Her Yıl Bir Kütüphane
17 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Her Yıl Bir Kütüphane

Açıldığımız günden bugüne “Her çocuk okumalıdır” fikrinden hareketle eğitim kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak, nitelikli kitaplara ulaşma keyfini bir ayrıcalık olmaktan çıkartarak okumayı seven her çocuğa taşıyoruz.

“Her yıl bir kütüphane” sloganıyla yola çıktığı ilk günden beri gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Bugüne kadar Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Bodrum Devlet Hastanesi Çocuk Kitaplığı, Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na kütüphane ve yüzlerce kitap kazandıran okulumuz, bugün Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokuluna yepyeni bir kütüphane daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliğimiz, Street Art Kulübümüz, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ile Gümüşlük Kemal Durmaz ilkokulu idarecileri, öğrenci ve öğretmenleri ortaklaşa çalışarak okuldaki eski kütüphane alanını baştan aşağı yeniledik.

Eski kütüphanenin alçı, boya gibi tadilat çalışmaları Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından; yer parke, ısıtma sistemleri ve minderler Okul Aile Birliğimiz tarafından yaptırılarak, alanın yepyeni bir kütüphaneye dönüşmesi sağlandı.

Duvarları boyanan ve tamamı ile yenilenen alana ayrıca çocukların daha sıcak bir ortamda rahatça bilgi edinmesini sağlamak amacıyla Street Art Kulübümüz de duvarları renklendirerek yenilemeye destek oldu.

Kütüphanenin sahip olduğu ansiklopedi ve kitaplara okulumuzun kitap kumbarasında biriken kitaplarla yenileri eklenerek kitapların pırıl pırıl zihinlere rehber olması sağlandı.

Açtığı kütüphaneleri zenginleştirme çalışmalarına ve ziyaretlerine devam eden  öğrencilerimiz ayrıca kütüphane kazandırdıkları okul öğrencileri ile ortaklaşa projelere imza atıyor.

Dr. Feridun Çilli ile Fen Dersi
4. sınıf öğrencilerimiz, değerli velimiz Dr. Feridun Çilli ile birlikte keyifli bir fen bilgisi dersi işlediler. Sayın Dr. Feridun Çilli kas ve iskelet sistemi hakkında öğrencilerimize çok faydalı bilgiler verdi. Derste kemikler, eklemler ve kaslar ayrıntılı olarak incelendi.

Öğrencilerimiz aktif bir şekilde derse katıldılar. Feridun Bey öğrencilerimizin sorularını tek tek cevapladı. Ayrıca Dr. Feridun Çilli öğrencilerimizi kas ve iskelet sistemi sağlığı için beslenme konusunda da bilgilendirdi.

Sunumdaki konu ile ilgili değişik resimler öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Böylece öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte hem öğretici hem de eğlenceli bir fen dersi işlemiş oldular.

Okulumuz öğrencilerine fen dersi kapsamında kas ve iskelet sistemi üzerine söyleşi veren velimiz Dr. Feridun Çilli’ye teşekkür ediyoruz.

Velimizle Eğlenceli Yoga Saati

Sarı sınıf öğrencilerimiz Mehmet Yiğit Gümüşel’in annesi Seçil Hanımla eğlenceli bir yoga saatinde buluştu.  Bu keyifli dakikalar için velimize teşekkür ediyoruz.

Birlikte Engelleri Kaldırıyoruz

Öğrencilerimiz tarafından özel arkadaşları için hayata geçirilen "Bir Elmanın İki Yarısı Sosyal Sorumluluk Projesi" birbirinden renkli etkinliklerin olduğu bir dizi organizasyon ile okulumuzda ve Yahşi Özel Eğitim Kurumunda gerçekleştirildi. Engelleri aşmak üzere bir araya gelinen etkinliklerde birlikte yapılan resimler her iki okulun sevgi ağaçlarını süsledi. Öğrencilerimiz ile özel öğrenciler arasında yapılan dostluk maçından sonra hep birlikte pasta kesildi.

Yöremizin değeri, doğanın armağanı 'ZEYTİN'i tanıyoruz…

TED Bodrum Koleji olarak, yaparak/yaşayarak öğrenmenin en iyi öğrenme yöntemlerinin biri olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimiz, doğanın tüm olanaklarını cömertçe sunduğu bir bölgede yaşamanın ayrıcalıklarını hissetsinler, deneyimlesinler istiyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Zeytin Hasadı etkinliği ile öğrencilerimize Bodrum yöresine özgü, ömür boyu unutmayacakları bir deneyim kazandırmıştık.

Bu yıl da, yeni okul dönemine zeytin toplayarak “merhaba” dedik. Bugün ise, tüm birinci kademe öğrencilerimiz  Zeytin Dostu Derneği Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı, Nurdan Kaykı ve Eczacı Atilla Totoş’tan zeytinden nasıl zeytinyağı oluştuğuna dair  bilgiler aldılar. Toplanan zeytinlerin dalından ilk alındığında neden acı olduğunu, zeytinyağı fabrikasında nasıl işlendiğini, en sağlıklı yağların hangileri olduğunu, bu zeytinlerden nasıl zeytinyağı çıkarıldığını ve doğaya niçin müteşekkir olmamız gerektiğini öğrendiler. Dikkatle izledikleri seminerin ardından hevesle tadım aşamasına geçtiler.

Zeytinyağının milli bir servet olduğunu dile getiren Feridun Kaykı “Zeytinyağı, insan vücuduna yararlı en iyi besin maddelerinden biri. Küçük yaşlardan itibaren bu besin maddesinin doğru olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bodrum’a değer katan böylesine özel bir milli serveti öğrencilerimizin daha da iyi tanımak için gösterdikleri heves umut veriyor” dedi.