Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Scientix Projesi Türkiye İstanbul Temsilci, Intel Make Tomorrow (Yarını İnşa Et) Programı Eğitim Koordinatörü Fatma Caner ve Matematik Öğretmeni, STEM Uzmanı Şadan Efe Durak tarafından öğretmenlerimize iki günlük “STEM Eğitimi” verildi. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarının disiplinlerarası yaklaşımla ele alınmasını içeren; teorik bilginin uygulama ve ürüne dönüştürülmesine olanak tanıyan STEM eğitiminde öğrendiklerini pratiğe döken öğretmenlerimiz, birbirinden ilginç tasarımlar ortaya koydu.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri yoğun bir hafta ardından sona erdi.

26-30 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında yoğun bir hafta geçirdik.

Haftanın her günü dolu dolu kitaplarla geçti. Kitap kapak ve ayraç tasarım atölyeleri gerçekleşti. Her sabah ders başlangıcını takiben 15 dakika boyunca tüm okulda hayat durdu ve klasik müzik eşliğinde sadece kitap okundu.

Çocuk kitapları yazarları Banu Bozdemir, Işıl Yüce, Renan Özdemir, Özlem Tokman ve Nurgül Ateş bizlerleydi. Öğrencilerimiz önce yazarların kitaplarını okudular, sonrasında kendileri ile merak ettikleri konuları konuşarak kitaplarını imzalattılar.
Ayrıca klasik müzik dinletileri eşliğinde klasik müzik kitap serileri okundu. Okulun son gününde yapılan "Kitap kahramanı ol" etkinliği haftaya damgasını vurdu.

Tüm öğrenciler yaratıcılıklarını kullanarak, 1 günlüğüne hayal ettikleri kahramanların kılığına büründüler.

SİZİN GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN DİYE BİZ ONLARIN ÜZERİNDEN GÖZÜMÜZÜ AYIRMIYORUZ

TED Bodrum Koleji, öğrencilerinin daha huzurlu ve sağlıklı seyahat edebilmesini sağlamak için servis şoförleri ve hosteslerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz tarafından, öğrencilerimizin daha huzurlu ve sağlıklı seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla servis sürücüleri ve hosteslerine yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Eğitim seminerinde öğrenci taşıma hizmetlerinin de okulun bir parçası olduğu ve eğitimin araçlar içerisinde de sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Servis aracı içerisinde, servis sürücüsünün ve hostesinin öğrencilere davranışlarıyla rol model olduğunun altı çizilirken, araç içerisinde de tıpkı okulda olduğu gibi bir takım kurallar olması gerektiği belirtildi.

Servis araçları içerisinde nezaketli davranılması gerektiğinin önemi vurgulanırken, olumsuz duyguların kontrol edilmesi ve araç içerisinde yaşanan kriz durumlarında, bu krizin yönetilmesi ile ilgili iletişim becerileri anlatıldı.

Anasınıfı Hazırlık Grubu Öğrencilerimiz Kent TV'de

Anasınıfı hazırlık grubu öğrencilerimiz Kent TV’yi ziyaret etti. Ziyaret isteğimizi kırmayarak öğrencilerimize yeni ve farkı bir deneyim yaşatan; Sayın Dr. Oğuz Poyraz ve Asiye Poyraz’a; öğrencilerimize gezi boyunca rehberlik eden Grup Reklam Koordinatörü Feray Abay'a, Kent TV muhabiri Selçuk Şimşek'e ve bizleri büyük bir içtenlikle ağırlayan tüm KENT TV çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

“MUTFAĞIMIZDAN SOMA’YA”

Zaman ilerliyor, zaman bazı acıların üzerini örtüyor… Zaman ne kadar hızlı ilerlerse ilerlesin acıların hafızalardan silinmesine engel olamıyor…

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği bugün bu acıların unutulmaması gerektiğini bizlere ve öğrencilerimize bir kere daha hatırlattı.

Velilerimiz kendi mutfaklarında hazırladıkları yiyecekleri TED Bodrum Koleji fuaye alanında satışa sundu. Elde edilen gelir Türk Eğitim Derneği’nin organize ettiği “SOMA’ya El Ver” yardım kampanyasına bağışlanacak.

Soma’ da babasız kalan çocuklarımızın eğitim hayatlarında bizim de emeğimiz olsun diyerek destek veren, sorumluluk hisseden tüm velilerimize ve öğrencilerimize göstermiş oldukları yardımsever davranıştan ötürü teşekkür ederiz.