Öğrencimiz ve Öğretmenimiz Prof. Dr. Aziz SANCAR ile Buluştu
20 Mayıs 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğrencimiz ve Öğretmenimiz Prof. Dr. Aziz SANCAR ile Buluştu

Lise öğrencimiz Can ÜNEN ve Kimya öğretmenimiz Özlem AKÇİL, 2015 Kimya Nobel Ödülü sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar’ın onur konuğu olduğu konferansa katıldılar. Konferans öncesi öğrencimiz Can ÜNEN'in Aziz Sancar’a sormak üzere hazırladığı sorular, komite tarafından değerli bulunarak konferans sırasında sorulmak üzere seçildi. Hazırladığı soruları seçilen öğrencimiz, konferansı sahnede en ön sıradan takip etme fırsatını yakaladı. Aziz Sancar konuşması sırasında öğrencimizin merak ettiği konularla ilgili bilgi verdi.

Öğrencimiz ve Kimya Öğretmenimiz ayrıca Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinde yapılan güncel bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Turuncu Tırtıllar Sepet Süsledi

Anaokulu sınıflarımızdan Turuncu Tırtıl minikleri öğrencimiz Arda Lia'nın annesi Filiz Hanımla sepet süsledi. Velimize bu keyifli dakikalar için teşekkür ediyoruz.

İlk Gün İlk Ders Kemal Kasaroğlu'ndan

Lise ve ortaokul öğrencilerimizin ilk gün ilk ders konuğu Akademisyen Kemal Kasaroğlu oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde İktisat alanında eğitim vermiş olan bilim insanı Kasaroğlu, eğitim ve akademik hayatına dair deneyimlerini samimi ve mütevazi bir dille öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim aldıklarını belirten Kasaroğlu; bilinçli, araştıran, soran, sorgulayan ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmelerinin önemini vurguladı.

SESLERDEN KURABİYELER YAPIYORUZ!

Tüm 1.Sınıf öğrencilerimiz bugün "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme" yaklaşımı çerçevesinde hazırlanmış olan çok renkli bir öğrenme etkinliği için aileleriyle okulumuzda buluştular.

1. Sınıf öğrencilerimiz, ailelerinin katılımı ile öğrendikleri seslerden okul yemekhanemizde kurabiyeler yaptılar. Yaptıkları kurabiyeleri tepsilere dizip pişirilmek üzere okul yemekhanesine teslim ettiler. Yemekhanedeki kurabiye yapımını bitirenler öğrenciler, okul kütüphanesine geçerek aileleri ile birlikte gerçekleştirdikleri "Seslerden Kurabiyeler Yapıyoruz" başlıklı etkinliğe ilişkin daha önceden hazırlanmış olan değerlendirme formlarını doldurdular. Değerlendirme formlarında, isteyen öğrencilerimiz kendilerini yazı ile isteyenler ise resimle ifade ettiler. Değerlendirme formlarının doldurulmasının ardından, okuyor olmanın heyecanı ile, öğrencilerimiz ailelerine kendi seçtikleri bir kitabı okudular. Velisi katılmayan öğrencilerimiz ise öğretmenlerimizin eşliğinde kurabiyelerini yapıp ve çalışmalarını tamamlandılar. Öğrencilerimizin; okuyor olmanın keyfini aileleriyle birlikte çıkardıkları etkinlik, yemekhanemiz tarafından pişirilen kurabiyelerin öğrencilerimiz tarafından yenmesi ile son buldu.

Bu keyifli etkinliği katılımları ile renklendiren tüm 1. Sınıf velilerimize teşekkür ederiz.

1.Sınıf Öğrencilerimiz Kendi Oyuncaklarını Tasarladılar

1.sınıflar Hayat Bilgisi Dersi programında yer alan “Küçükken sahip olduğu bir oyuncağıyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek bunu arkadaşlarıyla paylaşır.” kazanımına uygun olarak; öğrencilerimiz kendi el emekleriyle kullanılmış malzemelerden yararlanarak  oyuncaklar hazırladılar.

Çağımız modern oyuncaklarının tersine kolayca temin edilebilecek atık  malzemelerle el becerilerini ve yeteneklerini sergileyen öğrenciler, birbirinden güzel oyuncaklar ortaya çıkardılar.

Tasarladıkları oyuncaklar için bir kullanım kılavuzu da hazırlayan öğrenciler, proje sırasında yazma becerilerini geliştirmiş oldular.

Bu etkinlikte yaparak ve yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, sanatsal becerilerini de geliştirdiler.

Projenin sonunda, oyuncaklarını ve kullanım kılavuzlarını sınıflarında arkadaşlarına sunan öğrenciler, topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmiş oldular.

Bu proje ile öğrencilerimiz bir çok alanda kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Bu beceriler; “yaratıcılık”, “araştırma”, “atık malzeme kullanımı ile çevreye dönük duyarlılık”, “tasarım ve sanat”, “yazma” ve son olarak “topluluk önünde kendini ifade etme” olarak sıralanabilir.

Oyuncaklarını tasarlayarak arkadaşları ile paylaşan tüm 1. Sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.