Öğrencilerimiz ROJKO Science Cup 2016 ‘da
21 Haziran 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz ROJKO Science Cup 2016 ‘da

ROJKO SCIENCE CUP 2016 finali Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag şehrinde 17-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülkemizi orta öğretim seviyesinde 6.sınıf öğrencilerimiz gururla temsil etti. Öğrencilerimiz deney projelerini jüriye ve öğretmenlere sundu. Projelerimiz jüri tarafından ilgiyle dinlendi. 21 takım arasından 5. olan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve uluslararası başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Yavuz Dizdar GDO’lu Ürünler Konusunda Uyarılarda Bulundu

Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar öğrenci ve velilerimizle ‘Yerel ve Sağlıklı Beslenme’ konulu seminerde buluştu. Uzun raf ömrü olan gıdaların hayatımıza girmesiyle beslenmede geleneksellikten çıkıldığına dikkat çeken Dizdar, genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulundu. Soru cevap şeklinde son bulan etkinliğimizin ardından Okul Koordinatörümüz Fırat Asyalı Dr. Yavuz Dizdar’a katılımlarından dolayı ve paylaştığı önemli bilgiler için teşekkür ederek öğrencilerimizin kendi elleriyle yapmış olduğu mandalina reçeli, zeytinyağı ve satsuma kolonyası hediye etti.

1. Dönem Kitap Kurtlarımız
Okulumuz 1. dönem Kitap Kurtları;

3A  Berker Şaylan
3C  Lara Nur Meriç
3C  Aleyna Gazen
4D  Sırma Sağbili
7B  Nazlı May Acar
7B  Aylin Tepe
7C  Öykü Dıngıl
7C  Eylül Altınkaya
Hz. Eylül Beril Karadeveci
Hz. Gökçe Eylül Ünlü
9C  Ada Ata
9C  Tanla Çakır

olarak belirlendi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine kitap dolu günler diliyoruz.

Bilim, Fen ve Teknoloji Haftanız Kutlu Olsun!

Bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu duyurmak amacıyla 8 -14 Mart günleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak düzenlenmiştir. Okullarımızda ve basında hafta süresince düzenlenecek çeşitli programlarla yeni yetişen nesillerin bilim ve teknolojiye ilgi duymaları sağlanır.

Bizler de öğrencilerimizin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, özellikle bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemleriyle katkıda bulunmak amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.

14 Mart Dünya Pi günü kutlama programı içerisinde yer alan 5.sınıf öğrencilerimizin gerçekleştirdiği ‘’Geçmişten günümüze bilim adamları’ ’adlı drama gösterisi izlemeye değerdi. Sayısal dersler zümre başkanımız Özge GÖNLÜBEYAZ tarafından kaleme alınan dramayı öğrencilerimiz giydikleri kostümlerle görsel açıdan zenginleştirerek bizlere sundular.

Fen Bilimleri öğretmenlerimizin derslerde öğrencilerimize hazırlattıkları poster çalışmaları ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz rehberliğinde hazırlanan, öğrencilerimizin hayal güçlerini zenginleştiren ‘’MUCİTLER VE İCATLAR’’ etkinliğe ile haftamız renklendi.  Poster çalışmalarımız ve öğrencilerimizin icatları ortaokul zümre koridorlarında bir hafta boyunca sergilendi.

Dramadan bir bölüm ile bitirelim yazımızı Bilim, Fen ve Teknoloji haftanız kutlu olsun!

‘’Bendeniz Albert EINSTEIN, tüm zamanların en iyi fizikçisi

Atomu parçaladım, keşfettim kuantum mekaniğini

Parçacık fiziği, belirsizlik ilkesi, görelilik teorisi

Çok çalışmaktır bilim adamının tek gerçeği’’

Okulumuzun “MERAK KÖŞESİ!’’

Öğrencilerimizin derslerde edindikleri kazanımları günlük yaşamla ilişkilendirebilmelerine yardımcı olmak, bilimsel süreç becerilerini geliştirmek, soran, sorgulayan, merak eden, araştıran, bulguları analiz eden bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile ortaokul zümre öğretmenlerimiz, okul koridorumuzda bir ‘’MERAK KÖŞESİ’’ oluşturdular.

Merak Köşesi; her ay yenilenen ‘’ÖDÜLLÜ MATEMATİK SORUSU’’, doğru bildiğimiz yanlışlara değinen ‘’BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? ’bölümü,  öğrencilerimizin evde kolaylıkla uygulayabilecekleri ‘’HAYDİ DENEYELİM’’ başlıklı deney uygulama örnekleri ve zihinlerde merak uyandırarak öğrencilerimizi araştırmaya yönlendiren soruların bulunduğu ‘’HAFTANIN MERAK SORUSU’’ bölümü olmak üzere dört farklı başlıktan oluşuyor.

Keşfedildikten sonra gerçekleri anlamak kolaydır. Mühim olan keşfetmektir. Merak etmek ise keşfetmenin ilk adımıdır! Köşemizle bilimi keşfe sizi de bekleriz!