Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı

9. sınıf öğrencilerimiz 31 Mart - 2 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen TED Mersin Koleji Ulusal Forumu (TMUF18) programına katıldı. Türkiye’den birçok özel okulun katılım sağladığı Ulusal Forumda öğrencilerimiz aktif rol alarak ülkemiz ve dünyadaki güncel sorunları tartışırken bu sorunlara çözüm üretme, fikirlerini aktif ve akıcı bir şekilde münazara etme imkanı elde ettiler.

TED Bodrum Koleji Görsel Sanatlar Kulübü Öğrencileri, Bodrum Nurol Sanat Galerisi Ustalar 4 Resim Sergisi’nin “Sanatla Büyüyen Genç Yetenekler” etkinliğine davetliydi.

Bodrum Nurol Sanat Galerisi, 22 Kasım’da açılan Ustalar 4 Sergisi’nde, 4 Aralık Çarşamba günü öğrencilerimizi anlamlı bir etkinlik ile ağırladı.

Etkinlikte, öğrencilerimiz sanat tarihinin önemli ustalarının eserlerini inceleyerek sanata olan meraklarını, gözlem yeteneklerini eşzamanlı olarak yaptıkları resimlere aktardılar. Görsel Sanatlar Öğretmeni Ressam Canan Güldal, öğrencileri ile birçok defa önemli eserlerin yorum kopyalarını çalıştıklarını ancak bu kez çalışmaların fotoğraflardan bakarak değil, resimlerin orijinalleri karşısında, renkleri tam anlamıyla içselleştirerek; fırça darbelerini hissederek yapılmasının öğrenciler için heyecan verici ve benzersiz bir deneyim olduğunu belirtti.

Bodrum Nurol Sanat Galerisi yöneticileri ise, TED Bodrum Koleji öğrencilerinin sanat galerisinde gerçekleştirdikleri bu etkinlikten dolayı mutluluk duyduklarını, çocukların ve gençlerin sanata olan ilgilerini desteklediklerini belirttiler.

Ustalar 4 Resim Sergisi 14 Aralık 2013 saat 20.00’a kadar Pazartesi dışında her gün 12.00-20.00 saatleri arasında gezilebilir.

TED Bodrum Koleji Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor.

“KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR?” konumuzda düzenlediğimiz “KENDİ KUKLALARIMIZI HAZIRLAYALIM” isimli proje ödevimizi yapılandırmış ve sosyal sorumluluk projesine dönüştürmüştük. Bu proje kapsamında; hazırladığımız kuklaları başka bir okuldaki akran guruplara hediye etmeyi tasarlamıştık. Bu amacımızı gerçekleştirmek için bugün saat 09:30’da Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu’na gezi düzenledik. Düzenlediğimiz bu gezide; anasınıfı öğrencileri bizi çok samimi karşıladılar. Derya Öğretmen; ördekler ile ilgili olan bir hikaye okudu. Ardından Ela Öğretmen; boyama ve yırtma-yapıştırma teknikleri kullanarak, ördek şeklindeki sanat etkinliğini yapmamıza rehber oldu. Etkinlik bitiminde ördek ile ilgili bir şarkı söyledik. Konumuzdan ve projemizden bahsedip, kuklalarımızı hediye ettik. Ziyaret ettiğimiz okul öğrencileri ve kendi öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Bize sundukları ikramları alıp okulumuza döndük.

4. Sınıflarla Kütüphane Kampı

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, 27 Mart Cuma gecesi tüm 4.sınıf öğrencilerimiz, İlkokul Müdürümüz Sayın Meryem Ebrem koordinatörlüğünde ve gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da “3. Kütüphane Kampı”mızı gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin birbirleriyle sosyalleşmelerini sağlamak, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini oluşturmak ve onların kitaplarla daha yakından iletişime geçmelerini amacıyla düzenlenen etkinlikte; spor salonumuzda oyunlar oynandı, kitaplarını keyifle okuduğumuz yazar Funda Özlem Şeran ile sohbetler edildi, kitaplar okundu, filmler seyredildi ve ardından okul içerisinde hazine avına çıkıldı.

Hazine Avı oyununda okulumuzun çeşitli bölümlerine asılan eksik hazine parçalarını karanlıkta el fenerleriyle arayan öğrencilerimiz eğlenmenin yanında; grup olarak hareket etme, iş birliği ve birbirini dinleme becerilerini geliştirmiş oldular.

Okulumuz Bale Salonunda gerçekleştirilen etkinliklerde ise dans, müzik, oyun ve bol bol eğlence vardı. Anasınıfı öğretmenlerimizden Serpil Balcı ve Pelin Öztürk rehberliğinde ORFF ve drama etkinliği yapıldı. Konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğinin esas alındığı çalışmalarda öğrenciler hayal güçlerini ve doğaçlama yeteneklerini kullandılar.

Uyku saatine kadar gönüllerince eğlenen öğrencilerimiz, vakit geldiğinde uyku tulumlarının içine girip dinledikleri masallarla deliksiz bir uykuya daldılar. Güneşin ilk ışıkları ile uyanan öğrencilerimiz geceyi okul kütüphanesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle geçirmenin heyecanını, keyfini sabah kahvaltısıyla birlikte sonlandırdılar.

Kahvaltının ardından aileleri ile evlerine giden öğrencilerimizin yüzlerindeki tebessüm görülmeğe değerdi.

Kütüphane kampında bizimle olan yazar Funda Özlem Şeran’a, yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve kampa katılan değerli 4. sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Basamak Basamak Matematik

Okulumuz Matematik öğretmenleri Gonca Koğa ve Befru Sarıoğlu ders konuları olan Tam Sayılar ve Uzunluk Ölçü Birimleri konularını ilginç bir etkinlikle pekiştirdiler.

Merdiven basamaklarını öğretmenlerinin talimatlarına göre adımlayan öğrencilerimiz bu etkinliklerle konuları daha iyi öğrenirken, akıl yürütme ve problem çözme yeteneklerini de geliştiriyorlar.