OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI
23 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI

TED Bodrum Koleji "Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı" neticeleri açıklanmıştır. Kazanan öğrencilerle kontenjan dahilinde puan önceliği esas alınarak 4 Nisan itibariyle irtibata geçilecektir.

Sonucunuzu öğrenmek için aşağıda yer alan ilgili butona tıklayınız.

Eğitimin ritmi

Cumartesi günü, okulumuzda sınıfları, öğrencilerimiz yerine öğretmenler doldurdu. TED Bodrum Koleji’nden ve çevre okullardan öğretmenler, okulumuzca düzenlenen, Orff-Schulwerk Uygulamaları başlıklı bir eğitime katıldılar.

Orff-Schulwerk, herkesin içinde zaten varolan yaratıcı güçlerin açığa çıkartılmasına ortam sağlayan, temelinde ritm, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp dans etmesine olanak sağlayan eğitim anlayışıdır.

Geliştirilmesi için yıllar içinde çeşitli ülkelerde birçok uzmanın yaptığı çalışmalarda, Orff eğitiminin özellikle erken eğitimde, ayrıca yalnızca erken eğitimde değil, gençlerin ve yetişkinlerin eğitim sürecinde de kullanılabileceği ortaya çıkmıştır. Orff-Schulwerk'in sosyal pedagojide ve terapide kullanımı özellikle önem kazanmıştır.

Bu yaklaşımdan hareketle, Eğitmen Filiz Yaşar ile öğretmenler, çeşitli çalışmalar yaparak müzik penceresinden farklı bir bakış yakaladılar. Bireysel varoluşu ve grupla hareket edebilme becerisini aynı anda deneyimlemeye çalışıp; duygusal ve zihinsel süreci yaşarken bu süreci eğitimde kullanma yöntemlerini incelediler.

Gün sonunda sertifikalarını alan öğretmenler, eğitimi yorucu ancak çok keyifli ve faydalı bulduklarını belirttiler.

TED Üniversitesi resmi açılışı Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sn. Selçuk Pehlivanoğlu'nun eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışa TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erdem Erken ve Okul Müdürü Sn. Fırat Asyalı da katıldılar.

TED Üniversitesi, liberal eğitim felsefesi ve ortak çekirdek programlar üzerine oturtulmuş, öğrencilerin seçimine fırsat veren ve genişlik-derinlik oranları güncel ders programlarıyla ve yenilikçi öğretme yöntemleri kullanarak Türkiye’de en iyi eğitim veren üniversite olma iddiasındadır.

TED Üniversitesi 4000-4500 öğrencisi olan, kaliteli eğitim vermenin tüm koşullarını sağlayan, öğrenci merkezli felsefesiyle ve uluslararası bağlantılarıyla fark yaratan, öğrenen, araştıran ve keşfeden bir kurum olacaktır.

TED Üniversitesi’nin akademik birimleri

olarak belirlenmiştir.

TED Üniversitesi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için;

Miniklerimiz Lokum Fabrikasını Gezdi

Anasınıflarımızla lokum fabrikası gezimizi gerçekleştirdik. Bodrum mandalinamızın kahveden sabuna kremden lokuma, reçel ve şekerlemeden kolonyaya kadar kaç ürüne lezzet verdiğini öğrendik. Reçel yapımına tanıklık ettikten sonra bize ikram edilen lokumları da tatmayı ihmal etmedik.

TED Bodrum Koleji'nde "Okula Kabul Sınavı" Gerçekleştirildi

Okulumuz tarafından her yıl, bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapılan, Okula Kabul Sınavı, 18 Nisan günü yoğun bir katılımla, okulumuzda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 450 aday TED Bodrum Koleji öğrencisi olmak ellerinden geleni yaptılar. Okulumuzda iki saat süren sınav öğrencilerde ve velilerinde büyük heyecan yarattı.

Okulumuza göstermiş oldukları ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.