Küçük Ressamlarımızdan Renkli Sergiler
13 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Küçük Ressamlarımızdan Renkli Sergiler

2. sınıf öğrencilerimiz Selin Ayanoğlu ve Zeynep Çakır ilk kişisel resim sergilerini okulumuzda açtı. Öğrencilerimiz kendi çocuksu bakış açılarıyla renkli dünyalarını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış oldukları sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimiz Karia Efsanelerinin İzinde

Karia Yolu Efsaneleri ve Kültürel Kodlar Kulübü öğrencilerimiz, Milas Uzunyuva Arkeopark’ın ilk ziyaretçileri oldu. Öğrencilerimiz 2018 yılının Ocak ayında açılması planlanan arkeolojik gezi alanını gezdikten sonra Liselerarası TÜBİTAK Projesi kapsamında Karia Medeniyetinin doğu kapısı olan Baltalı Kapı’yı ve Yatağandaki Stratonikeia antik kentini keşfettiler, projeleri için bilgi ve belge topladılar.

“Hazine Avı Oyunu SHAKESPEARE”

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri İngilizce derslerinde dünyanın en büyük ve en seçkin drama yazarı olarak kabul edilen İngiliz şair yazar WILLIAM SHAKESPEARE’in “Love in Shakespeare 5 Stories: The Taming of the Shrew, Othello The Moor, The Tragedy of Romeo and Juliet, Cleopatra and Anthony, Twelfth Night”  kitabını farklı bir etkinlikle işlediler.

Öğretmenleri Manjit Breyal rehberliğinde, her bir hikaye için farklı bir etkinlik gerçekleştiren öğrencilerimiz, hikayelerde yer alan kahramanları kritik ederek karakterlerine uygun bir ana, beş alt karakter oyunu oluşturdular.

Oluşturdukları ana oyun olan “Hazine Avı SHAKESPEARE” oyunu için öğrencilerimiz birer takım kaptanı ile iki gruba ayrıldılar. Her grup ellerindeki ipuçlarıyla okulun çeşitli yerlerine saklanmış bayrakları bulmak için birbirleriyle yarıştı. En çok bayrağı toplayan grup kazanan oldu.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Tanıtım Toplantısı

2016-2017 akademik yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na, bu yaz tatilinde de devam etmek üzere çalışmalarımızı başlattık. Öğrencilerimizin meslekler hakkında bilgi edinmelerine, kendi özellikleri ile mesleklerin özellikleri arasında bağ kurmaya başlamalarına olanak tanıyan bu uygulama mesleki gelişim adına çok kıymetli deneyimlerin kazanıldığı yaşantıları içermektedir.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na öğrencilerimizin katılımını önemsiyor ve siz değerli velilerimizi programı tanımak üzere okulumuza davet ediyoruz.

Toplantının Adı: Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı Tanıtımı
Tarih: 18 Mayıs 2018 Cuma Saat: 14:00-14:40
Yer: TED Bodrum Koleji Konferans Salonu

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı Gerçekleştirildi

Türk Eğitim Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Tam Eğitim Bursu Sınavı bugün Bodrum çevresinden gelen öğrencilerin katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Tüm Türkiye'de yaklaşık 20 bin öğrencinin başvurduğu Tam Eğitim Bursu sınavı iki saat sürdü. Bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciye Tam Eğitim Bursu veren Türk Eğitim Derneği ülkemizin genç Meşalelerini yarınlara taşıyor ve ülkemizin geleceğini aydınlatıyor. Tam Eğitim Bursu sistemi ile Türk Eğitim Derneği çocuklarımızın eğitimini üstlenmekle kalmıyor kıyafetinden, ulaşımına, kitaplarından sosyal yaşamına kadar tüm giderlerini karşılıyor ve ilköğretim seviyesinden itibaren alınan çocuklarımızı üniversite yaşamlarının sonuna kadar destekliyor.