Geleneksel Zeytin Hasadımızı Gerçekleştirdik
16 Kasım 2016 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Zeytin Hasadımızı Gerçekleştirdik

Okulumuz, gelecek nesillerin yöresel değerleri öğrenerek yaşatması ve gelecek nesillere aktarması inancıyla, açıldığı günden bu yana geleneksel olarak yaptığı zeytin hasadının beşincisini gerçekleştirdi.

Anasınıfları ve ilkokul öğrencilerimizin katılımıyla okul kampüsümüz içinde yer alan zeytinlik alanda gerçekleştirilen hasatta öğrencilerimiz sepetlerini zeytinle doldurdu.

Sonraki süreçte okulumuzun mutfak atölyesinde bir kısım zeytini eski usullerle yağa çeviren öğrencilerimiz kalan zeytinlerle beraber zeytinyağı fabrikasına giderek orada zeytinin modern usullerle yağa dönüşme, şişelenme sürecini izledi.

Son aşamada ise öğrencilerimiz kendileri için şişelenen zeytinyağlarını evlerine götürerek geleneksel ve yöresel değerleri yaparak yaşayarak öğrenmiş oldular.

Öğrencilerimiz Vitray Çalışması Yaptı

Çini Kulübü öğrencilerimiz geleneksel vitray ve cam boyama sanatını jelatin kağıdı üzerinde uygulayarak vitray sanatı hakkında bilgi edindiler.

Görsel Sanatlar Atölyemizden Güzel Kokular Yükseliyor

Kokulu Taş Kulübü öğrencilerimiz birbirinden şık ve güzel kokulu taşları, kendi el emekleriyle üreterek birlikte keyifli vakit geçiriyor.

Öğrencilerimiz doğal ürünler kullanarak yaptıkları kokulu taşları, evlerini süsleyerek ya da bir sevdiklerine hediye ederek değerlendirebilecek.

Atamızı Ölümünün 76. Yılında Saygıyla Andık

Atatürk Cumhuriyeti'ne ve Atatürk İlkelerine yürekten bağlı olan TED Bodrum Koleji olarak; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte Atamızı ölümünün 76. yılında saygıyla andık.

10 Kasım’ ların yas tutmak anlamına gelmediğine inanıyoruz ve Ulu Önder Atatürk’ ün ölümünün 76. yıl dönümünde öğrencilerimizin gözlerinde bir kaybediş değil, Atamızın “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”  sözündeki Cumhuriyet'i yaşatacak inanç ve kudreti görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Anma törenimize katılan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Cimnastik Takımımız Muğla 2.'si Oldu

Muğla genelinde düzenlenen Okullar Arası Artistik Cimnastik yarışmalarında; okul takımlarımız Minik Kızlar (B) kategorisinde Muğla 2. si, Minik Kızlar (A) kategorisinde Muğla 3. sü oldu.

Bireysel sıralamada ise öğrencilerimiz Ada ERTAN Muğla 2. si, Efe ARBAK ise Muğla 3. sü olarak yarışmaları tamamladı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.