Öğrencilerimizin Serbest Zamanlarını Değerlendirebileceği Alanlarımıza Yenilerini Ekledik
08 Eylül 2017 Tarihinde Eklendi.

Lise öğrencilerimizin serbest zamanlarını keyifli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlayacak sosyalleşme alanlarına bir yenisini ekledik. Tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin ise güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamaları için açık oyun alanlarımızı genişlettik.11 Eylül Pazartesi günü onları heyecanla bekliyor olacağız.

TED BODRUM KOLEJİ YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE KURSU BAŞLADI

Okulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yoğunlaştırılmış İngilizce kursu başladı.

Okulumuza yeni kayıt yaptıran 5, 6, 7, ve 8’inci sınıf öğrencilerimize yönelik İngilizce seviye tespit sınavı yapıldı. İngilizce dil becerilerinin ölçüldüğü sınav sonucuna göre öğrencilerimiz, yoğunlaştırılmış İngilizce kursuna başladı.

Öğrencilerimize motive destek sağlamak amacıyla düzenlenen ve üç hafta sürecek olan yoğunlaştırılmış İngilizce kursumuzda öğrencilerimizin dil öğrenme stratejileri öğretmenlerimiz tarafından belirlenecek. Öğrencilerimizin dil öğrenme becerilerine göre, “Dinlediğimi nasıl anlarım?”, “Okuduğumu nasıl anlarım?”, “Kendimi nasıl ifade ederim?”, “Sınıfta nasıl İngilizce konuşurum?” şeklindeki stratejik yöntemler uygulanacağı yoğunlaştırılmış İngilizce kursumuzda, öğrencilerimizin İngilizce dil öğrenme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Üç haftalık eğitimin ardından öğrencilerimizin İngilizce dil becerileri geliştirerek, 2014-2015 eğitim öğretim yılı süresince yapılacak eğitimlerle İngilizce dil becerilerinin hedeflenen üst düzey dil becerisi seviyelerine getirilmesi amaçlanmaktadır.

Mitoloji Atölyesi’yle Efsaneler Dünyasına Yolculuk

Çocukların ‘Bay Sinirli’ ile tanıdığı ve severek okudukları birçok kitaba hayat veren çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş, öğrencilerimiz ile ‘Mitoloji Atölyesi’ başlıklı söyleşisinde buluştu.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri  kapsamında gerçekleşen söyleşide Ateş,  "Mitoloji nedir, nasıl kurgulanır?" sorularından yola çıkarak çocuklara fantastik bir dünyanın kapılarını araladı.

Hayal ve gerçek bağlantısının nasıl kurulabileceğini çizimler üzerinden anlatan yazar, çeşitli aktiviteler ve oyunlar eşliğinde Truva efsanesini çocuklarla birlikte canlandırdı.

Yaratıcılığın en üst seviyede tutulduğu interaktif söyleşiye öğrencilerimiz büyük merak ve ilgiyle katıldı.

Arnavutluk’ tan Gelen Başarı

TED Bodrum Koleji 8-B sınıfı öğrencilerimizden Kayra SEZGİN, Orhan Alp KUZULU ve Taner ACAR Arnavutluk’tan başarılarla döndüler.

03-04-05 Ekim 2014 tarihleri arasında Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da düzenlenen ve 24 ülkenin katıldığı, “Uluslararası 6. Avrupa Shotokan Şampiyonası ve 3. Dünya Shotokan Kupası Karate Şampiyonası”nda, TED Bodrum Koleji 8-B sınıfı öğrencilerimizden Kayra SEZGİN, Orhan Alp KUZULU ve Taner ACAR 4 farklı kategoride çıktıkları maçlarda;

Kayra SEZGİN          +52 kiloda üç 1.lik, bir 2.lik

Orhan Alp KUZULU   52 kiloda bir 1.lik, bir 2. lik, iki 3. lük

Taner William ACAR  52 kiloda iki 2. lik bir 3. lük

kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Fa Usta’nın Kemanları

Türk çocuk edebiyatının usta kalemlerinden, yazar Fatih Erdoğan, öğrencilerimizle bir araya geldi. Kütüphaneler Haftası kapsamında öğrencilerimizle buluşan ünlü yazar kitabı, “Fa Usta’nın Kemanları”nı anlattı, kitaplarını imzaladı.