Geleneksel Mandalina Hasadımızı Gerçekleştirdik
19 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Mandalina Hasadımızı Gerçekleştirdik

Okulumuz, öğrencilerimizin yöresel değerleri öğrenerek yaşatması ve gelecek nesillere aktarması inancıyla açıldığı günden bu yana geleneksel olarak düzenlediği mandalina hasadının beşincisini gerçekleştirdi. Sepetlerini mandalinayla dolduran öğrencilerimiz topladıkları mandalinalarla okulumuzun Mutfak Atölyesinde uzmanlar eşliğinde geleneksel yöntemlerle mandalina reçeli yapacaklar.

Yavuz Dizdar, TED Bodrum Koleji’nde “Yavaş Gari!” dedi

Slow Food, 1986'da İtalya’da Carlo Petrini tarafından Roma'da açılan fast food restoranına karşı başlatılmış, bugün uluslararası nitelik kazanmış bir harekettir. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına karşı geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini,  yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden  Slow Food (Yavaş Gıda) Hareketi, 160′dan fazla ülkede bulunan destekleyicileri,  kaliteli yemeklerin sürdürülebilir üretimi üzerine çalışan 2.000′den fazla yemek kuruluşu, 1.300 yerel grubu ile iyi yemeğin zevkini, topluma ve çevreye olan sorumlulukla bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur.

Temel hedefleri, yerel biyoçeşitliliği korumak amacıyla tohum bankası oluşturmak ve sürdürmek, yerel ve geleneksel besin maddelerini korumak ve teşvik etmek, tat eğitimini teşvik etmek, tüketicileri fast food ürünlerinin riskine karşı eğitmek, organik ve doğal çiftçiliği destekleyici kamuoyu oluşturmak, ürünlere yönelik genetik mühendislik müdahalelerine karşı çıkmak, böcek ilaçlarının kullanımını karşı bilinci arttırmak ve öğrencilere  bahçıvanlık becerisini kazandırmaktır.

Bu yıl 160 ülkede 1300 yerel grup ile 5. kez kutlanan etkinlikte, Slow Food felsefesini benimsemiş üyeler, şefler, akademisyenler, gençler, müzisyenler; buluşmalar, tartışmalar, piknikler, yemekler, tarımsal geziler ve bu düşünce etrafında bir araya geliyor.

Bodrum’da da, Toprak Ana kutlamalarını gerçekleştirecek olan Slow Food Yavaş Gari Yerel Grubu ise etkinliği iki güne yayıyor. Bu kapsamda, 12 Aralık Perşembe günü Onkolog Dr. ve Dünya Gazetesi yazarı Yavuz Dizdar, TED Bodrum Koleji’nde, 6. ve 7. Sınıflarda öğrenim gören yaklaşık 100 öğrencimizle  ‘Sağlıklı Beslenme ya da Fast Food’  üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.  “Ekşimeyen yoğurt, bozulmayan yumurta, 45 günde büyüyen tavuk olmaz” diyen Dizdar’ın endüstriyel ve doğal gıdalar hakkında verdiği bilgileri öğrencilerimiz ilgi ile dinlediler, sık sık söz alarak merak ettikleri konuları sordular.

Söyleşinin sonunda, “Tüm bunları duyduktan sonra hala fast food tüketmeye devam edecek misiniz?” sorusuna, çocukların bir bölümü “evet”, bir bölümü ise “hayır” şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine Dizdar, “Tamam, yiyin ama en azından seyrek yiyin” diyerek çocukları etrafında topladı ve onlarla fotoğraf çektirerek söyleşiyi noktaladı.

Şimdi Biz Okullu Olduk…

Eğitim hayatlarına ilk adımı okulumuzda atacak olan TED Bodrum Koleji Okul Öncesi öğrencileri ve velileri yarım günlük adaptasyon etkinliğinde bir araya geldiler.

Birbirinden eğlenceli oyunların oynandığı günde minikler hem öğretmenleriyle hem arkadaşlarıyla tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Öğrenci - Danışman Öğretmen Buluşmaları Lise Öğrencilerimizle Devam Etti

Öğrenci danışman öğretmen görüşmeleri bugün lise öğrencilerimiz için gerçekleştirildi. Öğrencilerimizi yakından tanımayı ve gelişimlerinin takibini amaçlayan danışman öğretmen buluşmaları bu hafta boyunca devam edecek.

Cimnastik’te Altın Madalya Gururu Bizim

Okulumuz Cimnastik Takımı, 29 Mart 2015 Pazar günü düzenlenen “2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK MUĞLA İL BİRİNCİLİĞİ” müsabakasından derecelerle döndü.

TED Bodrum Koleji Cimnastik Takımı’mız Muğla İl Birincisi; takım sporcularımızdan Ada Ertan Minik Kızlar Genel Klasman Muğla 1.liği, Minik Kızlar Grup B Ada Toprak, Gülce Naz Gürel Bronz; Minik A Erkekler Buğrahan Oğuzata Bronz madalya alarak okulumuzu ve ailelerini gururlandırdılar.

Toplamda 6 altın, 7 bronzla dönen takımımız öğrencilerini kutluyor, öğretmenimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyoruz.