Öğrencimiz ve Öğretmenimiz Prof. Dr. Aziz SANCAR ile Buluştu
20 Mayıs 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğrencimiz ve Öğretmenimiz Prof. Dr. Aziz SANCAR ile Buluştu

Lise öğrencimiz Can ÜNEN ve Kimya öğretmenimiz Özlem AKÇİL, 2015 Kimya Nobel Ödülü sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar’ın onur konuğu olduğu konferansa katıldılar. Konferans öncesi öğrencimiz Can ÜNEN'in Aziz Sancar’a sormak üzere hazırladığı sorular, komite tarafından değerli bulunarak konferans sırasında sorulmak üzere seçildi. Hazırladığı soruları seçilen öğrencimiz, konferansı sahnede en ön sıradan takip etme fırsatını yakaladı. Aziz Sancar konuşması sırasında öğrencimizin merak ettiği konularla ilgili bilgi verdi.

Öğrencimiz ve Kimya Öğretmenimiz ayrıca Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinde yapılan güncel bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

TED Bodrum Koleji'nde Lise Kabul Sınavı Heyecanı Yaşandı

2016-2017 Akdemin Yılı Lise Kabul Sınavımız 28 Mayıs Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz sınavdayken, veli adaylarımız da idarecilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştiren lise bilgilendirme toplantısına katıldılar ve akıllarındaki sorulara cevap bulma fırsatı yakaladılar. Okulumuza göstermiş oldukları ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kitap Okuyoruz! “Sıradanlıktan Kurtulmanın Tek Yolu Okumaktır”

KİTAP OKUYORUZ 2013

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Kitap Okuyoruz” etkinliğine, TED Bodrum Koleji olarak 5. Sınıf öğrencilerimiz ile katıldık. 12.30 – 13.00 saatleri arasında Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi önünde buluşup,

“Sıradanlıktan Kurtulmanın Tek Yolu Okumaktır”

“Kitaplar Sadece İlham Vermek İçindir”

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın”

“Okumanın Yaşı Olmaz” sloganlarımızla, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek ve farkındalık yaratmak için kitap okuduk.

Yemekhanemizde Fransız Mutfağı

Lezzet dolu mutfağımızın bu dönemki “Yöresel Tatlar Günü” teması Fransız Mutfağı oldu. Fransız yemek kültürünün en beğenilenlerinden fesleğenli domates çorbası, dana madalyon, portakallı kereviz, Akdeniz salata ve profiterol öğrencilerimizin tabaklarını doldurdu. Yemekhane personelimizin günün menüsüne uygun bir şekilde Fransız saray kıyafetleriyle sunum yapması öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm personelimizce çok beğenildi.

Kısa Film Kulübü Mülteci Sorununu Gündemine Aldı

Film ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerimiz global bir sorunu ele almak ve kendi bakış açıları ile yorumlamak için kolları sıvadı. Ortadoğu coğrafyasından başlayan ve Kanada hatta Japonya gibi uzak coğrafyalara uzanarak küresel bir soruna dönüşen mülteci konusunu ele aldılar. Senaryo yazımını tamamlayan öğrencilerimiz film çekimlerine başladı. Eğlenceli anların yaşandığı setten aldığımız bilgiye göre çekimlerin ve post prodüksiyonun Ocak ayı ortasında bitmesi bekleniyor.