Öğrencilerimizin Serbest Zamanlarını Değerlendirebileceği Alanlarımıza Yenilerini Ekledik
08 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise öğrencilerimizin serbest zamanlarını keyifli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlayacak sosyalleşme alanlarına bir yenisini ekledik. Tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin ise güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamaları için açık oyun alanlarımızı genişlettik.11 Eylül Pazartesi günü onları heyecanla bekliyor olacağız.

TED Okulları 11. Müdürler Toplantısı

TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla yılda iki kez düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları’nın on birincisi, 2–3–4 Şubat 2013 tarihlerinde TED Mersin Koleji’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilmiştir.

25 TED Okulu’nda görev yapan 39 okul müdürünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TED Genel Merkezi’nin ve TED Okulları’nın 2012–2013 ders yılı birinci dönem çalışmaları değerlendirilmiş, ikinci dönem ile ilgili ortak stratejiler görüşülmüştür.

Zafer ERKOÇ’tan “Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri” ve Dr. Özgür BOLAT’tan “Öğrenme Liderliği” konularında eğitim alan okul müdürleri, ayrıca TED Mersin Koleji’ne bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

2-3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen 11. TED Okulları Müdürler Toplantısında TED Bodrum Koleji'ni Okul Müdürümüz Sayın Fırat Asyalı temsil etmiştir.

Bir Kan Bir Fidan

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği tarafından Kızılay Haftası'nda farkındalık yaratmak adına, “Bir Kan Bir Fidan” etkinliği ile Türk Kızılayı okulumuza davet edildi.

Etkinliğin ilk gününde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize Türk Kızılay’ ını tanıtan sunumlar yapıldı.

"Bir Kan Bir Fidan” etkinliğinin ikinci gününde Kızılay ekibi okulumuza gelerek gönüllü velilerimiz ve personelimizden kan topladı.

Yaptığımız kan bağışı sonrası Türk Kızılay’ ı bağış yapan her bağışçı adına bir fidan dikiyor. Yapılan bu etkinlikle hem insanlara hem de ormanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

TED Müzik Sokağı Nisan Ayı Dinletisi

Okulumuzda geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak öğrencilerimiz tarafından sunulan "TED Müzik Sokağı Dinletisi"nin Nisan ayı konseri gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz piyano, keman, yan flüt ve gitar performanslarını sergileyip, gelen konuklarımıza ve arkadaşlarına güzel bir müzik şöleni yaşattılar.

Müzede Ders Bir Başka Güzel !
Müzeler Haftası nedeniyle 2. sınıf öğrencilerimiz, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde Antropolog Seda Deniz Kesici’ nin “Müzede Eser Bulma” etkinliğine katıldı. Bilgi kaynaklarına ulaşmanın keyifli ve büyülü bir yolu olan müzede ders işleme, öğrencilerimizin uygarlık tarihi konusunu realize etmelerine yardımcı olan bir yöntemdir.

Etkinlik önce uzman eşliğinde müzenin genel bir tanıtımı ile başladı. Müzede yer alan eserlerin hangi döneme ait  olduğu, malzemesinin içeriği gibi temel bilgileri alan öğrencilerimiz arkasından kendileri için hazırlanmış yönergelere göre hareket ederek “ Müzede Eser Bulma” oyunuyla etkinliğe devam etti. 2’şerli gruplara ayrılan öğrencilerimiz, verilen ipuçları doğrultusunda eserin yerini, hangi malzemeden yapıldığını, hangi döneme ait olduğunu kağıtlara yazarak İngiliz Kulesi’nde buluştu. Heyecanlı ve çekişmeli geçen bulmaca oyunu sonrasında öğrencilerimiz, buldukları eserlerin resmini boyayarak etkinliği bitirdi.

Müzede eser bulma etkinliği ile öğrencilerimiz hem oyun oynayarak geçmiş kültürler hakkında bilgi edindi hem de sınıf dışında farklı mekanlarda bilgiye erişmenin keyfine vardı.