öğrenme ve araştırma aşkıyla dolu etkinliklerle devam ediyor.

Öğrencilerimiz, hafta kapsamında iki ayrı kütüphane gezisi gerçekleştirdiler. Önce, “araştırma kütüphanesi” niteliği ile benzersiz bir yere sahip olan INA’yı, ardından da İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

Texas A&M Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren INA- Sualtı Arkeoloji Enstitüsü, su altı kazıları, araştırmalar ve  restorasyon çalışmalarını Bodrum’da yürütmektedir. Enstitü, Türkiye’deki batıkların (Gelidonya Burnu, Şeytan Deresi, Yassıada , Bizans Cam Batığı, Seçe Limanı, Helenistik Batık, Ulu Burun, Selimiye-Bizans Batığı, Tektaş Burnu-Klasik Batık ve Papuç Burnu-Eski Batık) çıkartılmasına destek vermiş ve gelişmesine yardımcı olmuştur.

Sualtı Arkeolojisi üzerine dünyada yayınlanmış çok değerli kaynakların da toplandığı ve araştırmacıya sunulduğu enstitü kütüphanesi ise, master düzeyinde araştırmacıların kabul edildiği bir araştırma kütüphanesidir.

İlçe Halk Kütüphanesi’nde ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü’nde hem araştırma yöntemlerini öğrenmek, hem de bu anlamlı günde özel bir anma gerçekleştirmek amacı ile öğrencilerimiz Çanakkale Zaferi hakkında bilgi topladılar.

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ziyaret ettiğimiz iki kütüphanede öğrencilerimiz, uluslararası düzeyde Bodrum’da var olan bir kütüphanede, sualtı arkeolojisinin  bir disiplin olarak dünyada ve ülkemizdeki yeri hakkında bilgi sahibi oldular. İlçe Halk Kütüphanesi’nde ise Çanakkale Savaşı’nın tarihteki önemini, detaylı kaynakça ile farklı bir atmosferde pekiştirme olanağı buldular.

Küçük Ressamlar Büyük Yetenekler

2. sınıf öğrencilerimiz Tuna Toprak Tüzel ve Utku Kabakçı ilk kişisel resim sergilerini okulumuzda açtı. Öğrencilerimiz kendi çocuksu bakış açılarıyla renkli dünyalarını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış oldukları sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Gençlerimiz Bodrum Şampiyonu!

Genç B Erkek Basketbol Takımımız Okullararası Basketbol Turnuvalarında Bodrum 1.'si Muğla 3.'sü oldu. Öğrenci ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.