Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Scientix Projesi Türkiye İstanbul Temsilci, Intel Make Tomorrow (Yarını İnşa Et) Programı Eğitim Koordinatörü Fatma Caner ve Matematik Öğretmeni, STEM Uzmanı Şadan Efe Durak tarafından öğretmenlerimize iki günlük “STEM Eğitimi” verildi. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarının disiplinlerarası yaklaşımla ele alınmasını içeren; teorik bilginin uygulama ve ürüne dönüştürülmesine olanak tanıyan STEM eğitiminde öğrendiklerini pratiğe döken öğretmenlerimiz, birbirinden ilginç tasarımlar ortaya koydu.

İstiklal Marşı'ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Törenimiz

İstiklalimizin sembolü, hem sözleri hem de ruhu itibarıyla gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97’nci yılı dolayısıyla okulumuzda bir tören düzenlendi. Tarih Öğretmenimiz Dilara Vural’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından 4. sınıf öğrencimiz Leyla Can Özyılmazel İstiklal Marşı'nı coşkuyla seslendirdi. Tüm şehitlerimizi ve Türk Milletinin duygularını büyük bir başarıyla dizelerine aktaran, edebiyat tarihimizin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Biz Büyük Bir Aileyiz

Türk Eğitim Derneği tam eğitim bursu ile öğrenimlerine devam eden öğrenciler okulumuzu ziyaret etti.

TED Genel Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Savran’ın başkanlığında Ege Bölgesi'nde çeşitli üniversitelerde eğitimlerine devam eden ve Türk Eğitim Derneği'nden tam eğitim bursu alan üniversite öğrencileri dönemlik toplantılarını yapmak, okulumuzu görmek, okulumuzda eğitim alan tam eğitim burslu öğrencilerle tanışmak ve aynı zamanda Bodrum’u tanımak amacıyla okulumuzda bir araya geldiler.

Programlarını tamamlayan misafir üniversite öğrencileri, okulumuzda öğrenimlerine devam eden tam eğitim burslu öğrencilerle buluştular. Ağabeyleri/ablaları, öğrencilerimize Türk Eğitim Derneği'nin ne denli büyük bir aile olduğunu, ailenin getirdiği sorumluluk, güven, samimiyet duygularını hiçbir zaman köreltmemeleri gerektiğini anlattılar ve her zaman destekçileri olacaklarını hatırlattılar.

Güzel geçen iki günün ardından Bodrum’ dan ayrılan öğrencilerimizin süregelen başarılarının devamını diliyoruz.

Kitapseverler Buluştu

Kitapsever Kulübümüzün birinci dönem son buluşmasında Virginia Woolf'un "Dalgalar" isimli kitabı üzerine konuştuk. Bir sonraki söyleşimiz ise 10 Şubat Çarşamba günü Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zarafeti" isimli kitabı ile devam edecektir. Tüm kitapsever velilerimiz davetlidir.

Voleybolda Yıldız Kızlarımız Grup Finallerinde

TED Bodrum Koleji Yıldız Kız Voleybol Takımımız, Okullar Arası Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakarak Muğla’da düzenlenecek olan final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Dokuz okulun katıldığı müsabakalarda okul takımımız, Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu ve Özel Marmara Koleji’ni 3 - 0‘lık skorlarla mağlup ederek grup birincisi oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor,  onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Muğla' da düzenlenecek müsabakalarda takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz.