Geleneksel Zeytin Hasadımızı Gerçekleştirdik
16 Kasım 2016 Tarihinde Eklendi.

Geleneksel Zeytin Hasadımızı Gerçekleştirdik

Okulumuz, gelecek nesillerin yöresel değerleri öğrenerek yaşatması ve gelecek nesillere aktarması inancıyla, açıldığı günden bu yana geleneksel olarak yaptığı zeytin hasadının beşincisini gerçekleştirdi.

Anasınıfları ve ilkokul öğrencilerimizin katılımıyla okul kampüsümüz içinde yer alan zeytinlik alanda gerçekleştirilen hasatta öğrencilerimiz sepetlerini zeytinle doldurdu.

Sonraki süreçte okulumuzun mutfak atölyesinde bir kısım zeytini eski usullerle yağa çeviren öğrencilerimiz kalan zeytinlerle beraber zeytinyağı fabrikasına giderek orada zeytinin modern usullerle yağa dönüşme, şişelenme sürecini izledi.

Son aşamada ise öğrencilerimiz kendileri için şişelenen zeytinyağlarını evlerine götürerek geleneksel ve yöresel değerleri yaparak yaşayarak öğrenmiş oldular.

Aralık Ayı Kitap Kurtları

Kitap okumanın önemini vurgulamak, öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek için; geleneksel olarak her ayın “Kitap Kurdu”nu seçiyoruz.

Bu ay, TED Bodrum Koleji Kütüphanesi’nden en çok kitap alıp okuyarak “Kitap Kurdu” olan öğrencilerimiz belli oldu.

Aralık ayının kitap kurtları; 2-C sınıfından Mehmet Hazan Erdoğan, 3-B sınıfından Nergiz Topçu, 5-B sınıfından Berfin Erdoğan ve 5-C sınıfından Deniz Korkmaz.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, okuma tutkularının hep sürmesini diliyoruz.

“Geleceğin Dünyasında Başarı ve İletişim" konulu Veli Semineri

Değerli Velilerimiz,

Çocuklarımızın hızlı büyüme ve gelişimlerine tanıklık ettiğimiz bugünlerde, siz değerli velilerimize yönelik olarak, 12 Ocak 2014 Pazar günü saat 13.00-16.30 arasında TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr.  Ziya SELÇUK tarafından sunulacak “Geleceğin Dünyasında Başarı ve İletişim” konulu bir eğitim semineri düzenlemiş bulunuyoruz. Seminerimiz Nurol Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir.

Prof. Dr. Ziya SELÇUK

1961 yılında Ankara’da doğmuştur. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmuştur. Selçuk, 1985 yılında Ankara Üniversitesi’nde Eğitimde Psikolojik Hizmetler (Gelişim Psikolojisi) alanında Yüksek Lisans derecesi almış, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Doktorasını tamamlamıştır. 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı da yapan, TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olan Prof. Dr. Ziya Selçuk, halen Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Konu     :              Geleceğin Dünyasında Başarı ve İletişim

Tarih     :              12 Ocak Pazar Günü 13.00 – 16.30 arası

Yer        :              Nurol Kültür Merkezi OASİS AVM Bodrum

“Geleceğin Dünyasında Başarı ve İletişim” konulu seminere katılımınız bizleri memnun edecektir.

Miniklerimiz Güne Yoga Yaparak Başladı

Namaste (merhaba) diye başladık güne yoga sayesinde nefesimizin ve bedenimizle buluştuk. Kaslarımızın, ciğerlerimizin ve ruhumuzun yogayla kavuştuğu dinginliği fark etmeye çalıştık. Bize bu konuda rehberlik eden Berna Öğretmen'e çok teşekkür ediyoruz.

Miniklerimizden İtfaiye Ziyareti

Anasınıfı miniklerimiz Bodrum İtfaiye Amirliğini ziyaret etti. İtfaiyecilerin neler yaptıklarını yerinde izleyen minikler öğretmenlerinin gerçekleştirdiği tatbikatta heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadı.