Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler
29 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.

Matematik, takım oyunu olunca…

TED Bodrum Koleji öğrencisi, derslerini, yenilikçi öğretmenleri tarafından geliştirilen sıradışı yöntemlerle, öğrenmeyi zorunluluk değil, bir tutku haline getiren programlarla alma ayrıcalığına sahiptir. Okulumuzda, eğitim ve öğretim, spor, sanat ve sosyal alanlarda düzenlenen etkinliklerle güçlendirilir. Böylece öğrencilerimiz zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal açılardan bir bütün olarak gelişir;  özgüveni yüksek bireyler olarak büyürler.

Bu yaratıcı eğitim programına örnek bir uygulama, 7. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Uçakların havada nasıl rota izlediklerini, gemilerin kaybolmadan ulaşmak istedikleri limana nasıl vardıklarını, seyahat etmek istedikleri ülkelerin hangi enlem boylam üzerinde olduğunu merak eden öğrencilerimiz, matematik dersinde bu sene “Kartezyen Koordinat Sistemi”ni öğrendiler. Ardından, bilgilerin kalıcılığını sağlamak, sadece kitaplar üzerinde değil; yaparak, yaşayarak, uygulayarak pekiştirmek için için, matematik dersi bahçeye taşındı.

Öğretmenlerimiz, “Kartezyen Koordinat Sistemi” konusunu, bir yarışma haline getirdiler ve bahçeye X-Y koordinat eksenlerini çizdiler. Bu koordinat sistemi içinde oluşturulan oyunda öğrencilerimiz altı takıma ayrıldı, her takımın bir rengi vardı. Yedi sorudan oluşan oyunda, yarışmacılar soruların cevaplarının işaret ettiği doğru noktalara ulaşmaya çalıştılar. Tatlı bir rekabet duygusuyla, hem bireysel, hem de grup olarak yarıştıkları, takım ruhu içinde oynadıkları oyunda, derste öğrendiklerini paylaştılar.

Küçük sınıflardan kardeşlerinin tezahüratları eşliğinde, büyük heyecanla süren yarışma sonunda, Yeşil Grup birinci oldu. Hem öğrenciler hem de öğretmenler, eğlenceli bir matematik dersi yaşamanın keyfine vardılar.

Minik Aşçılar Mutfakta

Okulumuzun en küçük bireyleri olan anasınıfı öğrencileri Mavi ve Sarı sınıflarımız, velileri ve öğretmenleri rehberliğinde, okulumuz Mutfak Atölyesi’nde bir araya gelerek meyve salatası ve pasta yapmayı öğrendiler.

Etkinlikte kış meyvelerinin hangileri olduğunu, hangi vitaminleri ihtiva ettiğini, ne kadar sıklıkla tüketmeleri gerektiğini öğrenen minikler, keyifli ve öğretici bir saat geçirdiler.

Etkinlik sonunda yaptıkları meyve salatalarını ve pastalarını neşeyle yiyen minikler, okulda aileleriyle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz İngilizce Destek Programı ve TEOG Hazırlık Derslerine Başladı

Destekli ders programları ile öğrencilerimiz TEOG Hazırlık Derslerine ve İngilizce Destek Programlarına hızlı bir başlangıç yaptılar.

Robert Kolej’den, TED Bodrum Koleji’ne ziyaret.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Robert Kolej Genel Müdürü Sayın Anthony JONES ve yaz etkinlikleri programları sorumlusu Cey ALPAUTİ okulumuzu ziyaret ettiler.

Gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde, TED Bodrum Koleji kampüsünde incelemelerde bulunan Robert Kolej yönetim ekibi ile eğitim alanındaki yeni gelişmelere ve olası işbirliklerine dair paylaşımlarda bulunuldu.