Tarihinde Eklendi.

Selim'in Özel Sergisi

1. sınıf öğrencimiz Selim Uyan kendi çocuksu bakış açısıyla renkli dünyasını yansıtan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergisini okulumuzda açtı. Öğrencimizi tebrik ediyor, çıkmış olduğu sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz.

TED Bodrum Koleji 6.sınıf öğrencimiz Kayra Sezgin Belçika Open Karate Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

TED Bodrum Koleji 6.sınıf öğrencimiz Kayra Sezgin Belçika Open Karate Şampiyonası’nda Şampiyon oldu.

11 Kasım 2012 tarihinde Belçika’nın Leuven kentinde yapılan Belçika Open Karate Şampiyonası’nda TED Bodrum Koleji 6. Sınıf öğrencimiz ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor milli sporcusu Kayra Sezgin şampiyon oldu. 10 ülkeden 543 sporcu katılımıyla gerçekleşen şampiyonada ayrıca bir diğer TED Bodrum Koleji 6. Sınıf öğrencimiz ve aynı zamanda Bodrum Belediyesi Bodrumspor’lu sporcusu Orhan Alp Kuzulu da beşincilik elde ederek büyük bir başarı sergilediler.

TED Bodrum Koleji olarak; daha öncede birçok uluslararası şampiyonada birincilikleri bulunan Kayra Sezgin’in şampiyonluğu ve Orhan Alp Kuzulu’nun 5. lik derecesi bizleri de çok mutlu etti.

Kayra yaptığı açıklamada; “şampiyon olduğum için çok mutluyum, bundan sonra yapılacak şampiyonalar için Türkiye’ye döner dönmez hazırlanmaya başlayacağım, hedefim dünya şampiyonluğu, beni yetiştiren antrenörüme, aileme ve okuluma çok teşekkür ediyorum” dedi.

TED Bodrum Koleji Okul Müdürü Fırat Asyalı başarı elde edilen öğrencileri, velileri ve sporcularımızı yetiştiren antrenörü kutlayarak; “TED Bodrum Koleji öğrencilerimiz Kayra ve Orhan’ın uluslararası bir turnuvada ülkemizi temsil ederek kazanmış oldukları başarılar bizleri de gururlandırmıştır” dedi.

Ayrıca uluslararası şampiyonadan bir gün önce; Rebecq Karate kulübü tarafından düzenlenen ve yüze yakın sporcunun katılımı ile gerçekleşen bir seminer organize edildi. Seminerde Belçikalı sporculara ders veren Bodrumspor antrenörü Fatih Uzunlulu’ya on yıldır Bodrum’da organizasyonlar düzenleyip her yıl yüzlerce Belçikalı sporcuyu Bodrum’a getirdiği için onur nişanı hediye edildi. Fatih Uzunlulu ise yaptığı açıklamada “Sporcumuz Kayra’nın şampiyon olarak kazanmış olduğu kupa ve turnuvaya katılan diğer sporcularımızın başarıları hepimizi çok mutlu etti.” dedi.

Öğrencilerimizin Müzik Yaratma Serüveni

“Yarattığım Müzik” etkinliğinde 7. sınıf öğrencilerimiz; bir müzik parçası oluşturma sürecine yaşayarak, görerek ve deneyerek dahil oldular.

Müzik yazım kuralları, sesleri tanıma, müzikal farkındalığı sağlama, melodi ve motif oluşturabilme ama asıl olan özgürce müzik yaratma sürecini deneyimleme fırsatını yaşadılar. Enstrümanları ile kendi oluşturdukları melodileri çalan öğrenciler, müziğin iç dinamiklerini keşfettiler. Yarattıkları müzik cümleleri üzerine yeni melodiler eklediler.

Her zaman yaratıcılığı önde tutan eğitim anlayışımız doğrultusunda, öğrencilerimizin kendilerini ifade gücünü artırmaya yönelik etkinliklerimiz eğitimin her alanında devam edecektir.

Bilinçli Tüketiyor, Sağlıkla Büyüyoruz

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu anasınıfı ve ilkokul öğrencilerimiz için sağlıklı ve dengeli beslenme sunumu gerçekleştirdi. Yemek yeme alışkanlığı, kemiklerin güçlenmesi ve sağlıksız besinler ile ilgili bilgiler veren uzmanımız öğrencilerimizin merak ettiği soruları da içtenlikle yanıtladı.