Her Çocuk Sanatçıdır
18 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Çocuk Sanatçıdır

Biz bugün ekipçe harika hissediyoruz. Çocuklarımızın bir yıl boyunca çalıştığı ve sanata dair emek ettiği her şeyi Dibeklihan gibi sanatı ruhunda taşıyan bir mekanda sergileme imkanı bulduk. Sergi öncesi velimiz Burcu Özbak Deveci bize müzik atölyesinin kapılarını açtı. Ardından çocuklarımız minik elleri kocaman yürekleriyle Frida'dan Diegoya, Picasso'dan, Van Gogh'a oluşturdukları sanat eserlerini ailelerine sundu. Sergimizde emek veren öğretmenlerimize, bizi destekleyen velilerimize, idari kadromuza, yönetim kurulumuza, bize kapılarını açan ev sahibimiz Cenap Tezer’e ve Dibeklihan yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Diego Rivera Farkındalığı

Diego Rivera üzerine çalıştık bu ay. Birlikte ve bireysel, parçadan bütüne yaratım süreci ve Diego Rivera farkındalığı... Eğlenirken öğrenmek ve üretmek süreçlerinin verdiği haz ve vardığımız tatmin noktasının öz güvene katkısı... Bir çalışma birden çok noktaya taşıyor çocuklarımızı.

TED Bodrum Koleji öğrencilerinden Karate'de Büyük Başarı

24 Şubat 2013 Pazar günü gerçekleştirilen Muğla ili Karate Şampiyonasında öğrencilerimiz;
Orhan Alp KUZULU; 1999-2000 yaş ve 35 kg Kumite kategorisinde Altın,
Arya VRESKALA; 1999-2000 yaş ve 45+ kg Kumite kategorisinde Gümüş,
Koray KAMİLOĞLU ise 2001-2002 yaş Kata kategorisinde Bronz,
madalyalar kazanarak okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Okulumuzu gururlandıran öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

BTEC Mutfak Sanatları Dersimizin Konuğu James Hanna

Uygulamalı öğrenim alanında dünyanın en başarılı programlarından biri olan ve Türkiye'de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC derslerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Home Cooking Skills Level 1 dersini denetlemek için İngiltere'den okulumuza gelen James Hanna öğrencilerimizle bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz öğrendikleri becerileri konuğumuza sunarken James Hanna da mutfak sanatları ile ilgili olarak püf noktaları öğrencilerimizle paylaştı.

Yazar Sara Şahinkanat’la Buluştuk

Çocuk kitapları yazarı Sara Şahinkanat, anaokulu, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizle “Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor” ve “Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kızdan” kitabının heyecanlı dünyasına keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi.

Dev boyutlardaki kitaplarıyla sürpriz yapan ve kitaplarını öğrencilerimize yüksek sesle okuyan Şahinkanat’a masal kahramanı sekiz kollu yavru ahtapot Nino ve Kırmızı Başlıklı Kız masalındaki kahramanlar da eşlik etti. Etkinlikler sonrasında ise Şahinkanat, minik okuyucularının kitaplarını imzaladı.