İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği
12 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği

İlkokul 2. sınıf öğrencilerimiz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)’in ana bileşeni olan ‘çözüm bulma’, ‘iş birliği’, ‘üretim’  ve 'akıl yürütme'  potansiyellerini ortaya çıkaracak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Üç Küçük Domuzcuk adlı hikayeyi STEM çalışmasına uyarladığımız etkinlikte öğrencilerimiz küçük domuzcuklar için yıkılmayacak evler tasarladı. Ardından evleri fön makinesi ile dayanıklılık testinden geçirdiler ve sağlam olmayan evleri sağlamlaştırmak için çözüm ürettiler. Evleri yaparken geometrik cisimler, standart uzunluk ölçüleri, kroki gibi konulara değinerek bunları kullanmayı öğrendiler.

“Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi”

Kadın yazarlar” teması ile yol aldığımız kulübümüzün ikinci buluşmasında, karnavalesk roman türünün bir örneği olan Ayfer Tunç’un “Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi” isimli kitabı üzerine konuştuk.

Karnaval folklorünün var olan düzeni kısa sürede olsa alt üst eden anlayışını, grotesk dil yapısı ile ele alan yazarın; alışılagelmiş roman düzeninin göreliliğini 300’e yakın kişi arasında kurduğu olay örgüsünün akılcılığı ile sanatın deneyselliğini ve özgür yanını bizlere göstermesine şahit olduk.

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 19 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek üçüncü toplantısında ise, bilimkurgu edebiyatının önemli isimlerinden düşünür Ursula K. Le Guin’in “Karanlığın Sol Eli” isimli kitabını okumak için sözleşip edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.

Robotik Kulübü Öğrencilerimiz FLL Fuarı'na Katıldı

Robotik Kulübü öğrencilerimiz İzmir’de Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu uluslararası ‘Hayvanlar: Yaşam Ortak Alanlarımız’ proje ve robotik fuarına katılarak projelerini başarıyla sundular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Velimiz Selda Hanımla Rengarenk Kolyeler Yaptık

Anaokulu sınıflarımızdan Kırmızı Uğur Böceklerimiz, Çakıl ÇİLİNGİR'İN annesi Selda Hanım’la rengarenk kolyeler yaptı. Bu keyifli dakikalar için velimiz Selda Hanım’a teşekkür ediyoruz.