Öğrencilerimizin Serbest Zamanlarını Değerlendirebileceği Alanlarımıza Yenilerini Ekledik
08 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise öğrencilerimizin serbest zamanlarını keyifli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlayacak sosyalleşme alanlarına bir yenisini ekledik. Tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin ise güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamaları için açık oyun alanlarımızı genişlettik.11 Eylül Pazartesi günü onları heyecanla bekliyor olacağız.

Ağabeyler Ablalar Miniklerimizle Storytelling Etkinliğinde Buluşuyor

İngilizce zümremizin işbirliği ile hazırlık sınıfı ve anasınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirilen “Storytelling” heyecanı devam ediyor. Ağabey ve ablalarından hikaye dinleyen miniklerimiz hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de öğrendikleri İngilizceyi pratik ediyor.

Sosyal Medya ve Bilinçli Kullanım

Sosyal Medya Uzmanı Serkan Ceylan ve Psikolog İlknur Özer okulumuz konferans salonunda "Sosyal Medya ve İletişim" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki oturumda gerçekleşen söyleşide Ceylan ve Özer ilk olarak öğrencilerimizle buluştu. Sosyal medyanın eğlenceli taraflarının yanında gözler önünde olmayan zararlarını da öğrencilerimizle keyifli bir şekilde paylaşan uzmanlarımız öğrencilerimize sosyal medyayı takip ederken gerçek hayatı kaçırmamaları yönünde tavsiyede bulundu.

Ardından velilerimizle bir araya gelen uzmanlarımız çocukların interneti ve sosyal medyayı doğru kullanabilmelerinin ancak ebeveynlerin denetim ve bilincinden geçtiğini belirterek, velilerimizle neler yapılabileceği konusunda ipuçları paylaşıldı.

Yepyeni Kahramanlarla Yepyeni Maceralara

6. sınıf öğrencilerimiz, Türkiye'nin en önemli yazarlarından Ahmet Ümit'in ''Masal Masal İçinde'' kitabını okuduktan sonra hayal güçlerini kullanarak masallarına hem bir kahraman hem de yeni bir bölüm eklediler. Bu bölümleri sınıf arkadaşlarına sunup üzerinde tartıştılar. Pilot, Muallim, Terzi, Şifacı, Korkak Adam gibi kahramanlarla bizleri yeni maceralara taşıdılar. Öğrencilerimizin hayalleri yakında erişime açılacak olan bloğumuzda paylaşılacak.

Soy Ağacı Meyve Veren Bir Ağaçtır

Keşif Duvarında bu hafta "Soy Ağacı Nedir" diye sorduk. Soy ağacı meyve veren bir ağaçtır, ördektir, sulanması gereken bir ağaçtır, sevgidir cevapları gibi daha bir sürü güzel cevaplar aldık. Henüz kelime anlamını bilmeseler de hepsi doğru cevaplar verdiler evet soy ağacı sevgiyle ilişki kurduğumuz, iyi niyetle beslememiz gereken ve meyve veren bir ağaç değil de nedir?