Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü

Bodrum genelinde gerçekleştirilen 12. Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasına katılan öğrencilerimiz Efe Sami Uçar, Koray Kayra Deveci, Rüzgar Yazıcı, Can Demiral, Metehan Berber turnuvada okulumuzu başarıyla temsil etmişler; Efe Sami Uçar '2011-2010 Doğumlu Minikler' kategorisinde 3. , Metehan Berber Yıldızlar grubunda 3. olarak kupa almaya hak kazanmıştır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı Gerçekleştirildi

TED Yıllık Olağan Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri toplantısı TED KKTC Koleji ev sahipliğinde Lefkoşa’da yapıldı. 38 TED okulunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda okulumuzu TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdem Erken temsil etti.

Öğretmenlerimiz Eğitimde

Öğretmenlerimiz gerek mesleki performanslarının artırılmasında gerekse okulumuzda uygulanan akademik programların başarıyla yürütülmesi adına PDR uzmanlarımız tarafından hazırlanan mesleki ve akademik programlara katılıyorlar. Düzenli olarak gerçekleştirilen programlarla okulumuzda eğitim öğretim verimliğinin artırılması hedefleniyor.

Yeni Yıl Kartlarımızı Gönderdik

Çocuklarımız, aileleri için hazırladıkları yeni yıl tebrik kartlarını postaneye giderek postaladılar.

Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı

6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliğimiz doğayla iç içe olan okul kampüsümüz içerisinde yer alan on dönümlük alana yayılmış zeytinlik alanda öğrencilerimiz tarafından yapılan hasatla başladı.

Zeytin hasadımız sırasında Zeytin Dostu Derneği Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı öğrencilerimize rehberlik ederek zeytine ve zeytinyağına özgü ilginç ve özel bilgiler de paylaştı.

Öğrencilerimiz bundan sonraki süreçte kahvaltılık zeytin hazırlayarak Zeytin Tadım Festivali düzenleyecek ve kalan zeytinlerin zeytinyağı olana kadar olan tüm aşamaları yerinde görerek öğrenecekler.

Zeytin Hasadı Şenliği ile yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanacak olan öğrencilerimiz, zeytin yerken ya da zeytinyağı tüketirken, bu ürünlerin sofralarına nasıl geldiğini kendi emekleri ile üreterek, yaşamın içinde tecrübe etmiş olacaklar.

Öğrencilerimiz bölgenin en önemli yerel değeri olan zeytini tarlada, zeytinyağı üretimini de yağhanelerde öğrenecekler.