Lise ve Ortaokul Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi
07 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise ve Ortaokul Veli Toplantılarımız Gerçekleştirildi

Ortaokul ve Lise velilerimizin 2017-2018 akademik yılı programı ve eğitim süreci hakkında bilgilendirildiği toplantılarımız konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

İLK KÜTÜPHANE KAMPIMIZ!

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Öğretmenleri ile Birlikte Dün Gece Kütüphanemizde Uyudular!

22 Mart 2013 Cuma gecesi tüm 4.sınıf öğrencilerimiz ve gönüllü öğretmenlerimiz ile; öğrencilerimizin kitaplarla daha yakından iletişime geçmelerini sağlamak amaçlı ilk kütüphane kampımızı gerçekleştirdik. Ana temamız “MASAL” idi. Okul sonrasında öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz bahçede çeşitli oyunlar oynadılar. Keyifli bir yemeğin ardından okul kütüphanemize geçerek eşyalar yerleştirildi. Çok sevdiğimiz ve kitaplarını keyifle okuduğumuz yazar Fatih Erdoğan ile söyleşimizi yaptık, kitaplarımızı imzalattık. İlerleyen saatlerde on kişilik dört gruba ayrılarak el fenerleri ile okulda “MASAL AVI”na çıkıldı. Amacımız öğrencilerimizin ilk seçtikleri masalın eksik parçalarını bulmalarıydı. Okulun çeşitli bölümlerine asılan eksik masal parçalarını bulurken öğrencilerimiz grup olarak hareket etme, iş birliği ve birbirini dinleme becerilerini geliştirdiler. Okulu karanlıkta görmek öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı.  Kitap ile ilgili kısa bir film izleyip değerlendirdikten sonra kütüphanecilik tarihinde çok önemli olan Mustafa Güzelgöz (Eşekli Kütüphaneci) ile ilgili bir video izleyerek kütüphanelerin önemi üzerine sohbet ettik.

Uyku tulumları içine girip uykuya geçerken öğrencilerimize masal dinlettirdik. Sabah uyanmaya başlamalar güneşin ilk ışıkları ile oldu. Saat 06.00 olduğunda hepsi uyanmıştı. Öğrencilerimiz geceyi okul kütüphanesinde geçirmenin çok heyecanlı olduğunu ve bu deneyimi hayatları boyunca hiç unutamayacaklarını söylediler. Kahvaltının ardından aileleri ile evlerine giderken hepsinin yüzünde eğlenmenin ve keyifli bir gecenin mutluluğu vardı. Kütüphane kampı için bizimle olan yazar Fatih Erdoğan’a, 4. sınıf öğretmenlerimize, gönüllü olarak kampa katılan tüm öğretmenlerimize ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencimizden Resim ve Heykel Sergisi

5. sınıf öğrencimiz Yekta Sarp Dikmen resim ve heykellerinden oluşan sergisini okulumuz giriş katında açtı. Yaratıcı resim çalışmalarının yanı sıra hayal dünyasını özgürce heykellerinde kullanan öğrencimizin dekoratif ürünleri arkadaşları tarafından ilgiyle incelendi. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

TED Bodrum Koleji öğrencilerinden gurur veren proje: “Arkadaşıma masal okuyorum”

Bu yıl, eğitim döneminin başında 5. sınıflar için Sosyal Bilgiler dersi performans ödevi olarak başlayan bir çalışma, öğretmenlerimizin çabaları, öğrencilerimizin duyarlılıkları ve tutkusuyla bir sosyal sorumluluk projesine haline geldi ve TED Bodrum Koleji olarak bizler için bir gurur vesilesine dönüştü.

Projenin amacı, engelli (özellikle de görme engelli) çocuklara öğrencilerimizin sesinden masal dinletmek... Hazırlanan masal CD’sinde öğrencilerimiz sekizi İngilizce olmak üzere toplam yirmi bir masal okudu. Aynı zamanda farklı öğrenci tasarımları içinden projemize en uygun olanı seçilerek CD kapağı olarak kullanıldı. Bu masal seçkisinin oluşumu öncesinde öğrencilerimiz masallarını seçip okuma çalışması yaptılar. Bir yandan da kapak tasarımı çalışmaları devam etti. Okuma çalışması tamamlandıktan sonra bir Cumartesi günü yirmi bir öğrencimizle buluşarak ses kaydımızı yaptık. Bilgisayar ortamında CD kapağımıza son halini verdik ve CD’lerimizi çoğalttırdık.

Projenin amacına ulaşması için hangi derneklerle işbirliği yapabileceğimizi araştırdık. İlk olarak öğrencilerimizle Bodrum Sağlık Vakfı’nı ziyarete gittik ve oradaki öğrencilere CD’lerimizi hediye ettik. İkinci adresimiz Yahşi Zihinsel Engelliler Okulu idi. Öğrencilerimizle, buradaki öğrencileri de ziyaret ettik ve CD’lerimizi sunduk. Gören Kalpler Görme Engelliler Eğitim Derneği’yle iletişime geçtik, CD’lerimizin doğru adreslere ulaşması için işbirliği yaptık. Altı Nokta Körler Derneği Ankara Merkez Şubesi’yle işbirliği yaparak tüm Türkiye’deki görme engelli çocuklarımıza ulaşabilmek adına işbirliği yaptık. Bu planlama ile TED Bodrum Koleji öğrencilerinin seslendirdiği masal CD’leri Körebe Dergisi’nin Şubat ayı sayısıyla beraber tüm üyelere ulaşacak. Ayrıca, Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi yetkillileri de yaptığımız çalışmayı büyük bir memnuniyetle karşılayarak, görme engelliler için hazırlanan sesli kütüphane portalına ekleyeceklerini belirttiler.

Bu özel projeyi yöneten öğretmenimiz Melek Hatipoğlu ve görev alan 5. sınıf öğrencilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Müzik Öğretmenlerimiz Hizmetiçi Eğitimde

Müzik öğretmenlerimiz, TED Adana Koleji’nde gerçekleşen “Çocuk Korolarında Müzikal Eğitim ve Performans Yöntemleri” konulu hizmetiçi eğitim çalıştayına katıldı. Üç gün süren koro çalıştayının son günü ünlü Koro şefi Mete Gökçe ile Türkiye’deki tüm TED okulları müzik öğretmenlerinden oluşan dev koro konseri izleyenleri büyüledi.