Küçük Ressamlarımızdan Renkli Sergiler
13 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi.

Küçük Ressamlarımızdan Renkli Sergiler

2. sınıf öğrencilerimiz Selin Ayanoğlu ve Zeynep Çakır ilk kişisel resim sergilerini okulumuzda açtı. Öğrencilerimiz kendi çocuksu bakış açılarıyla renkli dünyalarını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış oldukları sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

“Bitkiler Dünyasını Keşfediyoruz!”

Okulumuz ilkokul öğrencileri Eğlenceli Fen Kulübü’nde, Fen Bilgisi öğretmenleriyle birlikte okul bahçemizde bulunan bitki türlerini keşfe çıktılar.

Bahçemizde bulunan bitki çeşidini inceleyen, isimlerini ve kullanım alanlarını öğrenen minikler lavanta, biberiye, defne ağacı ve kekik gibi bitki türlerini incelediler, örnekler topladılar.

Topladıkları bitkilerle birlikte TED Cafe’nin terasında doğa betimlemesi yapan minikler; bu bitkilerin tıpta ve kozmetikte nasıl kullanıldığını öğrendiler.

Doğaya verilen zarar konulu raft tekniği çalışması da yapan öğrencilerimiz bitki dünyasının hem insanlık için hem de dünyamızda yaşayan canlılar için ne kadar önemli olduğunu kavramış oldular.

Öğrencilerimiz Türkiye'nin İlk Türkçe Konuşan ve Zeka Küpü Çözebilen Robotunu Üretti

Öğrencilerimiz, yaklaşık sekiz ay yoğun bir biçimde çalışarak dünyada ilk kez Türkçe konuşan ve zeka küpünü çözebilen robotu üretmeyi başardı.

Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında geliştirdikleri yapay zekaya dayalı denge algoritmalı robottan sonra yapay zeka ve blog kod yazılım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini dile getiren öğrencilerimiz, Türkçe konuşan rubik robotun tasarım aşamasından yapım aşamasına yaklaşık sekiz ayda geldiğini söylediler.

Öğrencilerimiz, “Yapım aşamasında motorlar, dört renk algılı renk sensörü, mesafe ve ultra sensörü kullandık. Robotumuz Türkçe olarak küpü yerleştirmemizi söylüyor. Biz küpü yerleştiriyoruz. Robotumuz mesafe sensörü sayesinde küpü algılayıp hazneyi harekete geçiriyor. Aynı anda robotumuzun renk sensörü, küpüm üzerindeki 54 farklı renk yüzeyini 25 saniye gibi kısa bir süre içinde tarayıp bir harita çıkarıyor. Algoritma blog devreye giriyor ve robotumuz 4 ile 26 hamleyle küpü çözmeyi başarıyor, ardından da küpün çözüldüğünü sesli mesaj olarak bize bildiriyor. Bunu başardığımız için gururluyuz, mutluyuz. Bilim kurgu fantezisi olarak çocukluğumuzda filmlerde gördüğümüz yapay zeka ve robotlar, artık bizim gerçeğimiz. Yapay zeka teknolojisi ve robotların yaşamımızı kolaylaştırıcı, verimliliği artırıcı, maliyetleri düşürücü ve daha hızlı, daha pratik çalışmamızı sağladığından yaşam kalitemizi yükseltici etkisinin farkındayız. Gelecek bu alanlarda, biz de geleceğe hazırız.” diye konuştular.

Dünyada ilk kez Türkçe konuşan, zeka küpünü çözebilen robotu üretmeyi başaran öğrencilerimizle birlikte öğrenme sürecini yürütmenin, beraber öğrenmenin, üretmenin çok büyük bir heyecan ve mutluluk olduğunu dile getiren teknoloji öğretmenlerimiz, zamanın ruhunu belirleyen gücün ileri teknolojiden kaynaklandığını, geleceğin etkili okulu olmanın yolunun bugünden eğitim öğretim süreçlerine teknolojiyi dahil etmekten geçtiğini söyleyerek öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını belirtiler.

Yaşamak İstediğim Dünya

9. sınıf öğrencilerimiz, Coğrafya dersinde öğrendikleri 'Bir Harita Çiziminde Bulunması Gereken Unsurlar'  konusunu oluşturdukları hayali dünya haritalarıyla 'Yaşamak İstediğimiz Dünya' başlığında sergilediler.

Sanat, karanlığı aydınlatır!

Bugün, 15 Nisan Dünya Sanat Günü.

International Associations of Art (IAA) kararı ile sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam’ın önerisiyle, aynı zamanda Leonardo da Vinci’nin doğumgünü olan 15 Nisan, tüm Dünya’da World Art Day (WAD) olarak kutlanıyor. İlk defa geçtiğimiz yıl kutlanan bu günde, sanat etkinlikleri düzenleniyor, sokaklar sanat eserleriyle renkleniyor, sanat, gündelik hayata karışıyor.

Öğrencilerimiz de, gün kapsamında Belediye Meydanı’nda “Sanat karanlığı aydınlatır” sloganı ile düzenlenen şenliğe katıldılar. Etkinlikler kapsamında, Denizciler Kahvesi önünden itibaren yere serilen 60 metrelik siyah tuval üzerine, davetli sanatçılar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, izleyiciler ve BodrumArt Derneği sanatçı üyeleri ile birlikte serbest resimler yaptılar.

Öğrencilerimizin bu anlamlı etkinliğin içinde bulunmalarından mutluluk duyuyor, sanat emekçilerinin ve destekçilerinin Dünya Sanat Günü’nü kutluyoruz.