Tarihinde Eklendi.

Bu Kurabiyeler Çok Lezzetli

Anaokulumuzdan Sarı Sınıf öğrencilerimiz Cengiz CEM'in annesi Banu Hanım'la okulumuz Mutfak Atölyesi'nde birbirinden leziz kurabiyeler yaptı. Bu keyifli dakikalar için velimiz Banu Hanım'a teşekkür ediyoruz.

Halikarnas Balıkçısı’nı Saygıyla Anıyoruz

Halikarnas Balıkçısı adı ile bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı 17 Nisan 1890 tarihinde dünyaya geldi. Bodrum’un antik çağdaki adı olan “Halikarnas”ı takma ad olarak benimseyen Cevat Şakir, eserlerinin büyük bir kısmını hayranlık duyduğu Bodrum’da yazdı. Öykülerinde Ege ve Akdeniz Bölgesi kıyı ve açıklarında gelişen, hür ve asi denizi, kaderleri denizde olan balıkçıları, dalgıçları, sünger avcılarını ve gemileri anlattı. 13 Ekim 1973 tarihinde vefat etti.

4. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Halikarnas Balıkçısı’nı 40. ölüm yılında anmak için Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi’nin hazırladığı Halikarnas Balıkçısı’nı Anma Günü etkinliğine katıldık. Öğrencilerimiz öncelikle Halikarnas Balıkçısı Sembolik Ağaçlandırma Alanı’nda ‘Sinemaki’ bitkisi diktiler. Bitkinin ekiminden sonra kendi elleriyle can suyunu verdiler. Sonrasında Hurmalı Cadde’de, Halikarnas Balıkçısı’nın kitaplarından alıntılar yapılarak hazırlanmış fotoğraf sergisini büyük bir ilgiyle gezdiler. Ayrıca öğrencilerimize Halikarnas Balıkçısı’nın 22 öyküsünden oluşan bir kitap hediye edildi. Sergiyi gezerken öğretmenleriyle Cevat Şakir hakkında bol bol sohbet ettiler ve yeni bilgiler öğrendiler. Sergi sonunda Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

TED Bodrum Koleji olarak, 40 yıl önce aramızdan ayrılan Halikarnas Balıkçısı’nı saygıyla anıyoruz.

Kitapseverler Buluştu

Kitapsever Kulübümüzün birinci dönem son buluşmasında Virginia Woolf'un "Dalgalar" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 10 Şubat Çarşamba günü Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

Minikler Bilim İnsanı Oldu

Anasınıflarımızdan Sarı Deniz Yıldızlarımız deney etkinliğinde velilerimizle bir araya geldi. Bu keyifli etkinlikte bizlerle birlikte olan velilerimize teşekkür ediyoruz.