MUN Ekibimiz Budapeşte’de
03 Aralık 2016 Tarihinde Eklendi.

MUN Ekibimiz Budapeşte’de

TBMUN Kulübümüz YALE Akademisi Tarafından Budapeşte’de düzenlenen YMGE’16 Yale Model Government Europe Konferansına katıldı.

Budapeşte’de 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen konferansa 11 delege ve iki basın mensubu ile katılan TBMUN ekibimiz, ilk kez uluslararası MUN konferansı deneyimini yaşadı. Bu etkinlikte öğrencilerimiz; Pace Akademi, European School of London, ETB Paris, Dubai British School gibi dünya çapında okullarla aynı etkinlikte buluşma fırsatını buldu.

Bir Kan Bir Fidan

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği tarafından Kızılay Haftası'nda farkındalık yaratmak adına, “Bir Kan Bir Fidan” etkinliği ile Türk Kızılayı okulumuza davet edildi.

Etkinliğin ilk gününde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize Türk Kızılay’ ını tanıtan sunumlar yapıldı.

"Bir Kan Bir Fidan” etkinliğinin ikinci gününde Kızılay ekibi okulumuza gelerek gönüllü velilerimiz ve personelimizden kan topladı.

Yaptığımız kan bağışı sonrası Türk Kızılay’ ı bağış yapan her bağışçı adına bir fidan dikiyor. Yapılan bu etkinlikle hem insanlara hem de ormanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Benim Annem Melek Annem

Anasınıfı öğrencilerimiz anneleri ile birlikte resimler boyadı, sonra çocuklarımızın kimisi kahraman oldu, kimisi balonlara tutundu uçtu; kimisi timsahlarla mücadele etti, kimisi bisiklete bindi. Melek annelerimiz de bu maceralarında onları bir an olsun yalnız bırakmadı. Tüm melek annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

Hem oynadılar, hem yarıştılar!

Geçtiğimiz hafta, 1. ve 2. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Çemberde Sek Sek Oyunu karşılaşmaları, okulumuzda renkli görüntülere sahne oldu. Çocukların tek ayak ve çift ayak denge sağlama ile tek ayak sekme becerilerini geliştirmek amacı ile düzenlenen bu oyun sayesinde, öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem de yenmeyi, yenilmeyi, arkadaşlarına tezahürat etmeyi, düşene destek olmayı öğrendiler.

Elemeler sonucu, her şubeyi 10-12 kişilik bir öğrenci grubunun temsil ettiği oyunlarda, 2-A sınıfı şampiyon oldu. Öğrencilerimiz, başarılarının coşkusunu öğretmenleri ile paylaştılar.

Türk Eğitim Derneği Ege Bölgesi Okulları İzmir’de Buluştu

Ege Bölgesi’ndeki tüm TED okulları arasında etkileşimi sağlamak ve güncel uygulamalar hakkında paylaşımı arttırmak amacıyla hizmetiçi eğitim programı düzenlendi. TED İzmir Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde; TED Bodrum, TED Aliağa, TED Afyon, TED Denizli, TED İzmir ve TED Ege Koleji’nden; Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branş öğretmenleri bir araya geldi.

Yoğun ve verimli geçen haftasonunun ardından öğretmenlerimiz edindikleri yeni bilgi ve deneyimlerle okulumuza döndü.