Geleneksel Mandalina Hasadı Şenliğimiz Başladı
13 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Mandalina Hasadı Şenliğimiz Başladı

Kendine has kokusu ve aromasıyla meşhur yöresel değerimiz Bodrum mandalinasını korumak ve yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Mandalina Hasadı Şenliğimiz başladı.

Öğrencilerimiz ilk olarak mandalina ağaçlarının yetiştirilmesi ve türleri hakkında bilgilendirildi ardından mandalina hasadı yaptı. Bundan sonraki aşamada topladıkları mandalinalarla mutfak atölyemizde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacak olan öğrencilerimiz kendi elleriyle üretecekleri reçelleri evlerine götürebilecekler.

Böylece öğrencilerimiz yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanırken, üretmeyi yaparak yaşayarak tecrübe etmiş olacaklar.

Çember Çevresi ve Pi Sayısının Bulunması

Okulumuz 6.sınıf öğrencileri matematik ders konuları olan “Çemberin çevre çap ve pi sayısı ile ilişkisi” konularını bir dizi etkinlikle pekiştirdiler.

Çemberin çevre uzunluğunun çapına oranını hesaplayan öğrencilerimiz bu etkinlikte, çeşitli çemberlerin çevresini ve çaplarını ölçerek, çevreyi çapa oranlayarak sabit bir sayı buldular ve bu sayının “pi sayısı” olduğunu keşfettiler.

Getirdikleri renkli iplerle hesaplamalarını gerçekleştiren öğrencilerimiz öğrenirken aynı zamanda aktif birer katılımcı olarak araştırma ve sorgulama yapabilecekleri, eleştirel düşünebilecekleri, fikirlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri ve farklı çözüm yöntemlerini sunabilecekleri bir sınıf ortamında keyifle derslerini işlediler.

TED BODRUM KOLEJİ’NDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

TED Bodrum Koleji’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çaldı. Yaz tatilinin ardından okula dönüş heyecanı yaşayan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

TED Bodrum Koleji 2014-2015 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. Okulumuz bahçesinde düzenlenen tören, TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan tören, TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken’in konuşmasıyla devam etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken konuşmasında, veli ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken’in konuşmasının ardından tören, Okul Müdürümüz Fırat Asyalı’nın ve İlkokul Müdürümüz Meryem Ebrem’in 2014-2015 akademik yılına ilişkin iyi dilekleriyle devam etti.

Konuşmaların ardından okulumuz bando takımı tarafından bando dinletisi yapıldı. Büyük beğeni toplayan bando gösterisi, velilerimiz tarafından cep telefonu ve fotoğraf makinalarıyla görüntülendi.

Törenimiz Okul Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Tüm öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Ergeni Anlamak ve Ergenle Etkili İletişim Grup Çalışması Tamamlandı

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Uzmanımız Fadime Yaslan’ın “Ergeni Anlamak ve Ergenle Etkili İletişim” konulu veli grup çalışması tamamlandı. Altı hafta süren etkinlik sonunda velilerimiz sertifikalarını aldı.

Minikler ‘Yerli Pazarı’ kurdu

Anasınıfı öğrencilerimiz Yerli Malı Haftası kapsamında sınıf koridorlarında yerli pazarı kurdu, alışveriş yapmayı öğrendi.

Giydikleri kıyafetler ve ürettikleri sloganlarla pazarcı esnafını temsil eden minikler, kendi yaptıkları kağıttan paralarla Bodrum’a özgü mandalina ve zeytin ürünlerinin yanında yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yetişen illerin meşhur yiyeceklerini hem sattılar, hem bunların neler olduğunu öğrendiler.

Yapılan etkinlikle çalıştım, kazandım duygusunu pekiştirirken aynı zamanda doğru alışveriş alışkanlığını da kazanan minikler, etkinlik sonunda satın aldıkları sebze ve meyveleri hep birlikte neşeyle yediler.