Öğrencilerimiz ROJKO Science Cup 2016 ‘da
21 Haziran 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz ROJKO Science Cup 2016 ‘da

ROJKO SCIENCE CUP 2016 finali Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag şehrinde 17-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülkemizi orta öğretim seviyesinde 6.sınıf öğrencilerimiz gururla temsil etti. Öğrencilerimiz deney projelerini jüriye ve öğretmenlere sundu. Projelerimiz jüri tarafından ilgiyle dinlendi. 21 takım arasından 5. olan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve uluslararası başarılarının devamını diliyoruz.

2013 YAZ OKULU PROGRAMI

YAZ OKULU 2013 YILI PROGRAMI

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu; spor, müzik, resim, İngilizce, okuma saati gibi birçok eğlenceli ve sürpriz aktivitelerin bir araya geldiği iki haftadan oluşan dönemler halinde hayata geçiyor.

1. PROGRAM İÇERİĞİ

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu bünyesinde öğrencilerimiz; hafta boyunca öğrenci odaklı ve sürpriz aktivitelerden oluşan eğlenceli bir programla günlerini geçireceklerdir. Öğrenciler haftalık programları içerisinde; aşağıda listelenen ders ve etkinliklere katılacaklardır.

Yüzme: TED Bodrum Koleji yerleşkesi içinde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, tüm gruplar için her gün bir saat yüzme etkinliği yapılacaktır. Yüzme etkinliği; yüzme eğitimi almış Beden Eğitimi ve Spor branşı öğretmenleri eşliğinde gerçekleşecektir.

İngilizce Drama ve Şarkılar: Yaz Okulu bünyesinde, tüm seviyeler için, her gün bir saat İngilizce etkinliği yapılacaktır. Öğrenciler, alanında uzman İngilizce öğretmenleri liderliğinde, İngilizce drama çalışmaları yaparak ve İngilizce şarkılar öğrenerek eğlenceli vakit geçireceklerdir.

Basketbol & Voleybol: Öğrencilerimizin bedensel gelişimi bizler için önemlidir. Bu nedenle yüzme etkinliğine ek olarak faklı spor etkinliklerine de yer verilmektedir. Bu nedenle; TED Bodrum Koleji Yaz Okulu bünyesinde, okulumuz kapalı spor salonunda, dönüşümlü olarak Basketbol ve Voleybol dersleri yapılacaktır. Basketbol ve Voleybol dersleri alanında uzman Beden Eğitimi ve Spor öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilecektir.

Resim & Müzik: Öğrencilerimizin bedensel gelişimlerinin yanı sıra sanat ve müzik alanlarında da yaratıcı etkinlikler yapmaları hedeflenmektedir. Bu nedenle; Yaz Okulu bünyesinde, grup öğretmenleri eşliğinde haftanın belirli günlerinde eğlenceli Müzik ve serbest Resim etkinliği yapılacaktır.

Bilgisayar: Yaz Okulu bünyesinde, grup öğretmenleri eşliğinde haftada bir saat bilgisayar etkinliği yapılacaktır. Bilgisayar etkinliğinde, eğitimsel programlar kullanılacaktır.

Okuma Saati: Öğrencilerimizin okuma sevgisi bizler için önemlidir. Bu nedenle, tüm öğrenciler için günün belli bir saati kitap okuma saati olarak değerlendirilecektir.

Gezi: Yaz Okulunun her bir döneminde, dönemde bir defa olmak üzere Bodrum ve çevresindeki tarihi mekanlara gezi yapılacaktır.

Sürpriz Aktiviteler: Dönem içerisinde öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmelerini, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla çeşitli sürpriz aktiviteler yapılacaktır.

1. KAYIT DÖNEMLERİ

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu etkinlikleri ikişer haftalık dönemler halinde planlanmıştır. Kayıt dönemleri aşağıdaki gibidir.

I. Dönem:

01 Temmuz 2013 Pazartesi

12 Temmuz 2013 Cuma

II. Dönem:

15 Temmuz 2013 Pazartesi

26 Temmuz 2013 Cuma

III. Dönem:

29 Temmuz 2013 Pazartesi

16 Ağustos 2013 Cuma

IV. Dönem:

19 Ağustos 2013 Pazartesi

29 Ağustos 2013 Perşembe

1. YAŞ GRUPLARI

5 - 7 yaş grubu

(Okul öncesi - 1. sınıf öğrencileri)

8 - 10 yaş grubu

(2. - 4. sınıf öğrencileri)

11 - 14 yaş grubu

(Ortaokul öğrencileri)

1. PROGRAM SAATLERİ VE ULAŞIM HİZMETİ

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu hafta içi her gün 09.30’da başlayacak ve 16.45’te son bulacaktır. Talep eden veliler için, belirlenecek ücret karşılığında belirli güzergahlarda ulaşım hizmeti verecektir.

1. SEÇMELİ ETKİNLİKLER

Öğrenciler haftada bir defa yarım gün kendi seçecekleri bir branşta farklı etkinliklere yönlendirilecektir. Öğrenci seçimine sunulan etkinlikler, etkinliğin yapılacağı yerler ve dönemlik ücretleri aşağıdaki gibidir. Öğrencilerin TED Bodrum Koleji’nden etkinliğin yapılacağı yere taşınması hizmeti ücrete dahildir.

Herhangi bir etkinliği seçmeyen öğrencilerimiz TED Bodrum Koleji’nde kalarak günlük aktivitelerine devam edeceklerdir.

Golf

IV. Dönem

700 TL

500 TL

Program ücretlerine öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı dahildir.

Kayıt işlemi ve ödemelerinde %10 kardeş indirimi uygulanır.

1. KAYIT ve İLETİŞİM

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu’na kayıtlar dönemlik olarak alınacaktır. Kayıtlar için detaylı bilgiyi okulumuza gelerek, 0 252 317 28 28 / dahili 1300 numaralı telefondan ya da www.tedbodrum.k12.trsitesinden alabilirsiniz.

TED Bodrum Koleji Yaz Okulu’na web sitesi üzerinden ön kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Okul Koromuz 14. Uluslararası Dostluk Müzik Festivali’nde

Geçtiğimiz yıl Prag Müzik Festivali’nde okulumuzu başarıyla temsil eden okul koromuz bu yıl, İtalya’nın Venedik  şehrinde düzenlenen uluslararası müzik festivaline katıldı.

Bir Şiir Günü

Bodrum Kent Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Şiir Günü "Şiirini Kap da Gel-2" etkinliklerine okulumuz 9. sınıf öğrencilerinden Türkan FESLİOĞLU ve Anıl Ünsal AKSEL yazmış oldukları şiirleriyle katıldılar. Etkinlikte, Cezmi ERSÖZ, Erdal ALOVA, Güngör TEKÇE, Hamdi TOPÇU ve Özkan MERT gibi ünlü şairlerle tanışma imkanı bulan öğrencilerimiz ustalardan şiir yazma inceliklerini de öğrendiler.

Ayrıca okulumuzda ilkokul öğrencilerimiz için bir şiir masası oluşturuldu ve minikler kendi şiirlerini yazdılar.

Senin Kovan Ne Kadar Dolu?

2. sınıf öğrencilerimiz "Kovan Ne Kadar Dolu?" animasyon filmini sınıflarında izledikten sonra ‘altı şapkalı düşünme tekniği’ni kullanarak olumlu davranış ve sözlerle kovalarını mutlulukla doldurdular. Böylece arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve aileleriyle etkili iletişim kurarken nasıl cümleler kurmaları gerektiğini öğrendiler.