Tarihinde Eklendi.

TED Bodrum Koleji Kitapsever Kulübü İkinci Buluşması

“1950’lilerin En iyi Kitapları” temasıyla yol aldığımız kulübümüzün ikinci buluşmasında filozof-sanatçı İris Murdoch’ın “Ağ” isimli kitabı üzerine konuştuk.

Varoluşsal unsurları bünyesinde barındıran kitap, rastlantısallık – kader ikileminin birey üzerindeki etkileri ve “başkasını tanımanın” gerçekte ne kadar mümkün olabileceği konularıyla sohbetimizin temelini oluşturdu.

“… İnsan bir insanı ne zaman sahiden “öğrenebilmiştir”? Belki de öğrenmenin imkansızlığını kavradığı,

öğrenmek arzusunu dışladığı ve en sonunda öğrenmeye ihtiyaç bile duymaz olduğu zaman.

O zaman da insanın ulaştığı şey bilgi değil, bir tür ortaklaşa varoluştur ki bu da aşkın sayısız kisvelerinden biridir.”

İris Murdoch, Ağ, s.213

Kitap okumak için zaman yaratmayı esas alan kulübümüzün 19 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.30 – 16.00 saatleri arasında UniTED Cafe’de gerçekleşecek üçüncü toplantısında ise, Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” isimli kitabını okumak için sözleşip, edebiyatın birleştiren ve yenileyen etkisinin güzelliği ile söyleşimize son verdik.

Dünyanın En Önemli KonuSU

TEMA Vakfı Bodrum gönüllüleri tarafından “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında düzenlenen “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü”ne okulumuz EKO TEAM öğrencileri de katıldı.

Bodrum iskele meydanında toplanan Tema Vakfı gönüllüleri ve çok sayıda öğrenci çeşitli etkinlikler yaptı. Suyun önemine değinen TEMA vakfı gönüllüleri, öğrencileri bilgilendirdi.

Anaokulu, ilkokul ve lise öğrencilerinin katıldığı etkinlikte okulumuz öğrencileri de şiir okuyarak suyun ve doğanın önemine değindi.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi orkestrası meydanda mini bir konser verdi; aynı okulun dört kız öğrencisinden oluşan '4 Kafadar' isimli pandomim grubu, 'Susuzluk' adlı oyunu sergiledi.

Gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Eko TEAM öğrencilerimiz kortej şeklinde yürüyüş yaparak Belediye Meydanına doğru su zinciri oluşturdu.

Öğrencilerimiz, “Su gıdadır”, “Su doğadır” ve “Su sağlıktır” sloganlarıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşle, yaşamın temel kaynağı su ile orman ekosistemlerinin arasındaki etkileşimin önemine dikkat çektiler.

Geleneksel Yöntemlerle Zeytinyağı Yapımını Öğrendik

Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi Ferudun Kaykı ve Zeytindostu Derneği Panelisti Nurdan Nimet Kaykı’nın rehberliğinde öğrencilerimiz geleneksel usullerle zeytinyağı yapımını, zeytinyağının fabrikadaki üretim sürecini ve saklama koşullarını öğrendiler.

TED Bir Gelecek Projesidir

Türk eğitim sisteminin en büyük değerlerinden biri olan Türk Eğitim Derneğinin 90. yıl dönümü dolayısıyla öğrencilerimize yönelik bir sunum gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde yapılan sunumda, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş olan Türk Eğitim Derneğinin 90 yılda yapmış olduğu çalışmalardan, eğitim alanındaki öncülüğünden ve Türk Eğitim Derneğinin bir parçası olan okulumuzdan bahsedildi.