Tarihinde Eklendi.

“Oyun oynamayan çocuktan, düşünmeyen adam yetişir”.

Bugün, öğrencilerimizin duygusal ve sosyal yönden gelişimleri açısından büyük önem verdiğimiz “Değerler Eğitimi” kapsamında, “Çalışkanlık” teması ekseninde, altıncı sınıf öğrencilerimiz, Hamdi Topçuoğlu ile sohbet ettiler.

Uzun yıllar lise, eğitim enstitüsü ve üniversitelerde Türkçe-Edebiyat öğretmeni ve Öğretim Görevlisi olarak çalışan, halen Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi ve Rektör Danışmanı olarak görev yapmakta olan Hamdi Topçuoğlu, aynı zamanda Bodrum Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Akademia Mediterranea Vakfı Genel Sekreteri olarak da toplumsal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.

Topçuoğlu, söyleşisinde ağırlıklı olarak, çocukların oyun oynamaya ve güzel vakit geçirme isteklerine saygı duyduğunu, “Oyun oynamayan çocuktan, düşünmeyen adam yetişir.” sözüne, sonuna kadar inandığını aktardı. Ancak kaliteli zaman yaratmak için de, zamanı iyi kullanmanın ve dersi derste öğrenmenin faydalarından söz etti. Düzenli çalışmanın ve planlamanın önemini anlattı.

Topçuoğlu’nun samimi, canlı anlatımı ile büyük ilgiyle karşılanan söyleşinin ardından, öğrencilerimiz, Hamdi Topçuoğlu’nun kitaplarını inceleme olanağı buldular.

MADDİ İMKANSIZLIKLAR ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ENGEL OLMASIN!

Türk Eğitim Derneği burs sınavı için başvurular başladı.

Daha çok çocuğa bu imkanı sağlayabilmek için gelin siz de sınav duyurumuzu paylaşın. Paylaşımlarınız, daha çok çocuğumuzun sınavımızdan haberdar olmasını sağlayacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuruda bulunmak için:http://burs.ted.org.tr/burs-basvurusu/basvuru-formu/

Okulumuz, II. Dönem Veli Toplantıları ve Hafta Sonu Kahvaltılarının ilki gerçekleşti.

6 Nisan 2014 Pazar günü, Okul öncesi ve 1.-2.-3. Sınıf velilerimizle birlikte yapılan güzel bir kahvaltının ardından ikinci dönem veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Kahvaltı sırasında öğretmenlerimizin katılımıyla sohbet ortamında başlayan veli toplantımız, sınıf ve branş öğretmenlerimiz ile bireysel görüşme şeklinde etti. Bu sırada öğrencilerimiz, okulun çeşitli alanlarında ebeveynleri ve arkadaşlarıyla açık havada oyun oynamanın keyfine vardılar.

Kahvaltı ve veli toplantılarımızın ikinci organizasyonu, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü, 4, 5, 6 ve 7. Sınıflara yönelik olarak düzenlenecek.

Minik Kepler Havaya!

2012 Eylül Ayında Eğitim Hayatına merhaba diyen TED Bodrum Koleji mutlulukla geçirdiği ilk eğitim yılını tamamlıyor olmanın heyecanını yaşıyor.

05 Haziran Çarşamba Günü Okulöncesi öğrencilerimizin sahne aldığı ilk yılsonu gösterisi TED Bodrum Koleji Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirildi. Minik Öğrencilerimizin ve okulöncesi öğretmenlerimizin yoğun çalışmalarıyla hazırlanan,  sabırsızlıkla ve büyük heyecanla beklenen yılsonu gösterileri  kalabalık bir seyirci grubu karşısında  sergilendi.

Gerek akademik, gerekse sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik her türlü faaliyet ve uygulamada öğrenciyi merkez alan bir eğitim-öğretim yaklaşımını benimseyen TED Bodrum Koleji öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalarla hazırladıkları yılsonu gösterilerinde, Koro, Drama, Jimnastik, İngilizce gösteri, Orff grubu, Vals, Halk Oyunları sahnelendi. Büyük coşkuyla izlenen gösterilerin ardından hazırlık sınıfı öğrencilerimiz cübbe ve kep giyerek diplomalarını aldılar.

Amfi tiyatroda sergilenen gösterilerin ardından davetliler için düzenlenen kokteyl ile öğrencilerimiz aileleri ve öğretmenleri ile keyifli vakit geçirdiler.

İlkokul 1.sınıfların heyecanla beklenen  yılsonu gösterileri ise, 07 Haziran Cuma Günü saat 19.00 da başlayacak. Koro, Araştırıyorum, Sorguluyorum!, İngilizce Gösterisi, Latin Dansı, Sesleri Öğreniyorum, Jimnastik, Sayılarla Dans, Ritm ve Halk Dansları gösterileri yer alacak olan program kokteyl ile sonlanacak.