Tarihinde Eklendi.

Tülin Kozikoğlu ile Söyleşi

"Lili ve Yedi Çocuğu" serisinin yazarı Tülin Kozikoğlu okulumuzda okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimizle buluştu. Sohbet çok samimi ve çok eğlenceli geçti.

Başarılı yazar öğrencilerimize yedi çocuk karakterinden ve kitap serisinden bahsetti. Her karakteri teker teker tanıttı. Öğrencilerimiz kitap karakterleriyle ilgili ayrıntıları büyük bir ilgiyle dinlediler.

Tülin Hanım öğrencilerimizle birlikte “Dondurma Yok mu?” isimli kitabını okudu. Okurken yanında getirdiği dondurma şeklinde kalem, silgi, kolye, küpe, gözlük gibi aksesuarlarla öğrencilerimize eğlenceli dakikalar yaşattı. Okumanın ardından kartondan kestikleri şekillerin üzerine sevdikleri şeylerin resimlerini çizerek “Dünyanın En Büyük ve En Çılgın Dondurmaları”nı yaptılar.

Biyolojik Katalizörler ve Tepkime Kinetiği

9.sınıf öğrencilerimiz dana karaciğerinden özütledikleri katalaz enzimini kullanarak hidrojen peroksiti parçaladılar. Tepkime kinetiğine etki eden değişkenleri tasarladıkları deneyler ile test eden öğrencilerimiz vücuttaki katalaz enzimi miktarındaki azalma ile saçlarımızın beyazlaması olayları arasındaki ilişkileri tartıştılar. Biyoloji ve Kimya öğretmenlerimizin rehberlik ettiği deneyde hidrojen peroksidin endüstride saç, deri, kumaş, gıda beyazlatıcı ve renk açıcı olarak kullanımına ilişkin paylaşımlarda bulunarak hidrojen peroksidin kullanımının avantaj ve dezavantajlarını tartıştılar.

Keman Sanatçısı Zeynep Erkan Aran Öğrencilerimizle Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Zeynep ERKAN ARAN kemana ilgi duyan öğrencilerimizle okulumuzda bir araya geldi.

ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU ve MİLLİ TAKIMDA!

Yalova’da 17-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 44 ilden 531 bayan 755 erkek sporcunun mücadele ettiği Türkiye Ümit - Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda öğrencimiz Kayra SEZGİN kategorisinde tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu olmuştur. Ardından yapılan milli takım seçmelerinde de tüm rakiplerini geride bırakarak Ümit Milli Takımı’na seçilmiştir. 12-15 Kasım tarihlerinde Endonezya’da yapılacak olan 9. Dünya Ümit -Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecektir.

Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz