Maya'nın Renkli Dünyası
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Maya'nın Renkli Dünyası

1C sınıfı öğrencimiz Maya Kayılı ilk kişisel resim sergisini okulumuz giriş katında açtı. Öğrencimiz kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimiz Türkiye'nin İlk Türkçe Konuşan ve Zeka Küpü Çözebilen Robotunu Üretti

Öğrencilerimiz, yaklaşık sekiz ay yoğun bir biçimde çalışarak dünyada ilk kez Türkçe konuşan ve zeka küpünü çözebilen robotu üretmeyi başardı.

Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında geliştirdikleri yapay zekaya dayalı denge algoritmalı robottan sonra yapay zeka ve blog kod yazılım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini dile getiren öğrencilerimiz, Türkçe konuşan rubik robotun tasarım aşamasından yapım aşamasına yaklaşık sekiz ayda geldiğini söylediler.

Öğrencilerimiz, “Yapım aşamasında motorlar, dört renk algılı renk sensörü, mesafe ve ultra sensörü kullandık. Robotumuz Türkçe olarak küpü yerleştirmemizi söylüyor. Biz küpü yerleştiriyoruz. Robotumuz mesafe sensörü sayesinde küpü algılayıp hazneyi harekete geçiriyor. Aynı anda robotumuzun renk sensörü, küpüm üzerindeki 54 farklı renk yüzeyini 25 saniye gibi kısa bir süre içinde tarayıp bir harita çıkarıyor. Algoritma blog devreye giriyor ve robotumuz 4 ile 26 hamleyle küpü çözmeyi başarıyor, ardından da küpün çözüldüğünü sesli mesaj olarak bize bildiriyor. Bunu başardığımız için gururluyuz, mutluyuz. Bilim kurgu fantezisi olarak çocukluğumuzda filmlerde gördüğümüz yapay zeka ve robotlar, artık bizim gerçeğimiz. Yapay zeka teknolojisi ve robotların yaşamımızı kolaylaştırıcı, verimliliği artırıcı, maliyetleri düşürücü ve daha hızlı, daha pratik çalışmamızı sağladığından yaşam kalitemizi yükseltici etkisinin farkındayız. Gelecek bu alanlarda, biz de geleceğe hazırız.” diye konuştular.

Dünyada ilk kez Türkçe konuşan, zeka küpünü çözebilen robotu üretmeyi başaran öğrencilerimizle birlikte öğrenme sürecini yürütmenin, beraber öğrenmenin, üretmenin çok büyük bir heyecan ve mutluluk olduğunu dile getiren teknoloji öğretmenlerimiz, zamanın ruhunu belirleyen gücün ileri teknolojiden kaynaklandığını, geleceğin etkili okulu olmanın yolunun bugünden eğitim öğretim süreçlerine teknolojiyi dahil etmekten geçtiğini söyleyerek öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını belirtiler.

Miniklerimiz Pazar Alışverişinde

Okulumuz anaokulu minikleri öğretmenleriyle birlikte Ortakent Pazarı’na alışverişe gittiler. Öğrencilerimiz pazarda turşuluk sebze alışverişi yaparak esnaftan aldıkları ürünlerin ücretini ödediler. Miniklerin parayı tanıyarak alışveriş kültürlerinin gelişmesi amaçlanan gezide Ortakent pazar esnafı küçük ikramlarda bulunarak öğrencilerimizi sevindirmeyi ihmal etmedi.

Velilerimizle Buluşuyoruz, Eğleniyoruz, Öğreniyoruz

Anaokulu sınıflarımızdan Mavi Yunuslar 'Orff' etkinliğinde gönüllerince eğlendi, sonra 'Doktor' oldu sağlıklı yaşamayı öğrendi.

Anaokulu öğrencimiz Kayra'nın babası Doktor Tufan BABAYİĞİT ve Karel’in annesi Anaokulu Öğretmenimiz Serpil BALCI öğrencilerimizle buluştu ve meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Velilerimize katılımları ve yaşattıkları keyifli dakikalar için teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizden TOEFL Junior Sınavında Büyük Başarı

Tüm dünyanın kabul ettiği ve İngilizce dil becerilerini ölçmede önemli bir sınav olan TOEFL Junior (Test of English as a Foreign Language) sınavına giren öğrencilerimizin tümü büyük bir başarı göstererek sertifika alamaya hak kazandılar.

Kanada Hükümeti ile okulumuz arasında imzalanan protokol kapsamında Kanada öğrenci değişim programına katılmak isteyen ve İngilizce seviyelerini ölçmek isteyen öğrencilerimiz 15 Aralık Pazartesi günü TOEFL Junior sınavına girdiler.

Sınav sonucunda başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimiz yapılan Türkçe ve İngilizce mülakat ile Kanada devlet liselerinde kısa süreli (1 ay) veya uzun süreli (1 yıl) öğrenci değişim programlarına başvurma şansı yakaladılar.

Öğrencilerimizi başarısından dolayı kutlar, öğretmen ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.