Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı
25 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı

Dünya çapında kabul edilen mesleklere ulaşmakta ve yurtdışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexel’in denklik kabul ettiği BTEC Programı ile ilgili olarak BTEC Eğitimcisi ve Akreditasyon Sorumlusu Mr. Martin Green okulumuzda çalıştay gerçekleştirdi. Mr. Green üç gün süren eğitimlerde, BTEC program uygulamaları hakkında detaylı bilgi ve deneyimini öğretmenlerimize aktardı. Eğitimin sonunda Mr. Green öğretmenlerimize katılım sertifikalarını takdim etti.

SESLERDEN KURABİYELER YAPIYORUZ!

Tüm 1.Sınıf öğrencilerimiz bugün "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme" yaklaşımı çerçevesinde hazırlanmış olan çok renkli bir öğrenme etkinliği için aileleriyle okulumuzda buluştular.

1. Sınıf öğrencilerimiz, ailelerinin katılımı ile öğrendikleri seslerden okul yemekhanemizde kurabiyeler yaptılar. Yaptıkları kurabiyeleri tepsilere dizip pişirilmek üzere okul yemekhanesine teslim ettiler. Yemekhanedeki kurabiye yapımını bitirenler öğrenciler, okul kütüphanesine geçerek aileleri ile birlikte gerçekleştirdikleri "Seslerden Kurabiyeler Yapıyoruz" başlıklı etkinliğe ilişkin daha önceden hazırlanmış olan değerlendirme formlarını doldurdular. Değerlendirme formlarında, isteyen öğrencilerimiz kendilerini yazı ile isteyenler ise resimle ifade ettiler. Değerlendirme formlarının doldurulmasının ardından, okuyor olmanın heyecanı ile, öğrencilerimiz ailelerine kendi seçtikleri bir kitabı okudular. Velisi katılmayan öğrencilerimiz ise öğretmenlerimizin eşliğinde kurabiyelerini yapıp ve çalışmalarını tamamlandılar. Öğrencilerimizin; okuyor olmanın keyfini aileleriyle birlikte çıkardıkları etkinlik, yemekhanemiz tarafından pişirilen kurabiyelerin öğrencilerimiz tarafından yenmesi ile son buldu.

Bu keyifli etkinliği katılımları ile renklendiren tüm 1. Sınıf velilerimize teşekkür ederiz.

Yüzme Takımımız İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü Ziyaret Etti

TED Bodrum Ortaokulu Yüzme Takımı  ve Okul Müdürü Fırat Mümtaz ASYALI , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emin GEÇİN´i makamında ziyaret etti. GEÇİN, öğrencilere ve emeği geçen öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

TED Bodrum Ortaokulu Yüzme Takımı, Muğla´da 20-21 Şubat tarihlerinde Okullar Arası Küçük Kız / Küçük Erkek kategorilerinde düzenlenen Yüzme Yarışlarında Sera Sır , Zeynep Duru Çinitaş, Elif Naz Uslu , Delfin Biter , Bulut Aktı, Eren Sır , Deniz Göksu ve Mir Doğu Özatay´dan oluşan TED Bodrum Ortaokulu  Küçük Kız ve Küçük Erkek Yüzme Takımlarımız Muğla Şampiyonu oldular. Toplamda 28 altın, 8 gümüş ve 8 bronz madalya kazanmışlardır.

Ayrıca;

-Isparta´da düzenlenen Okullar Arası Küçük Erkekler Bölge Grup maçlarında, Bodrum Özel TED Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı ilk maçını Afyon TED Ortaokulu ile oynamış, maçı 53-18 kazanmıştır. Ardından Uşak Özel Üftade Ortaokulu’nu 45 - 41 ve son karşılaşmasında ise Kütahya Özel Dumlupınar Ortaokulu’nu 70-28 mağlup ederek okulumuzu Türkiye Yarı Final Grup maçlarında temsil etmeye hak kazanmıştır.

-13 -14 Şubat tarihlerinde Burdur´da düzenlenen Liseler Arası Karate Bölge Şampiyonası´nda Bodrum Özel TED Lisesi Öğrencisi Orhan Alp Kuzulu 1. olarak 04 – 06 Mart’ta Düzce’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası´na katılmaya hak kazandı.

Ağabeyler Ablalar Miniklere Kitap Okudu

Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ‘Ağabeyler Ablalar Kitap Okuyor’ etkinliğinde bir gün boyunca ortaokul öğrencilerimiz, ana sınıfı öğrencilerimize kitap okudur. Okurken aynı zamanda masalı canlandıran büyükler miniklere hem keyifli dakikalar yaşattı hem de kitapların dünyasında hep beraber hayal dolu bir yolculuğa çıktılar.

Anaokulu Sınıflarımızda Pijama Partisi

Birbirinden sevimli pijamaları ile okula gelen öğrencilerimiz yaptıkları pijama defilesiyle diğer arkadaşlarından büyük alkış aldılar. Eğlencede sınır tanımayan miniklerimiz yaptıkları yastık savaşında partinin tadını çıkardılar.