Milli Yelkencimiz Avrupa Şampiyonu!
28 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi.

Milli Yelkencimiz Avrupa Şampiyonu!

Milli Sporcumuz Yiğit Yalçın ÇITAK, İspanya'da düzenlenen Avrupa Yelken Şampiyonası'nda, 4.7 Lazer sınıfında Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Şampiyonu Milli Sporcumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

BODRUM YARIMADASININ ARKEOLOJİK TARİHİ

Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, öğrencilerimize ‘Bodrum'un Arkeolojik Tarihi ve Kültürel Değerlerimiz’ konulu bir konferans verdi.

Öğrencilerimiz İkinci Yabancı Dilde Uluslararası Dil Yeterlilik Sertifikalarını Aldı

İspanyolca DELE, Fransızca DELF sınavlarına katılan tüm öğrencilerimiz A1, A2 ve B1 düzeyinde başarılı olarak uluslararası dil yeterlilik sertifikalarını aldılar. Dünyada pek çok üniversite tarafından kabul gören bu diplomalar, Ortak Avrupa Dil Referans çerçevesi kapsamında, İspanya Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı ile Fransız Konsolosluğu tarafından verilen İspanyolca ve Fransızca bilgisini uluslararası alanda belgeleyen tek resmi lisanslar. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Sertifika alan öğrencilerimiz;

Gülce Naz Gürel

Başak Acar

Barış Acar

Açelya Günay

Teoman Bayraktar

Melisa Kaptan

Türkan Feslioğlu

Mert Kargın

Can Ünen

Deniz Zeynep Güney

Aslı Jasmin Akalın

Öğrencilerimizle Mutfakta Eğlenceli Dersler

Öğretmenlerimiz mutfakta gerçekleştirdikleri etkinliklerle derslerini hem eğlenceli hem de öğretici hale getiriyor. Anasınıfından liseye kadar tüm öğrencilerimizin aktif olarak katıldığı mutfak etkinliklerinde öğrencilerimiz ölçülerle matematiği, pişirme yöntemleriyle fen bilgisini, yabancı dil konuşarak dil derslerini geliştiriyor, pekiştiriyor.

4. sınıf öğrencilerimiz okulumuz tarım alanında yetiştirdikleri ıspanaklarla börek yaptı. Maddenin fiziksel ve kimyasal değişimleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Anasınıfı öğrencilerimiz okulumuz tarım alanında yetiştirdikleri ıspanaklarla börek yaptı. Sorumluluk almayı, akıl yürütmeyi, elindeki malzemeleri değerlendirmeyi öğrenen minikler motor becerilerini de geliştirmiş oldular.

Charlotte Rance öğretmenlerimize "Active Learning & Differentiation" konulu eğitim verdi.

22 Şubat Cumartesi günü, TED Bodrum Kolejinde Charlotte Rance tarafından Active Learning (Aktif Öğrenme) ve Differentiation (Farklılaştırılmış  Eğitim) adlı bir eğitim verildi. Eğitime TED Bodrum Koleji yabancı dil öğretmenlerinin yanı sıra, TED Ege Koleji’nin İngilizce öğretmenleri de katıldı. Okulumuzun bazı seviyelerinde de kullandığımız kitapların yayımcısı olan Oxford University Press’in eğitim danışmanı olarak görev yapan Charlotte  Rance; öğretmenlerimize, öğrenme sürecinde verimliliği arttırmak için, öğrencilerin sürece aktif katılımını sağlayan yöntemler üzerine eğitim verdi. Bireysel öğrenme  farklılıkları  göz önüne alınarak uygulanacak yöntemler de eğitimin bir parçasıydı.