Her Yıl Bir Kütüphane
17 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Yıl Bir Kütüphane

Açıldığımız günden bugüne “Her çocuk okumalıdır” fikrinden hareketle eğitim kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak, nitelikli kitaplara ulaşma keyfini bir ayrıcalık olmaktan çıkartarak okumayı seven her çocuğa taşıyoruz.

“Her yıl bir kütüphane” sloganıyla yola çıktığı ilk günden beri gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Bugüne kadar Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Bodrum Devlet Hastanesi Çocuk Kitaplığı, Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na kütüphane ve yüzlerce kitap kazandıran okulumuz, bugün Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokuluna yepyeni bir kütüphane daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliğimiz, Street Art Kulübümüz, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ile Gümüşlük Kemal Durmaz ilkokulu idarecileri, öğrenci ve öğretmenleri ortaklaşa çalışarak okuldaki eski kütüphane alanını baştan aşağı yeniledik.

Eski kütüphanenin alçı, boya gibi tadilat çalışmaları Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından; yer parke, ısıtma sistemleri ve minderler Okul Aile Birliğimiz tarafından yaptırılarak, alanın yepyeni bir kütüphaneye dönüşmesi sağlandı.

Duvarları boyanan ve tamamı ile yenilenen alana ayrıca çocukların daha sıcak bir ortamda rahatça bilgi edinmesini sağlamak amacıyla Street Art Kulübümüz de duvarları renklendirerek yenilemeye destek oldu.

Kütüphanenin sahip olduğu ansiklopedi ve kitaplara okulumuzun kitap kumbarasında biriken kitaplarla yenileri eklenerek kitapların pırıl pırıl zihinlere rehber olması sağlandı.

Açtığı kütüphaneleri zenginleştirme çalışmalarına ve ziyaretlerine devam eden  öğrencilerimiz ayrıca kütüphane kazandırdıkları okul öğrencileri ile ortaklaşa projelere imza atıyor.

Ben sıcakken arkadaşım sen üşüme!

Kış mevsimi hepimiz için zor geçmektedir. Birçok ilde yaşayan vatandaşlarımız bizden daha ağır şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedir. Bizler burada ısınmak için birçok imkâna sahipken, arkadaşlarımız yaşam mücadelesi vermekte. Hedeflerinden biri de çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek olan okulumuz bu duruma tepkisiz kalamazdı. Bu nedenle öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle ve velilerimizle beraber bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye karar verdik. Ürettiklerimizle ülkemizin çeşitli bölgelerindeki olanaksızlıklar içindeki çocukları ısıtmaya çalışacağız.

Siz değerli velilerimizin de desteğiyle; Bodrum’un güneşini üşüyen arkadaşlarımıza taşıyoruz!

“Ben Sıcakken Arkadaşım Sen Üşüme!” adlı projemizin iki ayağı vardır. Birinci ayağında öğretmenlerimiz önderliğinde 5., 6. ve 7.sınıf öğrencilerimiz üşüyen arkadaşlarına atkı, bere ve battaniye örecekler. Projenin örgü örme ayağına siz değerli velilerimiz de kendi üretimlerinizle destek olabilirsiniz. Kendi emeğimizle ürettiğimiz ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılması çok kıymetlidir.

Projenin ikinci ayağında ise, okulumuzun tüm sınıf seviyelerinde tercihen yeni alınmış veya iyi durumda olan çok az kullanılmış atkı, bere, eldiven, çorap,  battaniye gibi kışı sıcak geçirmelerine yardımcı olacak eşyalar toplayacaklar.

Öğrencilerimizin kendi emekleriyle atacağı her ilmekle arkadaşlarımıza bir adım daha yaklaşacağız. Sizlerden de bu projemize destek bekliyoruz. Çocuklarınızla beraber öreceğiniz bir atkı hem sizlerin hem de buna sahip olacak çocukların içini ısıtacak. Üşüyen arkadaşlarımızın yaşadıklarını hepimizin el emeği olan ürünlerle azaltmaya çalışalım ve “İLMEK İLMEK YAKINLAŞALIM”

Proje kapsamında, 10 Ocak 2014’e kadar sizlerden gelecek ürünler toplanacaktır.

TED Bodrum Koleji ailesi olarak,

Öğrenci, Veli, Öğretmen ve Çalışan hep beraber, el ele

Ege’nin sıcağını Doğu’ya gönderelim…

Oryantiring Protokolü İmzalandı

Okulumuz ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Bodrum ilçesindeki öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini desteklemek amacı ile her yaş grubu ve her bireysel farklılığa hizmet eden 'Oryantiring' sporunun faaliyete geçirileceği protokol, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Emin Geçin ve TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken tarafından imzalandı.

Kitapsever Kulübü II. Dönem İlk Buluşmasını Gerçekleştirdi

Kitapsever Kulübümüzün ikinci dönem ilk buluşmasında Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 2 Mart Çarşamba günü Birgül Oğuz'un "Hah" isimli öykü kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

Öğrencilerimiz Vitray Çalışması Yaptı

Çini Kulübü öğrencilerimiz geleneksel vitray ve cam boyama sanatını jelatin kağıdı üzerinde uygulayarak vitray sanatı hakkında bilgi edindiler.