Lise ve Ortaokul Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi
07 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise ve Ortaokul Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi

Ortaokul ve Lise velilerimizin 2017-2018 akademik yılı programı ve eğitim süreci hakkında bilgilendirildiği toplantılarımız konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

TED Bodrum Koleji'nde Karne Günü...
Mum Nasıl Yapılır?

TED Bodrum Koleji üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz okulumuzun Mutfak Atölyesi'nde “Mum Yapımı" etkinliği için bir araya geldiler.

Velimiz Sayın Ayten Torun’un katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, öğrencilerimiz evlerimizde dekorasyon amaçlı kullandığımız mumların yapım aşamasına tanıklık ettiler.

Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte Parafinin ısı ile temasa geçmeden önceki halini öğrencilerimiz buz kalıbına hatta kaya tuzuna benzettiler. Fakat Parafini ısı ile buluşturduğumuzda renk ve şekil değiştirmesi onların oldukça ilgisini çekti.

Öğretmenlerimiz; öğrencilerimiz ile derslerde işledikleri konuları tek yönlü değil deneyler yaparak ve bu deneyleri günlük hayatımızdan örneklendirerek desteklemelerinin; eğitimde temel amaçları olduğunun bir kere daha altını çizdiler.

Öğrencilerimizin “Maddenin Halleri”ni işledikleri bu ayda bize destek veren velilerimize ve misafir konuklarımıza bir kere daha teşekkür ederiz.

Ellerimi Yıkarım Mikropları Kovalarım

Günlük yaşamda en fazla kirlenen organ ellerdir. Kirli yüzeylere dokunan eller yıkanmadıkları zaman mikrop yuvası haline dönüşür. Bu nedenle ellerin düzenli olarak yıkanması gerekmektedir.

“Temiz eller” konusunu uygulamalı anlatmak için Özel Bodrum Hastanesi’nden konuklarımız vardı. Demet Hanım ve Yeşim Hanım, anasınıfı öğrencilerimize el yıkamanın önemini anlattılar. Özellikle evcil hayvanları sevdikten sonra, tuvalete girmeden ve girdikten sonra, yemeklerden önce ve sonra, okuldan eve döndükten sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini öğrencilerimize bir kere daha hatırlattılar.

Öğrencilerimiz konuyla ilgili hazırlanmış olan görselleri ilgiyle izlediler. Sonrasında el yıkama etkinliği yaptılar. Etkinlik sonunda öğrencilerimize “temiz el kahramanı madalyası” takıldı.

TED Bodrum Koleji anasınıfı öğrencileri uygulamalı olarak yaptıkları “Temiz Eller” etkinliği ile artık mikropları yanlarına dahi yaklaştırmayacaklar…

Ergenlik ve İletişim

PDR Uzmanımız Mehtap Burak tarafından 6. 7. ve 8. sınıf velilerimize ‘Ergenlik ve İletişim’ konulu seminer verildi. Seminerde, ergenlik dönemi sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgiler veren uzmanımız, bu dönemde yaşanan fiziksel, duygusal değişiklikleri ve bunlarla baş etmenin yollarını anlattı. Karşılıklı diyalog halinde gerçekleşen seminerde velilerimiz akıllarına takılanları uzmanımızla paylaştı.