İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan
12 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan

Lise ve ortaokul öğrencilerimizin ilk gün ilk ders konuğu Akademisyen Kemal Kasaroğlu oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde İktisat alanında eğitim vermiş olan bilim insanı Kasaroğlu, eğitim ve akademik hayatına dair deneyimlerini samimi ve mütevazi bir dille öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim aldıklarını belirten Kasaroğlu; bilinçli, araştıran, soran, sorgulayan ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmelerinin önemini vurguladı.

Zeytin Hasadından Sonra Zeytin Sunumu

Okulumuzun 3. Sınıf öğrencileri zeytin hasadından sonra topladıkları zeytinlerle yaptıkları ürünlerini hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının beğenisine sundular. Sınıflarında gerçekleştirdikleri sunumlarda zeytinin tarihini, üretim aşamalarını ve insan sağlığı için önemini de anlatan öğrencilerimiz, ayrıca zeytin ve ağaçlarından elde edilen başlıca ürünlerin de neler olduğunu öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla paylaştılar.

Kazanan “Dostluk” Oldu!

Bodrum Yahşi Özel Çocuklar Spor Kulübünün basketbol oyuncuları ile TED Bodrum Koleji Basketbol oyuncularımız dostluk maçında bira raya geldi.

Okulumuzun daveti üzerine gerçekleştirilen maçta skor olarak bir takım rakibine üstünlük sağlasa da karşılaşmada kazanan dostluk oldu.

TED Bodrum Koleji’nin Minik Bahçıvanları

“Yaparak Yaşayarak Öğrenme" yaklaşımı paralelinde öğrencilerimiz;  derslerde “Toprağı Keşfediyoruz” konulu bir etkinlik yaptılar. Bahçemizden alınan toprağı sınıflarda incelediler. Toprağın içinde buldukları farklı nesneleri gruplayarak, arkadaşları ile tartıştılar. Toprağı inceledikten sonra, okulumuzda öğrencilerimiz için hazırlanmış olan tarım alanlarında sebze dikimlerini yaptılar.

Okul öncesi öğrencilerimiz maydanoz ve ıspanak, birinci sınıf öğrencilerimiz roka, ikinci sınıf öğrencilerimiz bakla, üçüncü sınıf öğrencilerimiz lahana ektiler. Öğrencilerimiz ektikleri tohumları incelediler. Toprağı incelemek ve ekilen bitkiler öğrencilerimizin çok dikkatini çekti. Bahçede eğlenerek toprak ve bitkiler ilgili önemli bilgiler edindiler. Öğrenmek istedikleri her şeyi öğretmenlerimize ve bahçıvanımız Nazif Bey’e sordular. Dikim etkinliğinin ardından, sınıflarında öğretmenleriyle birlikte edindikleri deneyim hakkında konuşmaya devam ettiler.

Bugün bitki ekimi yapan öğrencilerimiz, zaman içerisinde ektikleri sebzelerinin büyüme ve gelişimlerini takip edecekler, onların bakımını kendileri yapacaklar. Daha sonra mutfak atölyelerindeki derslerinde kendi ektikleri sebzelerini kullanabilecekler.

Yarın ise 4.,5.,6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz her sınıf seviyesi için belirlenen süpriz sebzelerini ekerek yaparak yaşayarak öğrenmeye devam edecekler.

"Sorumluluklarımın Farkındayım"
5. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinde, değerler eğitimi kapsamında ‘sorumluluk’ değerini işlediler. “Evdeki Sorumluluklarımı Biliyorum” temalı çalışmada öğrencilerimiz kesme, yapıştırma, süsleme etkinliği ile afiş çalışması gerçekleştirdiler.