İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan
12 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan

Lise ve ortaokul öğrencilerimizin ilk gün ilk ders konuğu Akademisyen Kemal Kasaroğlu oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde İktisat alanında eğitim vermiş olan bilim insanı Kasaroğlu, eğitim ve akademik hayatına dair deneyimlerini samimi ve mütevazi bir dille öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim aldıklarını belirten Kasaroğlu; bilinçli, araştıran, soran, sorgulayan ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmelerinin önemini vurguladı.

"SOMA’YA EL VER!” KAMPANYASI SÜREÇ BİLGİLENDİRME

Ülkemizi tarifsiz bir acıya boğan maden faciasının ardından Soma’da yaşamını kaybeden ve bu faciadan etkilenen maden emekçilerinin çocuklarına eğitim bursu sağlanabilmesi amacıyla Türk Eğitim Derneği’nin başlattığı Soma’ya El Ver Kampanyasına ilişkin yasal, teknik, eğitimsel ve görev yapacak ekiplerin tüm ön hazırlıkları tamamlanmış olup, genel çerçeve ve uygulama adımları belirlenerek aşağıdaki linkte bilgilerinize sunulmuştur:

4. Sınıflar Yabancı Diller Yıl Sonu Gösterisi

İlkokul Yabancı Diller Bölümümüzün hazırladığı sene sonu gösterisinde 4. sınıf öğrencilerimiz, İngilizce Fransızca ve İspanyolca skeçler sahneleyerek yabancı dillerdeki yeteneklerini velileriyle paylaşmanın heyecanını yaşadılar.

Maddenin Değişimi

5. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde 'Maddenin Değişimi' konusunu deney yaparak elde ettikleri veriler ile pekiştirdiler. Öğrencilerimiz, saf maddelerin ayırt edici özelliklerini; erime, donma, buharlaşma ve yoğuşma olaylarını laboratuvarda yaptıkları deneylerle somutlaştırdılar.

Velilerimiz Lise Yıllarına Döndü

Velilerimiz öğrencilerimizin oturduğu sıralarda oturarak yıllar öncesine döndü. Hazırlık sınıfı öğrenci ve velilerimiz bir bölümü verilmiş olan ve iki kardeşin hüzünlü hikayesini anlatan paragrafı tamamlayarak kendi hikayelerini oluşturdu.