Tarihinde Eklendi.

Öğrencilerimizin Atık Maddelerden Tasarladıkları Tekneler Yarıştı

Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişki içinde oldukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. TED Bodrum Koleji olarak, hayatın devamlılığını sağlamak amacıyla sağlıklı ve yaşanabilir bir ortam için yaşadığımız çevreye karşı duyarlılığımızı her zaman koruyoruz.

Okulumuzda bugün bir eko okul çalışması olarak 5., 6., ve 7. sınıf öğrencilerimiz atık maddelerden yaptıkları teknelerini yarıştırdılar. Okulumuzun havuzunda düzenlenen “Atık Maddelerden Oluşan Model Tekne Yarışı” ile kıyasıya bir mücadeleye şahit olduk. Öğrencilerimiz iki hafta boyunca atık maddeleri değerlendirerek en estetik ve hızlı tekneyi yapmak için çalıştılar.

Yarışma; 125cm’lik, 60cm’lik,40cm’lik ve 20cm’lik tekneler olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleşti. Tekneler rüzgâr gücü ile yol aldı, motor kullanılmadı.  Öğrencilerimizin hazırladığı akıllıca tasarlanmış, tam donanımlı tekneler ortaokul öğrencilerimizden çok ilgi gördü.

Yarışma değerlendirmesi yarış öncesi ve yarış sonrası olmak üzere iki farklı bölümde gerçekleşti. Yarış öncesi değerlendirme ‘’boyutların uygunluğu’’ ve ‘’atık madde kullanımı ‘’ olmak üzere iki kategoride, yarış sonrası değerlendirme ise ‘’aerodinamik yapı’’, ‘’estetik dizayn’’ ve ‘’ sürat sıralaması’’ olmak üzere üç kategoride oldu. Bu kategoriler görev dağılımı yapılan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Her kategorinin birincileri belirlendi. 125 cm’lik ve 60 cm‘lik teknelerin birincileri ile 40cm’lik ve 20cm’lik teknelerin birincileri kendi aralarında tekrar yarıştı ve kazanan iki birinciye sürpriz ödüller verildi. Öğrencilerimiz teknelerini yaratıcılıklarını yansıtarak tasarlamışlar, tekne yapımında atık maddeleri kullanarak çevreye karşı duyarlı olduklarını bizlere göstermişlerdir.

Çevreye dair duyarlılıkları ve yaratıcı tasarımları için öğrencilerimizin her birini tebrik ediyoruz.

TED Bodrum Koleji Hafta Sonu Spor Okulları Başlıyor

Öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu, özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi için en etkin yolun onlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak olduğuna inan okulumuzun Yüzme, Basketbol, Voleybol, Cimnastik, Golf, Tenis ve Bale olmak üzere yedi farklı spor branşını kapsayan "TED Bodrum Koleji Hafta Sonu Spor Okulu” 3 Ekim Cumartesi günü faaliyete geçiyor.

Cumartesi ve Pazar günleri alanında profesyonel antrenörler nezaretinde 60 dakikalık temel teknik, taktik ve öğrencilerimizin motorik özelliklerini geliştirici alt yapı verilecek olan eğitimlerde öğrencilerimiz güvenli, eğitici ve eğlenceli dakikalar geçirirken aynı zamanda ilgi duydukları spor dalında ilerleme şansı bulacaklar.

Ayrıntılı bilgi için;

Nazdar YAŞAR

0252 317 28 28 / 1505

TED Bodrum Koleji 1. Zeytin Hasadı Şenliği zeytinyağı fabrikası ziyareti ile sona erdi.

TED Bodrum Koleji 1. Zeytin Hasadı etkinliği kapsamında öğrencilerimiz toplamış oldukları zeytinlerin zeytinyağına dönüşüm sürecine tanıklık etmek için 13 Aralık 2012 tarihinde Yalıçiftlik’de bulunan bir zeytinyağı fabrikasına ziyarette bulundular. Tüm süreci profesyonellerden dinleyip, bu sürecin yakın şahitleri oldular.

Tipografinin Sanatsal Yansımaları

Okulumuz 8.Sınıf öğrencisi Sude Er’in “Tipografi Sergisi” Görsel Sanatlar öğretmenimiz Canan Güldal rehberliğinde okulumuz giriş katında açıldı.

Grafik tasarımın en temel tasarım öğelerinden biri olan yazıyı bir forma sokma sanatı ve tekniği olarak da tanımlanabilen Tipografi sanatını içeren çalışmalar ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Bilinen yazı formlarından farklı olarak, sözün biçime dönüşmüş hali olan yazının, sanat boyutunu ortaya koyan sergide birbirinden yaratıcı ve oldukça eğlenceli tasarımlar sergileniyor.