Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci
13 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci

TED Bodrum Koleji olarak Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci yürütüyoruz. Öğrencilerimizin ilgi, merak ve yeteneklerini saptamak amacıyla uyguladığımız test, anket, envanter çalışmalarından veli görüşlerinin alınmasına, meslek tanıtımlarından akademik yeterliliklerin gözden geçirilmesine, üniversite tanıtımlarından yurtdışı üniversite kabul koşullarının sağlanmasına  kadar çok bileşenli bir süreç olan Kariyer Planlama Süreci'nin bu ayki aşaması Meslek Tanıtım Günü.

16 Şubat 2018'de gerçekleştireceğimiz Meslek Tanıtım Günü'nde öğrencilerimiz ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda meslekleri tanıyacaklar. Öğrencilerimizi her mesleğin yetkin bir üyesiyle karşı karşıya getireceğiz, bu sayede öğrencilerimiz ilgileri doğrultusunda meslek üyelerinden mesleğin çalışma koşullarını, yükselme olanaklarını ve daha nice konuyu öğrenmiş olacaklar. Sonuçta yaşayan rol modellerinden edindikleri izlenim ve bilgilerle ilgilerini hedefe dönüştürme olanağına sahip olacaklar.

​Meslek Tanıtım Günü'nün açışışını bir panelle yapacağız. Panelin teması, Zamanın Ruhunu Gözeten Kariyer Planlaması olacak. Panelimize işletmeci, sosyal girişimci Gülten KAVURMACIOĞLU, Kişisel Gelişim Uzmanı Atiye ÖNÜR, bankacı, kariyer koçu Hilal OĞUZER ve 11. sınıf öğrencimiz Ege ÇETİN katılacak. PDR Uzmanımız Barış AYGENER'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde Kavurmacıoğlu, Geleceği Tasarlamak, Önür, Kariyer: Kimin İçin?, Oğuzer, 21.yüzyılda Kariyer Fırsatları ve Seçenekleri, Çetin ise Belirsizlikler Dünyasında Kararlı Olmak başlıkları altında konuşacaklar.

Alanlarında yetkin panelistlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize kariyer planlamalarına ilişkin geleceği  kuşatacak bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz.Verimliliği ve niteliğiyle gençlerimizin zihinlerinde iz bırakacağına inandığımız, vizyoner görüş ve düşüncelerin dillendirileceği panelimize değerli velilerimiz davetlidir.

Gençlerimizin yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası olacak ve yıllar sonra keyifle hatırlayacaklarına inandığımız bu sürecin heyecanını, siz velilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenler Günü coşku içinde kutlandı.

TED Bodrum Koleji Bodrum'daki diğer öğretmenleri bu özel gün vesilesi ile ziyaret etti, günlerini kutladı. Ardından okulda öğretmenlerimizin ve tüm personelin katılımı ile Öğretmenler Günü için büyük bir kutlama yapıldı. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyoruz.

Dinozorlar Anasınıfı Koridorunda!

TED Bodrum Koleji Anasınıfı Büyük Yaş Grupları GEMS programı ile “Dinozorlar” konusunu işlediler.

Gems  - Great Explorations in Math and Science (Fende ve Matematikte Büyük Keşifler) programı ile “Dinozorlar” konusunu işlerken öğrencilerimiz birçok farklı etkinlikle yeni keşifler yapma fırsatı yakaladı…

Öğrencilerimiz, her hayvanın tehlikelerle karşılaştığı zaman savunma mekanizmasını ortaya çıkardığını, dinozorların da saldırı karşısında kendilerini, dişleri ve kuyrukları ile savunduklarını öğrendiler. Sınıf içinde fosil aradılar. Dinozorların adımlarını büyük resim kağıtlarına çizdiler ve adım büyüklükleri hakkında fikirlerini söyleyerek tahmin oyunu oynadılar. Straforların üzerine dinozor resmi çizdiler, boyadılar ve sergilediler. Dinozorlarla ilgili kitapları inceleyip okulumuz 3D salonunda “Dinozorlar” filmini izledir. Boyayıp okul koridorlarına yapıştırdıkları dinozor adımları üzerinde dinozor şekli aldılar ve dinozor sesleri çıkardılar.

Anasınıflarımızın bir sonraki eğlenceli GEMS ders konusu öğrenciler arasında şimdiden büyük bir heyecan ve beklenti oluşturdu.

Bu Kitapların Kahramanları Çocuklar

Öğrencilerimizin her yıl heyecanla beklediği “Kitap Kahramanları” etkinliğini Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nın son gününde gerçekleştirdik. Bütün okulumuzun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler; Pinokyo’dan Keloğlan’a, Harry Potter’dan Pamuk Prenses’e kadar pek çok kitap kahramanını canlandırdılar.

Sanat Kulübümüz Cam Atölyesi'nde

Sanat Kulübü öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz rehberliğinde Bodrum Cam Karo Atölyesi’ni ziyaret ettiler. Füzyon tekniğiyle cam boyama çalışması yapan öğrencilerimiz bardak altlıkları tasarladılar.