İstiklal Marşı'ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Törenimiz
12 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

İstiklal Marşı'ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Törenimiz

İstiklalimizin sembolü, hem sözleri hem de ruhu itibarıyla gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97’nci yılı dolayısıyla okulumuzda bir tören düzenlendi. Tarih Öğretmenimiz Dilara Vural’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından 4. sınıf öğrencimiz Leyla Can Özyılmazel İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi. Tüm şehitlerimizi ve Türk Milletinin duygularını büyük bir başarıyla dizelerine aktaran, edebiyat tarihimizin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Yılın son gününde, ortaokul öğrencilerimiz mandalina bahçesinde…

2013’ün son gününde, TED Bodrum Koleji öğrencileri, mis kokulu bir eski yılı uğurlama etkinliğine katıldılar. Bodrum’a özgü değerlerin yaşatılması kapsamında mandalina bahçesine giden ortaokul öğrencilerimiz, şarkılar söyleyerek, eğlenerek mandalina topladılar.

Önümüzdeki hafta TED Bodrum Koleji mutfak atölyesi yine hareketlenecek… Öğrencilerimiz, topladıkları mandalinalardan reçel yapacaklar ve yine eğlenerek öğrenecekler.

Gingermanlerimiz Hazır

İlkokul 1. ve 4. sınıf öğrencilerimiz İngilizce öğretmenleriyle birlikte mutfak atölyemizde yeni yıl kurabiyelerini yaptı. Kurabiyelerini yaparken hem eğlenen hem öğrenen öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri İngilizce kelime ve konuşma kalıplarını günlük hayatta kullanarak pekiştirmiş oldu.

Kitap Kardeşliği

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak; 3. sınıf öğrencilerimiz okudukları “İkiz Gezginler: İstanbul’dan Bodrum’a” adlı kitabı ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kardeş okulumuz Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu öğrencilerine hediye etti. Öğrencilerimizin hediyelerini heyecanla kabul eden kardeş okul arkadaşları hazırladıkları kitap ayraçlarını da öğrencilerimizle paylaştı. Ardından hep birlikte oyunlar oynayan öğrencilerimiz etkinlik sonunda anı duvarına duygularını ifade eden cümleler yazdı.

TED OKULLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI TOPLANTISI

TED Okulları 8. Yönetim Kurulu Başkanları Toplantısı 19 – 20 – 21 Eylül tarihlerinde Trabzon’da yapıldı. Toplantıya TED Genel Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu, TED Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay, TED Üniversitesi rektörü Sayın Prof Dr Öktem Vardar, TED Mezunları Konfederasyonu ve çeşitli mezun dernekleri temsilcileri, Kolejli İş İnsanları Derneği temsilcileri, faal durumdaki otuz TED okulunun yönetim kurulu başkanları ve önümüzdeki yıl açılacak TED okullarının yönetim kurulu başkanları katıldı.

Toplantıda okulumuzu yönetim kurulu başkanımız Sayın Erdem Erken temsil etti.

Katılımcılar, toplantının ilk günü TED Trabzon Koleji’nin resmi açılış törenine katıldılar. Ardından mevcut durumun ve kısa/orta vadeli planların ele alınıp derinlemesine tartışıldığı toplantılar yapıldı. Toplantılar sonrasında katılımcılar Karadeniz’in muhteşem tarihi ve doğal zenginliklerini görüp yorgunluklarını atma fırsatı buldular.