İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği
12 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

İlkokul Öğrencilerimizle STEM Etkinliği

İlkokul 2. sınıf öğrencilerimiz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)’in ana bileşeni olan ‘çözüm bulma’, ‘iş birliği’, ‘üretim’  ve 'akıl yürütme'  potansiyellerini ortaya çıkaracak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Üç Küçük Domuzcuk adlı hikayeyi STEM çalışmasına uyarladığımız etkinlikte öğrencilerimiz küçük domuzcuklar için yıkılmayacak evler tasarladı. Ardından evleri fön makinesi ile dayanıklılık testinden geçirdiler ve sağlam olmayan evleri sağlamlaştırmak için çözüm ürettiler. Evleri yaparken geometrik cisimler, standart uzunluk ölçüleri, kroki gibi konulara değinerek bunları kullanmayı öğrendiler.

Konu teknoloji; öğrenciler de öğretmen olursa…

Çocuklar, çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarıyla, doğrudan etkileşim halinde. Üstelik teknoloji ile tanışma yaşı günden güne düşüyor. Bu durum, gelişimsel açıdan olumlu sonuçlar doğurabildiği gibi, diğer yandan bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Bu doğrultuda, okulumuzda gerçekleştirilen  “Teknolojinin Olumlu ve Olumsuz Yönleri” başlıklı  Sosyal Bilgiler Dersi Proje Ödevi, bunu öğrencilerimize en etkin şekilde nasıl aktarırız düşüncesinden yola çıkılarak tasarlandı. 7A sınıfı öğrencileri, 3-4-5-6 ve 7. sınıfların tümüne bu konuda bir bilgilendirme sundular.

Öğrencilerin kendi akranlarına ve alt sınıflardaki öğrencilere  yaptıkları bu çalışma, onların sorumluluk bilincini geliştirip motivasyonlarını artırdığı gibi, sunumları izleyen öğrencilerin oldukça dikkatle ve ilgiyle takip etmelerini sağladı. Öğrencilerimizin, kendi yaşlarına yakın olan ağabey ve ablalarından gelen bilgileri ve seçilen örnekleri daha çarpıcı bulunduğu gözlemlendi.

“Akran Çalışması” olarak nitelendireceğimiz bu projenin finalinde, öğrencilerimiz özellikle TV karşısında geçirdikleri zamanın yerine daha farklı aktiviteler gerçekleştirme doğrultusunda karar verdiler.

Zarafet Eğitimlerimize "Sofra Adabı" ile Devam Ediyoruz

Zarafet Eğitimi derslerimiz kapsamında 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizle 'Sofra Adabı' eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Eğitimlerimizde yemek sofrasında dikkat edilmesi gereken inceliklerden ve kurallardan bahsederek; çatal, bıçak, kaşık gibi sofra araçlarının kullanımı ve yemek masası düzeni konularını uygulamalı olarak pekiştirdik.

TED Bodrum Koleji Eko Okul Kulübü “Bodrum Tohum Derneği” ile El Ele

Eko Okul projesi kapsamında uygulamaya geçirilen, ‘Tohumdan Sofraya ’etkinliği; TED Bodrum Koleji Eko Okul Kulübü ve 6. Sınıf öğrencilerimizin, Bodrum Tohum Derneği’nin sera üretim alanını ziyaretiyle gerçekleşti.

Bodrum Tohum Derneği tarafından eski tohumları yaşatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla üretim alanında yetiştirilen fideleri inceleyen okulumuz öğrencileri, derneğin çalışmalarına katılarak sağlıklı ve gerçek gıdanın başlangıcı ve özü olan yerli tohumun önemine dikkat çekti.

Dernek Başkanı İrem Verdön’ün öğrencilerimize rehberlik ettiği etkinlikte; öğrencilerimize geleneksel tohumların önemi, dikimi, bakımı konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Gün boyu toprakla iç içe bir gün geçiren öğrencilerimiz tohumun, büyümesi ve fide haline gelmesi ile ilgili bilgi sahibi oldular. Eğitimin ardından ısırgan otu toplayan öğrencilerimiz doğal böcek ilacı yapımını öğrendiler.

Keyifli ve güzel bir gün geçiren ve doğal beslenmenin önemini kavrayan öğrencilerimiz, dernek yetkilileri ile birlikte çekirdek tohumlarını toprağa ekti, can sularını verdi.

TED'i TED'liden Dinlemek

Ortaokul ve lise öğrencilerimiz TED’li olmayı TED Ankara Koleji mezunları, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken ve Sosyal Medya Uzmanı Sayın Serkan Ceylan’dan dinledi. TED’li olmanın öğrencileri ve mezunları için bir okuldan öte, paylaşılan ortak bir geçmişi, kültürü ve geleceği ifade ettiğini belirten konuklarımız, TED’den mezun olmanın iş ve sosyal yaşamda getirdiği ayrıcalıklara da değindi. Etkinlik sonunda öğrencilerimiz hep bir ağızdan kolej marşını söyleyerek konuklarımıza bir sürpriz yaptı.