Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı
25 Ağustos 2016 Tarihinde Eklendi.

Öğretmenlerimiz BTEC Öğretmeni Sertifikalarını Aldı

Dünya çapında kabul edilen mesleklere ulaşmakta ve yurtdışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexel’in denklik kabul ettiği BTEC Programı ile ilgili olarak BTEC Eğitimcisi ve Akreditasyon Sorumlusu Mr. Martin Green okulumuzda çalıştay gerçekleştirdi. Mr. Green üç gün süren eğitimlerde, BTEC program uygulamaları hakkında detaylı bilgi ve deneyimini öğretmenlerimize aktardı. Eğitimin sonunda Mr. Green öğretmenlerimize katılım sertifikalarını takdim etti.

“The English Wayfinder” at TED Bodrum College!

TED Bodrum Koleji öğrencilerinin liderliğinde ve organizasyonunda oluşturulan “The English Wayfinder” programı; okulumuzdaki tüm öğrencilerin öğrendikleri İngilizceyi hayata geçirebilmelerini ve aynı zamanda liderlik, iletişim, kritik düşünebilme ve yaratıcılık becerilerini geliştirebilmelerine olanak sağlamayı hedefleyen; öğrenci liderliği ile yürütülen bir ekip çalışmasıdır.

The English Wayfinder programı;  İngilizce hikaye anlatımı, film yapımı, gazetecilik, turist rehberliği ve benzeri aktivitelerden oluşan geniş bir etkinlik yelpazesine sahiptir.

Bu etkinliklerin ilki ise organizatör öğrencilerin hazırladıkları “Marshmallow Test” ile başladı. Teste ortaokul ve ilkokuldan birçok öğrenci gönüllü oldu ve “Marshmallow Test” etkinliği boyunca sadece İngilizce dil becerilerini kullandılar.

Etkinliğe ilgi gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, “The English Wayfinder” programının diğer etkinliklerine de katkı sunmaya davet ediyoruz…

TED Bodrum Koleji 5.ve 6. sınıf öğrencileri engellilere destek amaçlı yürüyüşe katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü yararına Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen yürüyüşe tüm 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz katılarak destek verdiler.
Öğrencilerimiz Ege Bakış ve Kayra Sezgin konvoyun başında bayrak taşıyarak, engellilere cesaret verdiler.

EKSLİBRİS (EXLIBRIS)

Görsel Sanatlar Dersimiz’ de yeni teknikleri öğrenmeye devam ediyoruz.

Baskı teknikleri konu başlığı altında Lise Hazırlık, 8. Sınıflar ve 7. Sınıf öğrencilerimizle Slovakya’da “Öğrenciler arası Ekslibris yarışmasına” katılmak üzere çalışmalar yaptık. Hem yarışmaya hazırlandık hem de linolyum baskı tekniğini öğrendik.

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibinin Ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir. Uzun bir geçmişe sahip bu sanat dalı, aynı zamanda yapıldığı dönemin kültürel özellikleri günümüze taşır. Sanatçı, tasarımcı, sanatsever ve koleksiyoncu arasında bir köprü görevini yerine getirir.

Öğrencilerimiz diledikleri kişilere hediye edilmek üzere ekslibrislerini tamamladılar ve sergilediler.

Ekslibris Video 1 from Ted Bodrum Koleji on Vimeo.

PDR Uzmanımız Velilerimizle Buluştu

Okulumuz PDR uzmanlarından Kayane Kutlu, 5. ve 3. sınıf velilerimizle bir araya geldi. Okul aile işbirliğimizi güçlendirmek, anne babaların çocukların gelişim ihtiyaçlarına dair farkındalıklarını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda velilerimiz akıllarına takılan sorulara PDR uzmanımızla birlikte cevap buldular.