Öğrencilerimizin Serbest Zamanlarını Değerlendirebileceği Alanlarımıza Yenilerini Ekledik
08 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise öğrencilerimizin serbest zamanlarını keyifli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlayacak sosyalleşme alanlarına bir yenisini ekledik. Tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin ise güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamaları için açık oyun alanlarımızı genişlettik.11 Eylül Pazartesi günü onları heyecanla bekliyor olacağız.

1. Sınıf Velisi Olmak

Okulumuzun PDR uzmanlarından Sibel Peşte 1. sınıf velilerimize bir araya geldi. Okul – aile işbirliğimizi güçlendirmek, velilerimize rehber olabilecek “okuma yazma süreci” ile ilgili tavsiyelerde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte velilerimiz akıllarına takılan sorulara PDR uzmanımızla birlikte cevap buldular.

Yeni Yıl Kurabiyelerimiz ve Süslerimiz Hazır

Anasınıfı öğrencimiz Yiğit DİLMAN'ın annesi Gaye öğretmenimizle yeni yıl kurabiyelerimizi; öğrencimiz Mehmet Talip ÇELİK'in annesi Ayşe Hanım'la yeni yıl süslerimizi yaptık. Bu keyifli dakikalar için Gaye öğretmenimize ve Ayşe Hanım'a teşekkür ediyoruz.

Yazar Sara Şahinkanat’la Buluştuk

Çocuk kitapları yazarı Sara Şahinkanat, anaokulu, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizle “Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor” ve “Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kızdan” kitabının heyecanlı dünyasına keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi.

Dev boyutlardaki kitaplarıyla sürpriz yapan ve kitaplarını öğrencilerimize yüksek sesle okuyan Şahinkanat’a masal kahramanı sekiz kollu yavru ahtapot Nino ve Kırmızı Başlıklı Kız masalındaki kahramanlar da eşlik etti. Etkinlikler sonrasında ise Şahinkanat, minik okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Yetkin ve Mutlu Gençler Yetiştirmede Okul Aile İşbirliği

Teknoloji ile sınırların ortadan kalktığı, pek çok alanda çok hızlı ve sürekli değişimlerin yaşandığı günümüzde, okullar ve aileler ergenlik dönemindeki öğrencilerimizi hayata hazırlama çabası içindeler.

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik  (PDR) Bölümü uzmanımız Fadime Yaslan;  ergenlik dönemindeki gençlerimizi hayata hazırlarken  onların “Bedensel-Sosyal-Zihinsel-Duygusal” ihtiyaçlarını göz ardı etmeden, başarılarını arttırmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini konuşmak üzere velilerimiz ile bir araya geldi.

Fadime Hanım; öğrencinin gelişim alanları arasındaki denge ve ahengi bozmadan her öğrenci için gerçekçi beklentilerden yola çıkarak; planlı ve programlı,  amaçlı ve hedef belirleyerek çalışıldığında başarının kaçınılmaz olduğunu velilerimize iletti.

Sayın Yaslan, öğrenmenin nasıl gerçekleştiği ve en kısa sürede kalıcı öğrenmenin nasıl sağlandığı konuları üzerinde de durduktan sonra; okul ve aile işbirliği ile gençlerimizi geleceğe daha yetkin ve mutlu bireyler olarak yetiştirmenin ortak hedeflerimiz olduğu mesajını ileterek seminerine son verdi.