İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği
12 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği

İlkokul 2. sınıf öğrencilerimiz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)’in ana bileşeni olan ‘çözüm bulma’, ‘iş birliği’, ‘üretim’  ve 'akıl yürütme'  potansiyellerini ortaya çıkaracak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Üç Küçük Domuzcuk adlı hikayeyi STEM çalışmasına uyarladığımız etkinlikte öğrencilerimiz küçük domuzcuklar için yıkılmayacak evler tasarladı. Ardından evleri fön makinesi ile dayanıklılık testinden geçirdiler ve sağlam olmayan evleri sağlamlaştırmak için çözüm ürettiler. Evleri yaparken geometrik cisimler, standart uzunluk ölçüleri, kroki gibi konulara değinerek bunları kullanmayı öğrendiler.

TED Bodrum Koleji Öğretmenleri Kendilerini Geliştiriyor

Yaşam boyu öğrenmenin önemine ve kişisel gelişime büyük önem veren öğretmenlerimiz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Ergin ile “Beyin Tabanlı Öğrenme ve Farklılaştırılmış Eğitim” başlıklı eğitim semineriyle bir araya geldi.

İki gün süren ve tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen seminerde Ergin, “Beyin Temelli Öğrenme Nedir? Beyin Temelli Eğitimin Uygulanması ve Beyin Temelli Öğrenmenin İlkeleri” konusundaki araştırma ve tecrübelerini öğretmenlerimizle paylaştı.

Özellikle bilgilerin yaşamdan örneklerle ilişkilendirilerek sunulması; öğretmenlerin okul içi yaşantıları ve tecrübeleriyle oturuma dahil olmaları seminerin son ana kadar aktif, dolayısıyla verimli geçmesini sağladı.

E- Öğrenme Teknolojisi GLOBED Derslerimizde

Dijital kaynakları, yabancı dil derslerimize entegrasyonumuz sayesinde, dil öğrenimi daha kolay ve kalıcı hale gelmekte. Dünyada e-öğrenme hızla gelişirken, öğretmen ve öğrencilerimizin sınıf içi derslerinin yanı sıra, okul sonrası çalışmalarında da aktif olarak kullandıkları e-öğrenme platformu “GLOBED Çevrimiçi Eğitim Teknolojisi”, GLOBED Eğitim Danışmanı Naz Gürpınar tarafından velilerimize tanıtıldı.

Midye Kabuklarından Sanat Etkinliği

Anaokulu sınıflarımızdan Turuncu Tırtıl minikleri öğrencimiz Duru Çalıkoğlu'nun annesi Dilek Hanımla midye kabuklarından sanat etkinliği yaptı. Velimize bu keyifli dakikalar için teşekkür ediyoruz.

Okul Koromuz Moğollar Grubu ile Aynı Sahnede

"Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi'' Fun Town eğlence merkezinde açıldı. Öğrencilerimiz açılış konserini gerçekleştiren efsane grup Moğollar ile aynı sahneyi paylaştı. Öğrencilerimizin “Resimdeki Gözyaşları” performansı büyük alkış aldı.