Öğrencilerimiz Kanada'daki Eğitimlerini Tamamladı
09 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Kanada'daki Eğitimlerini Tamamladı

Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kanada Akademik Ay Değişim Programı’na katılan öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak okulumuza döndü. Öğrencilerimiz, dünyanın en iyi lise eğitimi veren üç ülkesinden biri olan Kanada’da bir ay boyunca farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla birlikte lise eğitimi aldı. Yabancı dil gelişimi konusunda büyük bir fırsat olan değişim programına katılan öğrencilerimiz, Kanada’da okulları tarafından düzenlenen kültür geziler ve aktiviteler ile de Kanada’yı yakından tanıma fırsatı buldu.

Öğrencimizden Bir Başarı Haberi Daha

Fethiye’de Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Kış Kupası Yelken Yarışlarında öğrencimiz Ali Beren Adamcil U17 kategorisinde takımı ile ikinci oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

I. STEM FAIR'DE BİLİM PROJELERİ SERGİLENDİ

Ortaokul sayısal ve sözel zümre öğretmenlerinin rehberliğinde 9.06.2015 tarihinde okulumuzda gerçekleştirdiğimiz 1st STEM FAIR etkinliği bilim, teknoloji ve çevre konusunda gerçekleştirilen birçok proje, yarışma, sunum ve gösterilere sahne oldu.

“STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olup  "Science, Technology, Engineering, Mathematics" yani Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Etkinliğimizin 5 Haziran Dünya Çevre gününe denk gelmesi sebebi ile yeşil bayrak sahibi TED Bodrum Koleji ailesi olarak bilimi ve çevreyi bütünleştirerek fuarımızı gerçekleştirdik.

Fuarımızın açılış programı TED Bodrum Koleji Amfi tiyatrosunda gerçekleşti.  Fuar hakkında kısa bilgilendirme Fen Bilimleri öğretmenimiz Özge GÖNLÜBEYAZ tarafından yapıldıktan sonra Deniz Temiz Derneği Bodrum Şube Başkanı Yaman OLGAÇ bizlere yaşadığımız yer Mavi Bodrum’umuza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Öğrencilerimizden oluşan muhteşem dans gösterisi ve çok sesli koronun ardından amfi tiyatro sahnesi öğrencilerimizin yaratıcılıkları ile duyarlılıklarını birleştirdikleri ‘’ATIK DEFİLE’’ ile renklendi.

Fuarın devam eden sürecinde ise; bilimin ışığında ilerleyen, teknolojiyi bilinçli kullanan,  mühendislik becerilerini matematik uygulamaları ile ilişkilendiren ve modern dünyanın etkin bireyleri olarak yetişen TED Bodrum Koleji öğrencilerimiz emek vererek hazırladıkları projeleri sergilediler ve okulumuz öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri üyelerine projelerini sundular.

Fuarın öğleden sonraki bölümünde ise ‘’ATIK MALZEMELERDEN TEKNE YARIŞI’ ’etkinliği gerçekleşti. Okulumuz havuzu birbirinden güzel yelkenli teknelerin yarışına sahne oldu. Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri ‘’SU BİSİKLETİ’’ projesinin havuzdaki şovu izlenmeye değerdi.

Proje şenliğinde BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’solar car’’ projesi ile EREN ÖZSU, İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’Matematik Sınıfı’’ projesi ile Cem CANDAN, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ ‘’Işıklı Periyodik Tablo’’ projesi ile Ata Emre Bayır ve Arda BAYINDIR, JURİ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ise ‘’ÇARKIFELEK’’ isimli projesi ile Zeynep Duru ÇİNİTAŞ aldı.

Atık malzemelerden Tekne Yarışında ise 60cm’lik kategoride Pamir TAŞ tarafından tasarlanan tekne,  120cm’lik kategoride ise Demir AKMAN, Cem KAYA, Ata AYBERK, Selim KIZILGÜL ve Efe KÖREZLİ’nin grup olarak tasarladıkları tekne birinci oldu.

“1st Stem Fair” etkinliğinde Labirent Yarışmasında başarılı olan aşağıdaki öğrencilere başarı sertifikası verildi.

1-      Çınar Talaşık (3-B)

2-      Mert Çilli  (3-B)

3-      Kaya Köksal (4-B)

4-      Elif Ataç (8-A)

5-      Orhan Alp Kuzulu (8-B)

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Gezici Kitabevi Pafin, Okulumuzdaydı

“Her çocuk okumalıdır” şiarıyla yola çıkan Türkiye’nin ilk gezici kitabevi  Deniz Papağanı Pafin, 10.yılında Ege turu kapsamında okulumuzu da ziyaret etti.

Çocuk kitaplarını bilen ve yaş grubuna göre öğrencilerimize rehberlik eden uzman kadrosuyla Pafin Kitabevi, okul bahçemize park ettiği sevimli, rengarenk, bir kitap dolusu otobüsüyle iki gün boyunca kitapsever çocuklarımızın ilgi odağı haline geldi.

Öğrencilerimiz günlük plan çerçevesinde yaptıkları sınıf ziyaretleriyle, ilgilerini çeken kitapları seçip, iyi kitapla buluşmanın keyfine vardı.

Rengarenk kuş evleri, okulumuzu süsledi.

Çalışmaları, Canan Gündal ve Burcu Karatoprak rehberliğinde yürütülen Moda Tasarım ve Beceri Kulübü ile Yaratıcı Eller Takı ve Tasarım Kulübü öğrencileri, çevre duyarlılığı etkinlikleri kapsamında,  kuş evleri boyadılar.

İki hafta süren çalışmalarda toplam elli adet kuş evi önce tasarlandı ve boyandı, ardından marangozhanede cilalanan evler, öğrenciler tarafından yerlerine asıldı.

Amacı çevremizdeki kuşlara yuva ve besin sağlamak olan kuş evleri, okul arazisinde çeşitli bölgelerdeki uygun ağaçlarda, minik sahipleriyle buluşmayı bekliyor.