Geleneksel Mandalina Hasadı Şenliğimiz Başladı
13 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Mandalina Hasadı Şenliğimiz Başladı

Kendine has kokusu ve aromasıyla meşhur yöresel değerimiz Bodrum mandalinasını korumak ve yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Mandalina Hasadı Şenliğimiz başladı.

Öğrencilerimiz ilk olarak mandalina ağaçlarının yetiştirilmesi ve türleri hakkında bilgilendirildi ardından mandalina hasadı yaptı. Bundan sonraki aşamada topladıkları mandalinalarla mutfak atölyemizde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacak olan öğrencilerimiz kendi elleriyle üretecekleri reçelleri evlerine götürebilecekler.

Böylece öğrencilerimiz yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanırken, üretmeyi yaparak yaşayarak tecrübe etmiş olacaklar.

Öğrencimiz Doğum Gününde İlk Bireysel Resim Sergisini Açtı

Görsel sanatlara ilgi duyan 4. sınıf öğrencimiz Duygusu Erdoğan hayal dünyasını yansıtan, yaratıcı ve aynı zamanda neşeli çalışmalarını arkadaş ve öğretmenleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. İlk bireysel sergisini doğum gününde okulumuzda açan öğrencimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Okulumuzda Fransa Esintileri

Okulumuzda 4. sınıftan itibaren ikinci dil olarak tercih edilen dillerden Fransızcayı seçen öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinliklerle Fransa'yı ve Fransızca konuşan bütün ülke ile kültürlerini arkadaşlarına tanıttı. TED Müzik Sokağı Dinletisi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliklerde Fransızca şarkılar söylendi, danslar edildi. Lise öğrencilerimiz de mutfak atölyemizde Fransız mutfağına özgü tatlardan biri olan çikolatalı krep yaparak günün tadını çıkardı.

Lisemizde Kariyer Günleri

Lise öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan meslekleri seçmelerine ışık tutabilmek, yeteneklerinin farkına vararak kendilerine uygun, kariyer yapabilecekleri meslekleri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günleri'ne 20 farklı meslek grubundan uzman katıldı. Öğrencilerimiz alanında uzman meslek sahipleriyle buluşmadan önce okulumuz PDR uzmanı Barış Aygener'den meslek ve kariyer ve 21.yüzyılın meslek algısı ve meslekleri üzerine bilgi aldılar. Sonrasında öğrencilerimiz kariyer yolculuklarında akıllarına takılan soruları uzmanlarına sorma fırsatı buldu.

Kişisel programlarından vakit ayırarak kariyer günlerimize katılım gösteren;

Patalog Dr. Selin Alponat’a

Diyetisyen Dr. Ebru Piroğlu Durgut’a

Pilot Özkan Uçak’a

Psikiyatrist Uzm. Dr. Demet Danki Erken’e

Eczacı Taylan Çağlar’a

Bilgisayar Mühendisi Kaan Yorga’ya

Mütercim Tercüman Umay Karabaş’a

Avukat Özge Yelman’a

Uluslar Arası İlişkiler ve Dış Ticaret Uzmanı Şahcihan Barış’a

Mimar Serap Edis’e

Veteriner Cevriye Sarsılmaz’a

Diş Hekimi Demet Erdem’e

Makine Mühendisi Hüseyin Hamdi Akdoğan’a

Tasarımcı Filiz Colln’e

Gastronomi Uzmanı Pelin Dumanlı’ya

Ekonomisti Hakan Oyan’a

Endüstri Mühendisi Suna Aydın’a

Arkeolog Şükran Köroğlu’na

Reklam Fotoğrafçısı Ayça Komanbay’a teşekkür ediyoruz.

Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Planlıyorum
Öğrencilerimiz "Kariyer Günü" etkinliği ile meslekleri uzmanlarından dinleme ve tanıma fırsatı buldular.

Katkıda bulunan ve etkinliğimize katılan bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.