Öğrencilerimiz Beyin Diseksiyonu Çalışması Yaptı
13 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Beyin Diseksiyonu Çalışması Yaptı

11. sınıf öğrencilerimiz Biyoloji dersi 'Sinir Sistemi' ünitesi kapsamında vücudumuzun yönetim merkezi olan beynimizi, laboratuvar ortamında beyin diseksiyonu çalışması yaparak incelediler. Öğrencilerimiz, beynin ana bölümlerinin fonksiyonlarını öğrenirken enine ve boyuna kesit uygulamaları ile sinir sisteminde yer alan beyin kabuğu, orta beyin, ara beyin, talamus, hipotalamus, beyincik, omurilik soğanı gibi başlıca kısımları anatomik ve histolojik açıdan tanıdılar. Böylece derslerde teorik olarak öğrendiklerini somutlaştırarak pekiştirdiler.

Öğrencilerimiz RCIMUN'17 Konferansına Katıldı

Lise öğrencilerimiz 3 – 8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Robert Koleji Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansına katıldı. Ana teması "Su: Hayatın Temel Kaynağı, Servet ve Çatışma" olan konferansta büyükelçilik görevini okulumuz adına Yunushan Gülsen yaptı. Türkiye ve Avrupa’dan 55 okulu temsil eden 700’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Münazara Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Okulumuz Türkçe-Edebiyat Zümresi 8.sınıflar arası münazara yarışması düzenledi. Öğrencilerimizin güncel konuları çok boyutlu değerlendirebilme yeteneği ve tartışma kültürü kazanmaları amacıyla düzenlenen münazaralar oldukça çekişmeli geçti.

Harikulade Bir Buluşma

Tüm fikirlerin barış içinde birlikte yer aldığı yegane mekanlar olan kütüphanelerin yazar - okuyucu buluşmasına ev sahipliği yapması, insan ilişkilerinde empati ve ötekinin yeşermesinde önemli bir rolü vardır.

Kütüphane Haftası çerçevesinde “TED Kitapsever Kulübü” ile “Ayda Bir Kitap Konuşuyoruz” okulumuz kitap kulüpleri, Kütüphane Öğretmenimiz Sevil Sarp’ın moderasyonunda edebiyatseverler, gazeteci-yazar Mine Söğüt ile okulumuz kütüphanesinde buluştu.

“Şahbaz’ın Harikulade Yılı 1979” kitabı ekseninde yapılan söyleşide ise tema “kötülük”tü. Bünyesinde “kötü”yü meşrulaştırmış insanın, hayatın ve varoluş sürecinin sorgulandığı kitapta Söğüt, “bellek” kavramını yeniden tanımlatıyor bizlere.  Doğanın, insan dışında tüm canlıların zamanla ve anımsamakla ilgili çok sağlam yapıları olduğunu belirten yazar; insanoğlunun geçmiş ile gelecek arasında “o an” ı yaşamadığını ve bağlantısızlıkla başlayan kayıt sürecinin ise deformasyona uğradığını anlatıyor.

Masalsı bir edebi dille yazılmış bu roman tadıyla, kokusuyla okuyucuyu sarıp sarmalayan enfes bir okuma süreci deneyimi yaşatıyor.

Velilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Mine Söğüt’ün kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Öğrencilerimiz Derste Velilerimiz Pilateste

Okul kampüsümüzde bulunan ve velilerimizin kullanabileceği spor tesisleri; fitness salonu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu ve futbol sahası (halı saha) faaliyetlerine devam ediyor.

Sabahları çocuklarını derslerine getiren velilerimiz, onlar dersteyken okulumuzun sessiz ve manzaralı ortamında, beden eğitimi öğretmenimiz Hasan Hasacar rehberliğinde pilates ve spor yaparak hem stres atıyorlar hem de güne iyi başlıyorlar.