İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan
12 2017 Tarihinde Eklendi.

İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan

Lise ve ortaokul öğrencilerimizin ilk gün ilk ders konuğu Akademisyen Kemal Kasaroğlu oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde İktisat alanında eğitim vermiş olan bilim insanı Kasaroğlu, eğitim ve akademik hayatına dair deneyimlerini samimi ve mütevazi bir dille öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim aldıklarını belirten Kasaroğlu; bilinçli, araştıran, soran, sorgulayan ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmelerinin önemini vurguladı.

Demokrasinin Kalbi Burada Atıyor

Hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin tohumlarının ekildiği okulumuzda, öğrencilerimiz kendilerini temsil etmek üzere Öğrenci Meclisi’ni seçiyor.

Seçimin ilk etabı sınıf temsilcilerinin belirlenmesi ile tamamlandı. Öğrenci Meclisi için 8. sınıf öğrencilerimiz Barina Hare Temirkan, Sevalnur Karakaya ve Lise Hazırlık sınıfı öğrencimiz Efe Akarsu başkanlığında üç liste yarışacak.

Oldukça heyecanlı geçeceği tahmin edilen bu süreçte aday öğrencilerimiz 20 Ekim Pazartesi gününe kadar tasarladıkları projelerini anlatıp, seçim çalışmaları yapacak.

Öğrenci Meclisi, 17 Ekim Pazartesi günü sandık başında kapalı oylama sistemiyle seçilerek tüm okul öğrencilerine duyurulacak.

Tüm bu süreçte, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma deneyimlerinin yaşatılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Seçime katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ortaokul öğrencileri, okul yönetimimiz ile II. Dönem Değerlendirme Toplantısı yaptı.

Bugün tüm ortaokul öğrencilerimiz, 5., 6. ve 7. Sınıflar için ayrı ayrı olmak üzere; okul müdürümüz, müdür yardımcımız ve rehber  öğretmenimiz ile buluştu.

Gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle TED Bodrum Koleji Davranış ve Akademik İlkeleri üzerinde duruldu. Bu ilkeler paralelinde, TED Bodrum Koleji Ortaokulu öğrencilerinin uyması gereken davranış ve kıyafet kuralları vurgulandı.

Toplantının ikinci kısmında, öğrenmenin önemi ve okulumuzun akademik beklentileri ortaokul öğrencilerimiz ile paylaşıldı. Gerçek öğrenmenin gerçekleşebilmesinde, okulun rolü tanımlandı ve özellikle öğrencilere düşen görevler hatırlatıldı. Düzenli ve verimli çalışma alışkanlığı ve verilen ödevlerin akademik gelişime katkısı açıklandı.

Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı, ortaokul öğrencilerimizin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Öğrencimiz Coğrafya Olimpiyatlarında Emin Adımlarla İlerliyor

Ülkemizde Türk Coğrafya Kurumunun öncülüğünde düzenlenen, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına katılım için  gerekli 1. basamak sınavında, 10. Sınıf öğrencimiz Can Ünen 100 coğrafya sorusundan 89’una doğru cevap vererek Türkiye 28. si olmuştur.  Bu yaz Belgrad’da gerçekleşecek olan olimpiyatlara katılım için 2. Basamak sınavına girmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Anaokulumuzda Cumhuriyet Bayramı Sevinci
Anaokulu öğrencilerimiz büyük önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 90. yılını bugün büyük bir coşkuyla kutladı.

Öğrencilerimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir hafta boyunca çeşitli  hazırlık yaptılar. Derslerde yaptıkları etkinliklerle  Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü daha yakından tanıma fırsatını buldular. Bu güzel günü kutlarken şiirler okudular, şarkılar söylediler, öğretmenleriyle birlikte dans edip eğlendiler. Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılara eşlik ettiler ve 90. yıl pastasını kestiler.  29 Ekim’in büyük sevincini bizlerle paylaştılar.

Her yıl coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygıyla anıyor ve cumhuriyet ile yönetilen bir Türkiye’de yaşamamızı sağladığı için teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizler Ata’mızın izinde yenilenerek, gelişerek ve güçlenerek ilerliyoruz.