Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı
25 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı

Dünya çapında kabul edilen mesleklere ulaşmakta ve yurtdışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexel’in denklik kabul ettiği BTEC Programı ile ilgili olarak BTEC Eğitimcisi ve Akreditasyon Sorumlusu Mr. Martin Green okulumuzda çalıştay gerçekleştirdi. Mr. Green üç gün süren eğitimlerde, BTEC program uygulamaları hakkında detaylı bilgi ve deneyimini öğretmenlerimize aktardı. Eğitimin sonunda Mr. Green öğretmenlerimize katılım sertifikalarını takdim etti.

Velimizle Eğlenceli Tenis Etkinliği

2B sınıfı öğrencilerimiz Beden Eğitimi dersi kapsamında velimiz, eski milli sporcu Tuba TAŞGAN ile tenis etkinliğinde bir araya geldi. Bu keyifli dakikalar için velimize teşekkür ediyoruz.

Welcome to School Bazaar

İngilizce dersini sadece sınıfta ve sıralarda öğrenilen bir ders olmaktan çıkarıp günlük hayatımızın bir parçası haline getirmek için okul 3. sınıf öğretmen ve öğrencilerimiz İngilizce pazar etkinliği düzenlediler. Etkinlikten elde edilen gelir sosyal sorumluluk projesine aktarıldı.

I. STEM FAIR'DE BİLİM PROJELERİ SERGİLENDİ

Ortaokul sayısal ve sözel zümre öğretmenlerinin rehberliğinde 9.06.2015 tarihinde okulumuzda gerçekleştirdiğimiz 1st STEM FAIR etkinliği bilim, teknoloji ve çevre konusunda gerçekleştirilen birçok proje, yarışma, sunum ve gösterilere sahne oldu.

“STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olup  "Science, Technology, Engineering, Mathematics" yani Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Etkinliğimizin 5 Haziran Dünya Çevre gününe denk gelmesi sebebi ile yeşil bayrak sahibi TED Bodrum Koleji ailesi olarak bilimi ve çevreyi bütünleştirerek fuarımızı gerçekleştirdik.

Fuarımızın açılış programı TED Bodrum Koleji Amfi tiyatrosunda gerçekleşti.  Fuar hakkında kısa bilgilendirme Fen Bilimleri öğretmenimiz Özge GÖNLÜBEYAZ tarafından yapıldıktan sonra Deniz Temiz Derneği Bodrum Şube Başkanı Yaman OLGAÇ bizlere yaşadığımız yer Mavi Bodrum’umuza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Öğrencilerimizden oluşan muhteşem dans gösterisi ve çok sesli koronun ardından amfi tiyatro sahnesi öğrencilerimizin yaratıcılıkları ile duyarlılıklarını birleştirdikleri ‘’ATIK DEFİLE’’ ile renklendi.

Fuarın devam eden sürecinde ise; bilimin ışığında ilerleyen, teknolojiyi bilinçli kullanan,  mühendislik becerilerini matematik uygulamaları ile ilişkilendiren ve modern dünyanın etkin bireyleri olarak yetişen TED Bodrum Koleji öğrencilerimiz emek vererek hazırladıkları projeleri sergilediler ve okulumuz öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri üyelerine projelerini sundular.

Fuarın öğleden sonraki bölümünde ise ‘’ATIK MALZEMELERDEN TEKNE YARIŞI’ ’etkinliği gerçekleşti. Okulumuz havuzu birbirinden güzel yelkenli teknelerin yarışına sahne oldu. Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri ‘’SU BİSİKLETİ’’ projesinin havuzdaki şovu izlenmeye değerdi.

Proje şenliğinde BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’solar car’’ projesi ile EREN ÖZSU, İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ‘’Matematik Sınıfı’’ projesi ile Cem CANDAN, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ ‘’Işıklı Periyodik Tablo’’ projesi ile Ata Emre Bayır ve Arda BAYINDIR, JURİ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ise ‘’ÇARKIFELEK’’ isimli projesi ile Zeynep Duru ÇİNİTAŞ aldı.

Atık malzemelerden Tekne Yarışında ise 60cm’lik kategoride Pamir TAŞ tarafından tasarlanan tekne,  120cm’lik kategoride ise Demir AKMAN, Cem KAYA, Ata AYBERK, Selim KIZILGÜL ve Efe KÖREZLİ’nin grup olarak tasarladıkları tekne birinci oldu.

“1st Stem Fair” etkinliğinde Labirent Yarışmasında başarılı olan aşağıdaki öğrencilere başarı sertifikası verildi.

1-      Çınar Talaşık (3-B)

2-      Mert Çilli  (3-B)

3-      Kaya Köksal (4-B)

4-      Elif Ataç (8-A)

5-      Orhan Alp Kuzulu (8-B)

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Perküsyon Etkinliği ile Keyifli Dakikalar

Okulumuz Müzik Öğretmenleri gerçekleştirdikleri “Perküsyon” etkinliği ile öğrenci ve velilerimizi bir ayara getirdi. Etkinlikte küçük bir konser veren öğrenciler, ebeveynlerine; ritmin, arkadaşlığın, birlikte çalışmanın, eğlencenin bir arada olduğu interaktif bir çalışma sundular.

Pek çok duygu ve düşünceyi harekete geçiren etkinlikte öğrencilerimiz, Türkiye’deki tüm TED okullarının isimlerini müzik ve ritimle perküsyon çalışması yaparak seslendirdiler.