Tarihinde Eklendi.

Sosyal Medya ve İnternetin Doğru Kullanımı

Sosyal Medya Uzmanı Serkan Ceylan öğrenci ve velilerimize "Sosyal Medya ve İletişim" konulu bir söyleşide buluştu. Sosyal medya araçlarının etkileri ve doğru kullanımı konusunda bilgiler veren Ceylan, internetin zararları ve alınabilecek önlemler konusunda da uyarılarda bulundu.

Kitapsever Kulübü II. Dönem İlk Buluşmasını Gerçekleştirdi

Kitapsever Kulübümüzün ikinci dönem ilk buluşmasında Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 2 Mart Çarşamba günü Birgül Oğuz'un "Hah" isimli öykü kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

TED Bodrum Koleji öğrencilerinden gurur veren proje: “Arkadaşıma masal okuyorum”

Bu yıl, eğitim döneminin başında 5. sınıflar için Sosyal Bilgiler dersi performans ödevi olarak başlayan bir çalışma, öğretmenlerimizin çabaları, öğrencilerimizin duyarlılıkları ve tutkusuyla bir sosyal sorumluluk projesine haline geldi ve TED Bodrum Koleji olarak bizler için bir gurur vesilesine dönüştü.

Projenin amacı, engelli (özellikle de görme engelli) çocuklara öğrencilerimizin sesinden masal dinletmek... Hazırlanan masal CD’sinde öğrencilerimiz sekizi İngilizce olmak üzere toplam yirmi bir masal okudu. Aynı zamanda farklı öğrenci tasarımları içinden projemize en uygun olanı seçilerek CD kapağı olarak kullanıldı. Bu masal seçkisinin oluşumu öncesinde öğrencilerimiz masallarını seçip okuma çalışması yaptılar. Bir yandan da kapak tasarımı çalışmaları devam etti. Okuma çalışması tamamlandıktan sonra bir Cumartesi günü yirmi bir öğrencimizle buluşarak ses kaydımızı yaptık. Bilgisayar ortamında CD kapağımıza son halini verdik ve CD’lerimizi çoğalttırdık.

Projenin amacına ulaşması için hangi derneklerle işbirliği yapabileceğimizi araştırdık. İlk olarak öğrencilerimizle Bodrum Sağlık Vakfı’nı ziyarete gittik ve oradaki öğrencilere CD’lerimizi hediye ettik. İkinci adresimiz Yahşi Zihinsel Engelliler Okulu idi. Öğrencilerimizle, buradaki öğrencileri de ziyaret ettik ve CD’lerimizi sunduk. Gören Kalpler Görme Engelliler Eğitim Derneği’yle iletişime geçtik, CD’lerimizin doğru adreslere ulaşması için işbirliği yaptık. Altı Nokta Körler Derneği Ankara Merkez Şubesi’yle işbirliği yaparak tüm Türkiye’deki görme engelli çocuklarımıza ulaşabilmek adına işbirliği yaptık. Bu planlama ile TED Bodrum Koleji öğrencilerinin seslendirdiği masal CD’leri Körebe Dergisi’nin Şubat ayı sayısıyla beraber tüm üyelere ulaşacak. Ayrıca, Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi yetkillileri de yaptığımız çalışmayı büyük bir memnuniyetle karşılayarak, görme engelliler için hazırlanan sesli kütüphane portalına ekleyeceklerini belirttiler.

Bu özel projeyi yöneten öğretmenimiz Melek Hatipoğlu ve görev alan 5. sınıf öğrencilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz “Kanguru” Sertifikalarını Aldı

Dünya çapında 60’tan fazla ülkede altı milyondan fazla öğrenciyle yapılan ünlü matematik sınavı “Kanguru” da başarı gösteren öğrencilerimiz uluslararası düzeyde geçerliliği olan “Kanguru Matematik Başarı sertifikası” almaya hak kazandı.

Bu yıl Türkiye’de ilk kez uygulanan ve başkanlığını Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda (IMO) sekreterlik görevi de yapan, Prof. Gregor Dolinar’ın üstlendiği derneğin tüm dünyada matematiği sevdirmek amacıyla düzenlediği sınav 21 Mart tarihinde düzenlenmişti.

Yapılan sınavda birbirinden zor ve bir o kadar da eğlenceli PİSA ve TİMS gibi matematik okuryazarlığını ölçücü nitelikteki sorulardan oluşan sınavda başarı sağlamak bir hayli zordu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.