Öğrencilerimiz Kanada'daki Eğitimlerini Tamamladı
09 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Kanada'daki Eğitimlerini Tamamladı

Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kanada Akademik Ay Değişim Programı’na katılan öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak okulumuza döndü. Öğrencilerimiz, dünyanın en iyi lise eğitimi veren üç ülkesinden biri olan Kanada’da bir ay boyunca farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla birlikte lise eğitimi aldı. Yabancı dil gelişimi konusunda büyük bir fırsat olan değişim programına katılan öğrencilerimiz, Kanada’da okulları tarafından düzenlenen kültür geziler ve aktiviteler ile de Kanada’yı yakından tanıma fırsatı buldu.

Yalnızca TED Okullarında Uygulanan BTEC Programları Tanıtıldı

Türkiye’de yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC (Business and Technology Education Council) programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Pearson yetkilisi Cem Sezer derslerin uygulama koşulları hakkında öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirmede bulundu. BTEC sertifikalarının uluslararası geçerlilik düzeyi ile ilgili de detaylı bilgi veren Sezer, programı tamamlayan öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerine başvuruda sahip olacakları ayrıcalıkları paylaştı.

Öğrencilerimiz Karia Efsanelerinin İzinde

Karia Yolu Efsaneleri ve Kültürel Kodlar Kulübü öğrencilerimiz, Milas Uzunyuva Arkeopark’ın ilk ziyaretçileri oldu. Öğrencilerimiz 2018 yılının Ocak ayında açılması planlanan arkeolojik gezi alanını gezdikten sonra Liselerarası TÜBİTAK Projesi kapsamında Karia Medeniyetinin doğu kapısı olan Baltalı Kapı’yı ve Yatağandaki Stratonikeia antik kentini keşfettiler, projeleri için bilgi ve belge topladılar.

Robotik Kulübü, First Lego League Turnuvalara Hazırlanıyor

Robotik Kulübü öğrencilerimiz, Şubat 2017’de gerçekleştirilecek olan Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL 13. Türkiye Turnuvaları için hazırlıklara başladı. “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” temalı turnuva için çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz bir yıl boyunca düzenli çalışmalar yaparak projelerini uygulayacaklar. Turnuvada derece alan 7 takım, uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek. FIRST LEGO League, her sezon 80 ülkeden 233 bin çocuk ve gencin katıldığı dünyanın en büyük çocuk bilim etkinliği olma özelliğini taşıyor.

Okullar Arası Yüzme Yarışlarında Yine Birinciyiz

Okul Sporları Gençler Yüzme İl Birinciliği müsabakaları 14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Muğla Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Genç Kız/Erkek Yüzme Takımlarımız tüm kategorilerde 1. olarak grup yarışlarında okulumuzu temsil etmeye hak kazanmışlardır. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.