Tarihinde Eklendi.

18 – 22 Mart Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

Öğrencilerimiz hafta boyunca yazarlarla buluşup, sevdikleri kitapların yaratıcıları ile tanışma fırsatı yakalayacaklar. Kitabın hayatımızdaki yeri ve hayal kurmanın güzelliği üzerine düşünüp, kelimelerle oynamanın tadına varacaklar.

Haftaya, çocuk edebiyatının “Kitap Perisi”  Aytül Akal ile buluşarak başladık.

Yazar, öğleden önce 1.ve 2. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelip, yazdığı birbirinden güzel masallar üzerine konuşup,  okuma – yazma  bilmenin  eğlenceli  yanlarından bahsetti.

Öğleden sonra ise 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle ergenlik döneminde yaşanan sorunların edebiyata yansımasını ele alıp, bizi -bir kapı aralığından yaşamımıza göz attığından- şüphe duymaya davet etti.

19 Mart Salı günü ise yazar-oyuncu Görkem Yeltan ile buluştuk.

Öğleden önce anasınıfları ile buluşan yazar, öğrencilerimize edebiyat-sinema ilişkisini oyunlar oynatarak anlattı. Bu iki sanat dalının zihinde somutlaşması amacıyla yapılan bu etkinliklerle keyifli vakit geçirildi.

Öğleden sonra ise 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle yazar kimdir, nasıl üretir sorularının yanıtı bulmak için uydurukçuluk oyunu oynandı. Oyun sonunda hayal gücümüzü beslemek için kitap okumanın ve iyi filmler izlemenin gerekliliği vurgulandı. Yazar, günü velilerimizle, “ Sanatçı Gözüyle Okul Yıllarında Edebiyatı Keşfetmek “ konulu söyleşi ile sonlandırdı.

Okul Öncesi öğrencilerimiz, bir günlüğüne üniversiteli oldu.

Okul Öncesi öğrencilerimiz ile geçtiğimiz hafta, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdik.

Farklı meslek gruplarını tanıma amaçlı düzenlenen bu gezide, öğrencilerimiz departmanların atölyelerini gezdiler, buralarda nasıl çalışmalar yapıldığını, eğitimde geleceğe nasıl hazırlanıldığını incelediler.

Gezi süresince meslekler hakkında detaylı sorular sorarak bilgi alan öğrencilerimiz, en fazla Denizcilik Bölümü’nde kaptanlık simülasyonu sırasında eğlendiler.

Velilerimizle Buluşuyoruz, Eğleniyoruz, Öğreniyoruz

Anaokulu sınıflarımızdan Mavi Yunuslar 'Orff' etkinliğinde gönüllerince eğlendi, sonra 'Doktor' oldu sağlıklı yaşamayı öğrendi.

Anaokulu öğrencimiz Kayra'nın babası Doktor Tufan BABAYİĞİT ve Karel’in annesi Anaokulu Öğretmenimiz Serpil BALCI öğrencilerimizle buluştu ve meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Velilerimize katılımları ve yaşattıkları keyifli dakikalar için teşekkür ediyoruz.

Anaokulumuzda Cumhuriyet Bayramı Sevinci
Anaokulu öğrencilerimiz büyük önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 90. yılını bugün büyük bir coşkuyla kutladı.

Öğrencilerimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir hafta boyunca çeşitli  hazırlık yaptılar. Derslerde yaptıkları etkinliklerle  Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü daha yakından tanıma fırsatını buldular. Bu güzel günü kutlarken şiirler okudular, şarkılar söylediler, öğretmenleriyle birlikte dans edip eğlendiler. Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılara eşlik ettiler ve 90. yıl pastasını kestiler.  29 Ekim’in büyük sevincini bizlerle paylaştılar.

Her yıl coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygıyla anıyor ve cumhuriyet ile yönetilen bir Türkiye’de yaşamamızı sağladığı için teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizler Ata’mızın izinde yenilenerek, gelişerek ve güçlenerek ilerliyoruz.