Her Çocuk Sanatçıdır
18 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Çocuk Sanatçıdır

Biz bugün ekipçe harika hissediyoruz. Çocuklarımızın bir yıl boyunca çalıştığı ve sanata dair emek ettiği her şeyi Dibeklihan gibi sanatı ruhunda taşıyan bir mekanda sergileme imkanı bulduk. Sergi öncesi velimiz Burcu Özbak Deveci bize müzik atölyesinin kapılarını açtı. Ardından çocuklarımız minik elleri kocaman yürekleriyle Frida'dan Diegoya, Picasso'dan, Van Gogh'a oluşturdukları sanat eserlerini ailelerine sundu. Sergimizde emek veren öğretmenlerimize, bizi destekleyen velilerimize, idari kadromuza, yönetim kurulumuza, bize kapılarını açan ev sahibimiz Cenap Tezer’e ve Dibeklihan yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Kitap Kardeşliği

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak; 3. sınıf öğrencilerimiz okudukları “İkiz Gezginler: İstanbul’dan Bodrum’a” adlı kitabı ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kardeş okulumuz Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu öğrencilerine hediye etti. Öğrencilerimizin hediyelerini heyecanla kabul eden kardeş okul arkadaşları hazırladıkları kitap ayraçlarını da öğrencilerimizle paylaştı. Ardından hep birlikte oyunlar oynayan öğrencilerimiz etkinlik sonunda anı duvarına duygularını ifade eden cümleler yazdı.

Fondü’nün katı, sıvı, gaz hali

3.sınıf öğrencilerimizle fen dersini mutfak atölyesinde işledik.

Maddenin halleri konusunu uygulamalı olarak öğrencilerimize anlatmak için öğretmenlerimiz fondü yapımını tercih ettiler.

Öğretmenlerimiz fondü yapımı sırasında öğrencilerimize katı bir maddenin sıvı hale geçişi ve ısının hal değişimi üzerindeki etkisini izlettiler. Havaya yayılan çikolata kokusu gazlar için örnek oluştururken, öğrencilerimiz sıvı bir maddenin gaz hale geçiş sürecini büyük bir keyifle izledi.

Böylece öğretmenlerimiz benmari yöntemiyle eritilen çikolatanın katı halden sıvı hale geçişini öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterme şansı buldular.

Yapılan çalışmanın sonunda öğrencilerimiz keyifle meyveler ile fondünün tadına baktılar.

Lezzetli Sayılar

1. sınıf öğrencilerimiz 100. Gün etkinlikleri kapsamında mutfağa girdi ve 100 tane hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı olan ‘havuç topları’ yaptı. Etkinlikte matematik bilgilerini de tazeleyen öğrencilerimiz 100’e kadar 5’er ritmik sayma, akıldan toplama çıkarma işlemlerini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdi.

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Mutfakta

Okulumuzda uygulanan çok sayıdaki kulüpten biri olan Mutfak Kulübü, öğrencilerimize mutfak kültürünü tanıtmak, yemeğin gereksinim yanında bir sanat olduğunu göstermek, yaratıcılık ve el becerileri kazandırmak ve mutfakta çalışmanın ne denli zevkli olduğunu kanıtlamak amacıyla kurulmuştur.

Kulüpte, sağlıklı beslenme teması ile -öncelik Türk Mutfağı’nda olmak üzere- değişik kültürlere ait yemekler incelenir. Hazırlama sürecinde hijyenin önemi ve kullanılan malzemelerin sağlık üzerine etkileri tartışılır. Mutfak aletleri tanıtılır, sebze/meyve yıkama, ayıklama, kesme, yumurta çırpma, hamur hazırlama ve açma gibi bazen çok basit gözüken ama çoğu öğrencinin önceden hiç yapmadığı, fakat gelecekteki yaşamını kolaylaştıracak bazı yöntemler gösterilir ve birlikte uygulanır.

Hazırlanan yiyecekler servis edilir, tadıldıktan sonra her öğrenci kendi damak zevkine göre yorum yapar ve daha iyiye ulaşmanın yöntemleri üzerine tartışma açılır.

Mutfak Kulübümüz çalışmalarını, kampüsümüz içinde bulunan ve sadece öğrenciler için hazırlanmış mutfak atölyesinde sürdürmektedir. Kulüp, ileriki günlerde atölye dışı çalışmalar yapmayı planlanmaktadır. Bu kapsamda, öğrencilerimiz profesyonel bir mutfağı ziyaret edecek, orada yapılan çalışmaları gözlemleyecektir. Ardından sosyal sorumluluk gereği, yardıma ihtiyacı olan çocuk, engelli veya yaşlıların bulunduğu bir kurumu ziyaret edecek, kendi hazırladıkları yiyecekleri götürüp onları sevindirecek, onlarla ilgilenip mutluluklarını paylaşacaktır.

Profesyonellerden destek alınarak yöresel yemeklerin yapımının öğrenilmesi ve yöresel tatların ileriki nesillere aktarılması hususunda çalışmalar yapılması Mutfak Kulübü’nün yapmayı planladığı diğer çalışmalar arasındadır.

Mutfak Kulübü, öğrenmeyi eğlenceli kılarak öğrencilerimize yaşam becerileri kazandırmaya devam etmektedir.

Video yu Full HD izleyebilmek için lütfen tıklayınız.