Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler
29 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.

Yaratıcı Eller tasarladı

Okulumuz, Yaratıcı Eller Takı ve Tasarım  Kulübü öğrencileri geri dönüşüm kutuları tasarladılar.

5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu  Yaratıcı Eller Takı ve Tasarım  Kulübü, kağıt atıklar için dört adet geri dönüşüm kutusu tasarladı. Öğrencilerimiz, okula gelen malzemelerin kolilerini, okunmuş gazete ve dergi sayfalarıyla kolaj tekniği uygulayarak  atık kutularına dönüştürdüler.

Tasarlanan kutular Fransızca, İspanyolca, Müzik ve 1C sınıflarına hediye edildi.

7. Sınıf öğrencilerimiz Mind Map sistemiyle İngilizce öğreniyor.

Mind Map, kamuoyunda “Mind Man” olarak bilinen, belleğin ve beynin sınırlarını geliştirmek için çok özel çalışmalar yapan, zihin haritaları ve zihinsel okuryazarlık teknikleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan İngiliz yazar ve eğitimci Tony Buzan tarafından geliştirilen bir “not alma” yöntemidir.

Resimler, şekiller, semboller, renkler, kısa açıklamalarla beynin konuyu algılamasını güçlendirmeyi ve kalıcı öğrenmeyi hedefleyen bu yöntemi, 7. Sınıf öğrencilerimiz, İngilizce dersi kapsamında öğrendiler ve uyguladılar.

Önce, modern çağın “Alis Harikalar Diyarında”sı olarak tanımlanan Coraline adlı filmi izleyen öğrencilerimiz, daha sonra bu film üzerinden kendi Mind Map çalışmalarını hazırladılar.

Bu sıradışı düşünme biçimi ile öğrenciler hem farklı ifade yöntemlerini deneyimlediler, hem de İngilizce düşünüp uygulama yeteneklerini geliştirdiler.

Mercan ve 7 Tuvali

3. sınıf öğrencimiz Mercan Yazıcı ilk kişisel resim sergisini okulumuzda açtı. Öğrencimiz otoportresinin de yer aldığı sergisinde, çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Resimlerde Cumhuriyet

TED Bodrum Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet Sergisi okulumuz koridorlarında sergilenmeye başlandı.