Maya'nın Renkli Dünyası
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Maya'nın Renkli Dünyası

1C sınıfı öğrencimiz Maya Kayılı ilk kişisel resim sergisini okulumuz giriş katında açtı. Öğrencimiz kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Okulumuzda!

Bugün okulumuzu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ziyaret etti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu; Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü “Spor Kültürü ve Olimpik eğitim Projesi”’yle genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için önemli bilgiler vermeyi ve çocuklarımıza sporu sevdirmeye yönelik bir projeyi bizlere anlattı.

3.,4.ve 5. Sınıflar öğrencilerimiz; spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konularını; konuyla ilgili filmlerin ve animasyonların gösterildiği, eğitici olduğu kadar eğlenceli de olan yaklaşık bir saatlik interaktif bir sunum ile öğrenme fırsatı buldular.

“Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”’nin maskotu Oli de sürpriz yaparak etkinliğe katıldı ve öğrencilerimizle tanıştı programın sonunda hep birlikte danslar yapıldı.

Sunumların ardından; “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”ne verdiğimiz destekten ötürü okulumuza, günün anısına bir de plaket takdim edildi.

Cimnastik Takımımız Türkiye Finallerinde

Okulumuz Cimnastik takımı sporcuları; Duru Başak ÇAKMAK, Lara Louıse WELLINGTON, Ada ERTAN ve Zeynep YÜKSEL Minik A kategorisinde Muğla 1. si olarak Okullar Arası Artistik Cimnastik Türkiye Yarı Finallerine katılma hakkı elde etti. 62 takım arasında yer alarak yarı finalde Mersin ve Samsun grubundan Mersin grubunda yarışarak takım final barajını 80 takım puan barajı ile geçen 11 takım arasına giren öğrencilerimiz, 5-7 Mayıs tarihinde Bolu' da yapılacak olan Okullar Arası Artistik Cimnastik Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mutfaktan Sofraya Yaparak Yaşayarak Öğrenme

Zarafet Eğitimi derslerimiz kapsamında 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle 'Sofra Adabı' eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Eğitimler öncesi mutfağa giren öğrencilerimiz matematik ders konuları olan kesirler ünitesini gözleme yaparak pekiştirdiler. Ardından TED United Cafe’ye geçen öğrencilerimiz pişirdikleri gözlemeleri Zarafet Derslerinde afiyetle yediler. Zarafet eğitimi derslerimizde öğrencilerimiz yemek sofrasında dikkat edilmesi gereken incelikleri ve kuralları hatırlayarak; çatal, bıçak, kaşık gibi sofra araçlarının kullanımı ve yemek masası düzeni konularını uygulamalı olarak pekiştirdiler.

Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz "Vücudumuz" konusunu İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Yusuf Babayiğit’ten öğrendiler. Vücudumuzun bölümlerini ve görevlerini öğrenen öğrencilerimiz merak ettikleri sorulara da yanıt buldular. Bu etkinlikte bize destek olan velimiz Sayın Doktor Yusuf Babayiğit’e katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.