Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü

Bodrum genelinde gerçekleştirilen 12. Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasına katılan öğrencilerimiz Efe Sami Uçar, Koray Kayra Deveci, Rüzgar Yazıcı, Can Demiral, Metehan Berber turnuvada okulumuzu başarıyla temsil etmişler; Efe Sami Uçar '2011-2010 Doğumlu Minikler' kategorisinde 3. , Metehan Berber Yıldızlar grubunda 3. olarak kupa almaya hak kazanmıştır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yardımlaşarak Büyüyoruz

Geçtiğimiz gün, TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği, bu yıl pilot okul olarak seçilen Umurca İlköğretim Okulu’nda idi. Okulun ihtiyaçları doğrultusunda, velilerimizin değerli katılımlarıyla gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonu geliriyle alınan fotokopi makinası ve okula özel bir kampanya ile toplanan giysi ve kitaplar, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, öğretmenimiz Serkan Dağ ve her kademeden temsilci öğrencilerimiz tarafından sahiplerine teslim edildi.

Öğrencilerimiz, Umurca İlköğretim Okulu öğrencileri ile tanıştılar, sohbet ettiler, sınıfları dolaştılar, okul hakkında bilgi aldılar. Paylaşmanın ve empatinin önemini bir kez daha deneyimlediler.

Anasınıfı Oryantasyon Çalışması

2013 - 2014  Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Bodrum Koleji Anasınıfı öğrencilerimizin oryantasyon çalışmalarından derlediğimiz görüntüler;

Tülin Kozikoğlu Öğrencilerimizle Buluştu

Çocuk kitapları yazarı Tülin Kozikoğlu okulumuz 2. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerimizle buluşan ve kendi yazdığı kitaplardan birini de öğrencilerimize bir okuma atölyesi etkinliğiyle sunan Kozikoğlu, öğrencilerimizle birlikte, verimli bir “ Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” çalışması gerçekleştirdi.

“Lili ve Yedi Çocuğu” serisinden bir kitabını öğrencilerimize okuduktan sonra, interaktif bazı çalışmalar uygulayan yazar ve öğrencilerimiz, kendilerini, yine kendi yazdıkları hikayelerle ifade ederek içlerindeki “yaratıcı çocuğa” merhaba dediler.

Tülin Kozikoğlu’yla birlikte gerçekleşen yaratıcı yazarlık atölye çalışması, yazarın, öğrencilerin öykülerini yine öğrencilere okumasıyla son buldu.

Dünya Tiyatrolar Günü Donuk Sahnelerle Kutlandı

Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla okulumuz Türkçe–Edebiyat zümresi ve öğrencilerimiz dünyaca ünlü tiyatro oyunlarını farklı bir etkinlikle sergiledi. Öğrencilerimiz büründükleri ünlü karakterleri okul koridorlarımızda hiç kıpırdamadan sahnelediler ve arkadaşlarının ilgi odağı olmayı başararak tiyatronun önemine dikkat çektiler.