Öğrencimiz Kayra SEZGİN Dünya Şampiyonu
13 Kasım 2015 Tarihinde Eklendi.

Öğrencimiz Kayra SEZGİN Dünya Şampiyonu

Okulumuz 9. Sınıf öğrencilerinden Ümit Milli Karete Sporcusu Kayra SEZGİN; Endonezya’da yapılan 9. Dünya Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ederek dünya şampiyonu olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kitap Kapağı Tasarımı

Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla yapacağımız etkinliklerin ilki, Aytül Akal’ın yazdığı ve Mustafa Delioğlu’nun resmettiği  “Sanatçının Sihirli Odası”, “Açıl Kapı Açıl” ve “Kardeşimin Sihirli Okulu” adlı kitapların kapaklarının 5. Sınıf öğrencilerimizle tasarlanması oldu.

Çalışma, seçilen  hikaye kitabının kapağının öğrencilere gösterilmeden  okunmasıyla başladı. Hikayenin bitiminde dağıtılan kağıtlara, her öğrenci kendi hayalindeki kapağı tasarladı. Yazar-ressam işbirliğinin en somut örneği olan bu çalışma ile öğrencilerimiz, kelimeleri çizgilerle ifade etmenin yolunu keşfetmiş oldu.

Tasarlanan kapaklar, orijinal kapağın kopyası ile birlikte okul kütüphanemizde kasım ayı boyunca sergilenecektir. 15 Kasım Cuma günü okulumuzu ziyaret edecek olan Ressam Mustafa Delioğlu’na ise bu tasarımlar hoş birer sürpriz olacaktır.

Ted Bodrum Koleji İlk Gün Heyecanı

2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılının ilk gününu sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi bir sene, hedeflerin gerçek olduğu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Tabletle Doğa Belgeseli

Okulumuzda teknolojinin olumlu bir getirisi olarak karşımıza çıkan ve hemen her alanda öğrencilerimize büyük fayda sağlayan tabletlerin derslerde kullanılması ders konularını daha öğretici ve eğlenceli bir hale getiriyor.

Sadece okumakla yetinmeyip; görerek, izleyerek ve dokunarak interaktif materyallerle okulumuzda işlenen derslerden birisi de Fen Bilgisi dersi oldu. Fen Bilgisi Öğretmenlerimizden Ahmet Eren rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliğinde öğrencilerimiz, canlıları doğal ortamlarında inceleyerek, kendi doğa belgesellerini çektiler ve arkadaşlarına sundular.

I Padlerinde bulunan I Movie programını kullanarak kısa filmlerini çeken öğrencilerimiz; inceleme, gözlemleme, akıl yürütme ve yaratıcı olma becerilerini geliştirirken; eğleniyor, eğlenirken öğreniyorlar.

Öğrencilerimiz İlkbaharı Oyunlarla Karşıladı

İlkbaharın gelmesiyle ısınan havaları fırsat bilen öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmenlerimiz eşliğinde okul sahamızda oyunlar oynadı. Bir taraftan doğa ile iç içe olan okul kampüsünden faydalanan öğrencilerimiz toprak ve doğa ile bütünleşerek enerjilerini attılar.