Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı
05 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimiz TMUF18 Programına Katıldı

9. sınıf öğrencilerimiz 31 Mart - 2 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen TED Mersin Koleji Ulusal Forumu (TMUF18) programına katıldı. Türkiye’den birçok özel okulun katılım sağladığı Ulusal Forumda öğrencilerimiz aktif rol alarak ülkemiz ve dünyadaki güncel sorunları tartışırken bu sorunlara çözüm üretme, fikirlerini aktif ve akıcı bir şekilde münazara etme imkanı elde ettiler.

Lara'nın Renkli Düşleri

Resme ilgi duyan 3. sınıf öğrencimiz Lara Atik hayal dünyasını yansıtan neşeli çalışmalarını arkadaş ve öğretmenleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. İlk bireysel sergisini okulumuzda açan öğrencimizi tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.

Öğrencilerimiz Başkanlarını Elektronik Ortamda Seçecek

Okulumuzda, Öğrenci Meclisi ve Başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Aday öğrencilerimiz renkli ve yaratıcı seçim vaatleriyle başkanlık için yarışıyor. İlkokuldan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz, 9 Ekim Salı günü online olarak hazırlanan seçim sistemine ıpadlerinden giriş yaparak güvenli bir ortamda oylarını kullanacaklar. Seçim işleminin oy pusulalarına gerek kalmadan elektronik ortamda yapılmasını sağlayan bir sistem olan bu uygulama sayesinde, seçim sonuçları anında öğrenilecek. Oylama işlemi devam ederken kullanılan oyların adaylara göre dağılımı konferans salonumuzda grafiksel olarak anbean takip edilebilecek. Demokratik bir seçim ortamında, centilmence yarışan tüm aday öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz.

Lider Yöneticiler Toplantısı Lise Müdürlerinin Katılımı İle Gerçekleştirildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde "Lider Yöneticiler Projesi’ kapsamında Bodrum ve Milas’ta görev yapan sekiz lise müdürü okulumuzu ziyaret etti. Okul Koordinatörümüz Sayın Sevinç Zeren’in rehberliğinde okulumuzu gezen yöneticilerle eğitimde kalitenin ve başarının arttırılması, okullar arası bilgi paylaşımları ve değerlendirilmelerde bulunuldu.

Çocuk Susar, Sen Susma

Konferans salonumuzda velilerimiz için gerçekleştirilen “Çocuk Susar, Sen Susma” seminerine konuşmacı olarak katılan Eğitim Danışmanı ve Çocuk Sözcüsü Rahşan Çapan çocuklarımızı tehlikelere karşı nasıl koruyabileceğimizi anlatarak, bedenlerinin kendilerine ait olduğu bilinci kazandırmak gerektiğinin altını çizdi. Çocuklarda hangi davranışların ihmale gelmemesi gerektiğini örneklerle anlatan Çapan anne babalara önemli uyarılarda bulundu.