Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı

9. sınıf öğrencilerimiz 31 Mart - 2 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen TED Mersin Koleji Ulusal Forumu (TMUF18) programına katıldı. Türkiye’den birçok özel okulun katılım sağladığı Ulusal Forumda öğrencilerimiz aktif rol alarak ülkemiz ve dünyadaki güncel sorunları tartışırken bu sorunlara çözüm üretme, fikirlerini aktif ve akıcı bir şekilde münazara etme imkanı elde ettiler.

Minik Bilim İnsanları Fen Laboratuvarında

TED Bodrum Kolejinde her hafta Çarşamba günleri minik bilim insanları Fen Laboratuvarında bir araya geliyorlar.

Eğlenceli Fen Kulübünü seçen 2.sınıf, 3. sınıf ve 4.sınıf öğrencilerimiz öğretmenimiz Serkan Dağ ve Stajyer Öğretmenimiz Gizem Tura eşliğinde öğrencilerin, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, karar verme becerisine sahip, yaşam boyu öğrenen bireyler olmaları için merak duygusunu destekleyecek deneyler ve etkinlikler yapmaktayız.

Öğrencilerimizin bu deneyler sayesinde, bilime ve fen’ e olan ilgisi ve isteği artmakla beraber; öğrenciler bilim alanında yapılan gelişmeleri, yenilikleri öğrenmekte, bilim insanlarını da tanımaktadırlar.

TED Bodrum Koleji Eğlenceli Fen Kulübü, aynı zamanda her ay, TUBİTAK’ ın hazırlamış olduğu, Bilim Çocuk Dergisi’ni kulüp öğrencileri ile birlikte ele almaktadır. Derginin kasım ayında yayınlanacak,  “Gözlem Defterinizden” bölümüne, doğaya ilişkin gözlem notlarını ve “Buluş Atölyesi” bölümüne ise kamp yaşamını kolaylaştıracak bir malzeme geliştirme konulu çalışmalarımızı gönderdik.  Çalışmalarımızı, Bilim Çocuk Dergisi’nde görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Öğrencilerimizin bilim alanındaki gelişmelerden haberdar, fen okuryazarı bireyler olmaları Eğlenceli Fen Kulübü olarak temel amacımızdır.

Video yu Full HD izleyebilmek için lütfen tıklayınız.

Bayramınız Kutlu Olsun
Lego Robotik Kulübü Öğrencimizden Büyük Başarı

Dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alan ve giderek daha çok önem kazanan STEM eğitimleri okulumuzda 2. sınıftan itibaren uygulanıyor. Lego Robotik Kulübü 3. sınıf öğrencimiz Mira Örtmen de bu projeler kapsamında taraftar projesini inşa edip programlayarak harekete geçirdi. Ultrasonik sensör ve  dokunma sensörü ile özel tasarım parçalar, dişliler, çarklar, akslar, farklı boyutlarda tekerlekler ve bağlantı parçaları kullanarak taraftar robotlarını inşa etmeyi başardı.

Sınıf Yönetimi ve Ekip Çalışması Öğretmen Semineri

14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül pazar günleri okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizin katılımı ile düzenlenen Sınıf Yönetimi ve Ekip Çalışması konulu hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın aktif olarak katıldıkları etkinlikler ile Sınıf yönetimi ve Ekip çalışması hakkında farklı bakış açılarına sahip oldular.