MUN Ekibimiz Budapeşte’de
03 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

MUN Ekibimiz Budapeşte’de

TBMUN Kulübümüz YALE Akademisi Tarafından Budapeşte’de düzenlenen YMGE’16 Yale Model Government Europe Konferansına katıldı.

Budapeşte’de 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen konferansa 11 delege ve iki basın mensubu ile katılan TBMUN ekibimiz, ilk kez uluslararası MUN konferansı deneyimini yaşadı. Bu etkinlikte öğrencilerimiz; Pace Akademi, European School of London, ETB Paris, Dubai British School gibi dünya çapında okullarla aynı etkinlikte buluşma fırsatını buldu.

Düşünceler Sözleşince Deneme Atölyesi

6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz deneme yazarı Osman Torun ile birlikte “Düşünceler Sözleşince” adlı deneme üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin deneme türü ile ilgili sorularına cevap bulduğu söyleşide öğrencilerimiz ayrıca dünyaca ünlü Montaigne’le temsili olarak tanıştı. Öğrencilerimizle karşılıklı fikir alışverişine dayalı etkinlikte, deneme türünün ‘öznellik’ ve ‘İçtenlik’ gibi niteliklerine uygun paylaşımlar oluşturulmaya çalışılarak, öğrencilerimizin kendi iç seslerini duymalarını sağlayamaya dönük uygulamalar da gerçekleştirildi.

TED Bodrum Koleji’nin küçük kaşifleri…

TED Bodrum Koleji 3. Sınıf öğrencileri, ay başında, öğretmenleri tarafından organize edilen özel bir geziye katıldılar.

Bu gezi, alışılmışın biraz dışındaydı. Müfredatta yer alan World Explorers 1 kitabının, Places and People adlı beşinci ünitesini işlerken öğrenilenleri pekiştirmek amacıyla düzenlenmişti. Bu kapsamda, öğrencilerimiz kendi beldelerinde kaşif oldular. Her zaman yürümeye alıştıkları sokakları bu kez karış karış incelemeyi, detaylara dikkat etmeyi, “bakmayı” değil, “görmeyi”, ufak sandıkları değişimlerin ne kadar önemli olabildiğini öğrendiler.

Öğrencilerimiz, Bodrum’da Kale ve Karantina caddeleri boyunca yürürken, gördükleri yerleri bir harita üzerine işaretlediler. Daha sonra derste bu haritaları temize çektiler, harita üzerindeki yerlerin konumlarını anlatan cümleler yazdılar ve onlara özel simgeler oluşturdular.

Şu anda koridorlarda sergilenen bu çalışmaların her biri küçük ama önemli detaylar içeriyor ve öğrencilerimiz artık çevrelerine bir kaşif gibi bakıyorlar.

OKUL ÖNCESİ VE BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE ORYANTASYON ÇALIŞMASI YAPILDI

TED Bodrum Koleji okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim yılına coşkuyla başladı.

TED Bodrum Koleji olarak, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimizin okula adaptasyonunu kolaylaştırmak için 2014-2015 eğitim öğretim yılına keyifli bir oryantasyon programıyla başladık. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimiz, oryantasyon çalışmaları kapsamında, okul müdürlüğümüz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf ve branş öğretmenlerimiz ile bir araya geldiler.

Öğrencilerimiz oryantasyon programı kapsamında, gerek sınıf içindeki faaliyetlerle gerek okulumuzun bahçesinde yapılan birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklerle hoşça vakit geçirdiler.

Öğrencilerimiz oryantasyon programı eşliğinde birbirleriyle kaynaşıp yeni okullarında ilk günlerini geçirirken, 2014-2015 eğitim öğretim yılına güzel bir başlangıç yapmış olduk.

Geleneksel Yıl Sonu Spor Şenliğimiz

Beden Eğitimi öğretmenlerimizin her sene geleneksel olarak düzenlediği ve her seviyeden öğrencimizin katılım gösterebildiği yıl sonu spor şenliklerinde öğrencilerimiz hem yarıştı, hem eğlendi.