Öğrencilerimiz Deprem Konusunda Bilgilendirildi
13 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Deprem Konusunda Bilgilendirildi

Son günlerde artçı depremlerin sık yaşandığı ilçemizde; depreme sırasında alınacak önlemler ve binalarda deprem güvenliği konularında öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Lisemizde Kariyer Günleri

Lise öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan meslekleri seçmelerine ışık tutabilmek, yeteneklerinin farkına vararak kendilerine uygun, kariyer yapabilecekleri meslekleri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günleri'ne 20 farklı meslek grubundan uzman katıldı. Öğrencilerimiz alanında uzman meslek sahipleriyle buluşmadan önce okulumuz PDR uzmanı Barış Aygener'den meslek ve kariyer ve 21.yüzyılın meslek algısı ve meslekleri üzerine bilgi aldılar. Sonrasında öğrencilerimiz kariyer yolculuklarında akıllarına takılan soruları uzmanlarına sorma fırsatı buldu.

Kişisel programlarından vakit ayırarak kariyer günlerimize katılım gösteren;

Patalog Dr. Selin Alponat’a

Diyetisyen Dr. Ebru Piroğlu Durgut’a

Pilot Özkan Uçak’a

Psikiyatrist Uzm. Dr. Demet Danki Erken’e

Eczacı Taylan Çağlar’a

Bilgisayar Mühendisi Kaan Yorga’ya

Mütercim Tercüman Umay Karabaş’a

Avukat Özge Yelman’a

Uluslar Arası İlişkiler ve Dış Ticaret Uzmanı Şahcihan Barış’a

Mimar Serap Edis’e

Veteriner Cevriye Sarsılmaz’a

Diş Hekimi Demet Erdem’e

Makine Mühendisi Hüseyin Hamdi Akdoğan’a

Tasarımcı Filiz Colln’e

Gastronomi Uzmanı Pelin Dumanlı’ya

Ekonomisti Hakan Oyan’a

Endüstri Mühendisi Suna Aydın’a

Arkeolog Şükran Köroğlu’na

Reklam Fotoğrafçısı Ayça Komanbay’a teşekkür ediyoruz.

Ayıcıklar ile Matematik

Anasınıfı öğrencilerimiz GEMS programı kapsamında “Ayılar” konusunu işlediler.

Gerçekleştirilen etkinlikte anasınıfı öğrencilerimizle; gelişim özelliklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi destekleyen, bireyselliği ve yaratıcılığı ön plana çıkaran öğrenmeye karşı ilgi ve merak duygusu uyandırmayı amaçlayan bir eğitim modeli uygulandı.

Ayıların yaşam biçimlerini, hareketlerini, beslenme şekillerini, davranış biçimlerini, türlerini öğrenen minikler; yaptıkları çalışmalarla önce kendi ayıcıklarını oluşturdular, sonra boylarını ölçerek boy grafiklerini çıkardılar ve ayılarla ilgili kavram haritaları oluşturarak koridordaki panolarına astılar.

Kısa Film Kulübü Mülteci Sorununu Gündemine Aldı

Film ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerimiz global bir sorunu ele almak ve kendi bakış açıları ile yorumlamak için kolları sıvadı. Ortadoğu coğrafyasından başlayan ve Kanada hatta Japonya gibi uzak coğrafyalara uzanarak küresel bir soruna dönüşen mülteci konusunu ele aldılar. Senaryo yazımını tamamlayan öğrencilerimiz film çekimlerine başladı. Eğlenceli anların yaşandığı setten aldığımız bilgiye göre çekimlerin ve post prodüksiyonun Ocak ayı ortasında bitmesi bekleniyor.

Yavuz Dizdar, TED Bodrum Koleji’nde “Yavaş Gari!” dedi

Slow Food, 1986'da İtalya’da Carlo Petrini tarafından Roma'da açılan fast food restoranına karşı başlatılmış, bugün uluslararası nitelik kazanmış bir harekettir. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına karşı geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini,  yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden  Slow Food (Yavaş Gıda) Hareketi, 160′dan fazla ülkede bulunan destekleyicileri,  kaliteli yemeklerin sürdürülebilir üretimi üzerine çalışan 2.000′den fazla yemek kuruluşu, 1.300 yerel grubu ile iyi yemeğin zevkini, topluma ve çevreye olan sorumlulukla bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur.

Temel hedefleri, yerel biyoçeşitliliği korumak amacıyla tohum bankası oluşturmak ve sürdürmek, yerel ve geleneksel besin maddelerini korumak ve teşvik etmek, tat eğitimini teşvik etmek, tüketicileri fast food ürünlerinin riskine karşı eğitmek, organik ve doğal çiftçiliği destekleyici kamuoyu oluşturmak, ürünlere yönelik genetik mühendislik müdahalelerine karşı çıkmak, böcek ilaçlarının kullanımını karşı bilinci arttırmak ve öğrencilere  bahçıvanlık becerisini kazandırmaktır.

Bu yıl 160 ülkede 1300 yerel grup ile 5. kez kutlanan etkinlikte, Slow Food felsefesini benimsemiş üyeler, şefler, akademisyenler, gençler, müzisyenler; buluşmalar, tartışmalar, piknikler, yemekler, tarımsal geziler ve bu düşünce etrafında bir araya geliyor.

Bodrum’da da, Toprak Ana kutlamalarını gerçekleştirecek olan Slow Food Yavaş Gari Yerel Grubu ise etkinliği iki güne yayıyor. Bu kapsamda, 12 Aralık Perşembe günü Onkolog Dr. ve Dünya Gazetesi yazarı Yavuz Dizdar, TED Bodrum Koleji’nde, 6. ve 7. Sınıflarda öğrenim gören yaklaşık 100 öğrencimizle  ‘Sağlıklı Beslenme ya da Fast Food’  üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.  “Ekşimeyen yoğurt, bozulmayan yumurta, 45 günde büyüyen tavuk olmaz” diyen Dizdar’ın endüstriyel ve doğal gıdalar hakkında verdiği bilgileri öğrencilerimiz ilgi ile dinlediler, sık sık söz alarak merak ettikleri konuları sordular.

Söyleşinin sonunda, “Tüm bunları duyduktan sonra hala fast food tüketmeye devam edecek misiniz?” sorusuna, çocukların bir bölümü “evet”, bir bölümü ise “hayır” şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine Dizdar, “Tamam, yiyin ama en azından seyrek yiyin” diyerek çocukları etrafında topladı ve onlarla fotoğraf çektirerek söyleşiyi noktaladı.