Her Yıl Bir Kütüphane
17 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Yıl Bir Kütüphane

Açıldığımız günden bugüne “Her çocuk okumalıdır” fikrinden hareketle eğitim kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak, nitelikli kitaplara ulaşma keyfini bir ayrıcalık olmaktan çıkartarak okumayı seven her çocuğa taşıyoruz.

“Her yıl bir kütüphane” sloganıyla yola çıktığı ilk günden beri gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Bugüne kadar Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Bodrum Devlet Hastanesi Çocuk Kitaplığı, Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na kütüphane ve yüzlerce kitap kazandıran okulumuz, bugün Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokuluna yepyeni bir kütüphane daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliğimiz, Street Art Kulübümüz, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ile Gümüşlük Kemal Durmaz ilkokulu idarecileri, öğrenci ve öğretmenleri ortaklaşa çalışarak okuldaki eski kütüphane alanını baştan aşağı yeniledik.

Eski kütüphanenin alçı, boya gibi tadilat çalışmaları Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından; yer parke, ısıtma sistemleri ve minderler Okul Aile Birliğimiz tarafından yaptırılarak, alanın yepyeni bir kütüphaneye dönüşmesi sağlandı.

Duvarları boyanan ve tamamı ile yenilenen alana ayrıca çocukların daha sıcak bir ortamda rahatça bilgi edinmesini sağlamak amacıyla Street Art Kulübümüz de duvarları renklendirerek yenilemeye destek oldu.

Kütüphanenin sahip olduğu ansiklopedi ve kitaplara okulumuzun kitap kumbarasında biriken kitaplarla yenileri eklenerek kitapların pırıl pırıl zihinlere rehber olması sağlandı.

Açtığı kütüphaneleri zenginleştirme çalışmalarına ve ziyaretlerine devam eden  öğrencilerimiz ayrıca kütüphane kazandırdıkları okul öğrencileri ile ortaklaşa projelere imza atıyor.

Okulumuzun “MERAK KÖŞESİ!’’

Öğrencilerimizin derslerde edindikleri kazanımları günlük yaşamla ilişkilendirebilmelerine yardımcı olmak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmek, soran, sorgulayan, merak eden, araştıran, bulguları analiz eden bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile ortaokul zümre öğretmenlerimiz, okul koridorumuzda bir ‘’MERAK KÖŞESİ’’ oluşturdular.

Merak Köşesi; her ay yenilenen ‘’ÖDÜLLÜ MATEMATİK SORUSU’’, doğru bildiğimiz yanlışlara değinen ‘’BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? ’bölümü,  öğrencilerimizin evde kolaylıkla uygulayabilecekleri ‘’HAYDİ DENEYELİM’’ başlıklı deney uygulama örnekleri ve zihinlerde merak uyandırarak öğrencilerimizi araştırmaya yönlendiren soruların bulunduğu ‘’HAFTANIN MERAK SORUSU’’ bölümü olmak üzere dört farklı başlıktan oluşuyor.

Keşfedildikten sonra gerçekleri anlamak kolaydır. Mühim olan keşfetmektir. Merak etmek ise keşfetmenin ilk adımıdır! Köşemizle bilimi keşfe sizi de bekleriz!

Deprem ve Korunma Bilinci Semineri - Lise Öğrencileri
Your Text Here
Her Çocuk Sanatçıdır

Biz bugün ekipçe harika hissediyoruz. Çocuklarımızın bir yıl boyunca çalıştığı ve sanata dair emek ettiği her şeyi Dibeklihan gibi sanatı ruhunda taşıyan bir mekanda sergileme imkanı bulduk. Sergi öncesi velimiz Burcu Özbak Deveci bize müzik atölyesinin kapılarını açtı. Ardından çocuklarımız minik elleri kocaman yürekleriyle Frida'dan Diegoya, Picasso'dan, Van Gogh'a oluşturdukları sanat eserlerini ailelerine sundu. Sergimizde emek veren öğretmenlerimize, bizi destekleyen velilerimize, idari kadromuza, yönetim kurulumuza, bize kapılarını açan ev sahibimiz Cenap Tezer’e ve Dibeklihan yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

TED BODRUM KOLEJİ YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE KURSU BAŞLADI

Okulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yoğunlaştırılmış İngilizce kursu başladı.

Okulumuza yeni kayıt yaptıran 5, 6, 7, ve 8’inci sınıf öğrencilerimize yönelik İngilizce seviye tespit sınavı yapıldı. İngilizce dil becerilerinin ölçüldüğü sınav sonucuna göre öğrencilerimiz, yoğunlaştırılmış İngilizce kursuna başladı.

Öğrencilerimize motive destek sağlamak amacıyla düzenlenen ve üç hafta sürecek olan yoğunlaştırılmış İngilizce kursumuzda öğrencilerimizin dil öğrenme stratejileri öğretmenlerimiz tarafından belirlenecek. Öğrencilerimizin dil öğrenme becerilerine göre, “Dinlediğimi nasıl anlarım?”, “Okuduğumu nasıl anlarım?”, “Kendimi nasıl ifade ederim?”, “Sınıfta nasıl İngilizce konuşurum?” şeklindeki stratejik yöntemler uygulanacağı yoğunlaştırılmış İngilizce kursumuzda, öğrencilerimizin İngilizce dil öğrenme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Üç haftalık eğitimin ardından öğrencilerimizin İngilizce dil becerileri geliştirerek, 2014-2015 eğitim öğretim yılı süresince yapılacak eğitimlerle İngilizce dil becerilerinin hedeflenen üst düzey dil becerisi seviyelerine getirilmesi amaçlanmaktadır.