Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz Satranç Turnuvasından Madalyalarla Döndü

Bodrum genelinde gerçekleştirilen 12. Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasına katılan öğrencilerimiz Efe Sami Uçar, Koray Kayra Deveci, Rüzgar Yazıcı, Can Demiral, Metehan Berber turnuvada okulumuzu başarıyla temsil etmişler; Efe Sami Uçar '2011-2010 Doğumlu Minikler' kategorisinde 3. , Metehan Berber Yıldızlar grubunda 3. olarak kupa almaya hak kazanmıştır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Bodrum Koleji’nde “Beyaz Bayrak” dalgalanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, hijyen eğitimi almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlayan 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında, temizlik boyutlarıyla, 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda ilköğretim okullarına beyaz bayrak verilmektedir. Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak değerlendirme yapılmaktadır.

Yapılan değerlendirme sonucu, okulumuz 100 tam puan alarak Beyaz Bayrak sertifikası ile ödüllendirilmiştir. Bu belge 2 yıl süreyle geçerli olacak, kontroller, bu süre içinde de devam edecektir.

Küçük Aşçılardan Leziz Kurabiyeler

Mutfak atölyesinde kurabiye yapıyoruz. İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde yaptığımız bu etkinlikte küçük eller var gücüyle çalışıyor.

Öğrencilerimizden İspanyolca Bilgi Yarışması

Lise hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz arasında İspanyolca bilgi yarışması düzenlendi. İkinci Yabancı Diller Zümresi tarafından hazırlanan yarışma konferans salonumuzda yapıldı. İspanya ve İspanyol kültürü hakkında soruların sorulduğu yarışmada ayrıca piyano ve dans gösterileri yer aldı. Kazanan öğrencilerimize sertifikaları ve ödülleri öğretmenlerimiz tarafından verildi.

Öğretmen Öğretmene Öğretiyor Programımız Başladı

Öğretmenlerimizin bilgi, beceri ve deneyimlerini birbirleriyle paylaştığı “Öğretmen Öğretmene Öğretiyor” buluşmalarımızın ilki gerçekleştirildi. Matematik öğretmenimiz Befru SARIOĞLU “Sezgisel Öğrenme” ve Biyoloji öğretmenimiz Ahmet EREN “Biyoloji Öğretiminde Teknoloji Uygulamaları” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğretmenlerimizin geliştirdikleri yöntem ve teknikleri meslektaşlarına aktarması için düzenlenen paylaşım toplantılarımız her hafta gerçekleştirilecek.