Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci
13 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci

TED Bodrum Koleji olarak Kişiselleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Kariyer Planlama Süreci yürütüyoruz. Öğrencilerimizin ilgi, merak ve yeteneklerini saptamak amacıyla uyguladığımız test, anket, envanter çalışmalarından veli görüşlerinin alınmasına, meslek tanıtımlarından akademik yeterliliklerin gözden geçirilmesine, üniversite tanıtımlarından yurtdışı üniversite kabul koşullarının sağlanmasına  kadar çok bileşenli bir süreç olan Kariyer Planlama Süreci'nin bu ayki aşaması Meslek Tanıtım Günü.

16 Şubat 2018'de gerçekleştireceğimiz Meslek Tanıtım Günü'nde öğrencilerimiz ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda meslekleri tanıyacaklar. Öğrencilerimizi her mesleğin yetkin bir üyesiyle karşı karşıya getireceğiz, bu sayede öğrencilerimiz ilgileri doğrultusunda meslek üyelerinden mesleğin çalışma koşullarını, yükselme olanaklarını ve daha nice konuyu öğrenmiş olacaklar. Sonuçta yaşayan rol modellerinden edindikleri izlenim ve bilgilerle ilgilerini hedefe dönüştürme olanağına sahip olacaklar.

​Meslek Tanıtım Günü'nün açışışını bir panelle yapacağız. Panelin teması, Zamanın Ruhunu Gözeten Kariyer Planlaması olacak. Panelimize işletmeci, sosyal girişimci Gülten KAVURMACIOĞLU, Kişisel Gelişim Uzmanı Atiye ÖNÜR, bankacı, kariyer koçu Hilal OĞUZER ve 11. sınıf öğrencimiz Ege ÇETİN katılacak. PDR Uzmanımız Barış AYGENER'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde Kavurmacıoğlu, Geleceği Tasarlamak, Önür, Kariyer: Kimin İçin?, Oğuzer, 21.yüzyılda Kariyer Fırsatları ve Seçenekleri, Çetin ise Belirsizlikler Dünyasında Kararlı Olmak başlıkları altında konuşacaklar.

Alanlarında yetkin panelistlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize kariyer planlamalarına ilişkin geleceği  kuşatacak bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz.Verimliliği ve niteliğiyle gençlerimizin zihinlerinde iz bırakacağına inandığımız, vizyoner görüş ve düşüncelerin dillendirileceği panelimize değerli velilerimiz davetlidir.

Gençlerimizin yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası olacak ve yıllar sonra keyifle hatırlayacaklarına inandığımız bu sürecin heyecanını, siz velilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2016 TEOG Bodrum İkincisi Öğrencimiz Ödülünü Aldı

2016 TEOG sınavlarında Bodrum ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan öğrencimiz Elif Naz Ervatan, Bodrum Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Başarınızın Farkındayız” başlıklı törende ödüllendirildi. Öğrenimine Robert Kolej'de devam eden Elif Naz Ervatan’ın ödülünü Okul Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat Asyalı teslim aldı. Sevgili Elif Naz Ervatan’ı ve ailesini önemli başarısından dolayı kutluyor, bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Daha Yeşil Bir Bodrum İçin

Bodrum’da ilk defa farklı bir metotla ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Gelecek nesillere daha yeşil bir Bodrum ve daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için öğretmen ve öğrencilerimiz 500 adet tohum topunu toprakla buluşturdu.

Kıraç alanların yeşil alanlara dönüştürülmesi amacıyla daha önce öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve içinde şeftali, badem, kayısı, erik, palamut meşesi ve nar gibi Bodrum’un iklimine uyum sağlayabilecek yaklaşık 10 çeşit ağaç türünün bulunduğu ceviz büyüklüğündeki tohum topları Temmuz ayında yanan Dereköy kıraç alandan toprağa fırlatıldı.

Bu yöntemle tohum topu içinde çimlenen tohumlar köklerini zamanla bitki örtüsünün içine atarak ve toprağa ulaşımı sağlanarak, daha yeşil bir Bodrum’un oluşması hedeflenmiş olacak.

Lise Öğrencilerimiz Fizik Dersinde Nitel ve Nicel Gözlem Yaptılar

9.sınıf öğrencilerimiz Fizik dersinde nitel ve nicel gözlem arasındaki farkları laboratuvar ortamında deneyerek keşfettiler. Temel büyüklüklerin ölçme aletlerini kullanarak sıcaklığı, kütleyi ölçtüler. Duyu organları ile tahmin ettikleri sonuçları karşılaştırdılar. Deney raporlarını kendileri doldurarak, soruları yorumladılar. Fizik dersinin gizemli yolculuğuna deney yaparak başlamış oldular.

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay ile Skyp Call Görüşmesi

Kolejimizin 1. ve 2. Sınıf öğrencileri Skype Call (görüntülü konuşma) aracılığıyla Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Genel Koordinatörümüz Sayın Fırat Asyalı ve İlkokul Müdürümüz Sayın Meryem Ebrem’in katkılarıyla gerçekleşen görüşme öncesi öğrencilerimize, yapılacak online görüşme hakkında öğretmenlerimiz tarafından bilgi verildi. Daha sonra okulumuzun üç boyutlu sınıfında bir araya gelen öğrencilerimiz online bağlantı kurulan Sayın Atabay ile tanıştı.

Etkinlik boyunca öğrencilerimizle sohbet eden Sayın Atabay, Türk Eğitim Derneği ve çalışmalarıyla ilgili kısaca bilgiler verdi. Oluşturdukları “TED Aidiyet Dosyaları”yla katılan öğrencilerimiz Sayın Atabay’a TED ile ilgili merak ettikleri soruları yöneltti. Her soruya samimiyetle cevap veren Sayın Atabay ile bir araya gelen öğrencilerimiz etkinlik sonunda karşılıklı sevgilerini ve iyi dileklerini iletti.

Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan, samimiyeti ile günümüze renk katan TED Genel Müdürümüz Sayın Sevinç Atabay’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.