OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI
23 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

OKULA GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI

TED Bodrum Koleji "Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı" neticeleri açıklanmıştır. Kazanan öğrencilerle kontenjan dahilinde puan önceliği esas alınarak 4 Nisan itibariyle irtibata geçilecektir.

Sonucunuzu öğrenmek için aşağıda yer alan ilgili butona tıklayınız.

TED Bodrum Koleji Yüzme Takımı Seçmeleri Yapıldı

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri TED Bodrum Koleji Yüzme Takımı’nda yer alabilmek için yarıştı. Belli branşlarda ve mesafelerde, belirlenmiş barajları geçmek için mücadele eden öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda yüzme yarışlarında okulumuzu temsil etmek üzere öğretmenleri tarafından yetiştirilecekler.

π ile Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk

Matematiğin ünlü sabit sayısı olan “Π Sayısı” anısına dünya çapında düzenlenen Π Günü kutlama etkinlikleri, 14 Mart günü okulumuzda yapıldı.

Π rakamının ilk üç sayısını karşılayan 14 Mart, yani yılın 3. ayının 14. günü, eğitimciler ve bilim insanlarınca, Π Günü adıyla kutlanıyor. Bizler de TED Bodrum Koleji olarak fen-matematik zümresi tarafından hazırlanan bir dizi etkinlikle bu günü coşkuyla kutladık.

Öğrencilerimiz, hafta boyunca Π sayısının tarihçesi, önemi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili bilgi edindiler; kendilerine özgü tasarladıkları tişörtleri boyadılar, Π simgesinden oluşan kurabiyeler ve pastalar hazırladılar.

Spor salonumuzda yapılan etkinlikte ise öğrencilerimiz arasında düzenlenen ve Π sayısının virgülden sonra sonsuza giden basamaklarını ezberleme yarışmasında en çok basamağı hafızasında tutan öğrencilerimizden Esma Nayır 139 basamakla birinci; Deniz Özaydın 124 basamakla ikinci; Yade Yörük 77 basamakla üçüncü oldu.

Amerikan tarih formatında bugünün 3/14 olarak geçmesi ve bunun π sayısının en yaygın kullanımının olduğunun vurgulandığı bugünde, öğrenciler eğlenerek matematiğin gizemi hakkında bilgi sahibi oldular.

Π’nin okulumuzdaki sihirli yolculuğu, ikindi kahvaltısında yenilen Π kurabiyeleri ve pastaları ile son buldu.

Kütüphanede Bir Gece

Kütüphaneler Haftası etkinliklerimiz kapsamında, 4. sınıf öğrencilerimiz gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Kütüphane Kampı’ etkinliğimizi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sosyalleşmelerini desteklemek, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini oluşturmak ve onların kitaplarla daha yakından iletişime geçmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte; spor salonumuzda oyunlar oynandı, kitaplar okundu, filmler seyredildi ve ardından okulumuz içerisinde hazine avına çıkıldı. Uyku saatine kadar gönüllerince eğlenen öğrencilerimiz, uyku vakti geldiğinde tulumlarının içine girip dinledikleri masallarla deliksiz bir uykuya daldılar. Güneşin ilk ışıkları ile uyanan öğrencilerimiz geceyi okul kütüphanesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle geçirmenin heyecanını ve keyfini sabah kahvaltısıyla birlikte sonlandırdılar.

Öğrencilerimiz Cambridge Sertifikalarını Aldı

Uluslararası geçerliliği olan Cambridge English Sınavlarında hedefledikleri başarıyı yakalayan öğrencilerimiz, konferans salonumuzda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Öğrencilerimizin dil öğrenme süreçlerinde adım adım ilerlemelerini değerlendiren ve yeni hedefler belirlemek üzere onları motive eden sınavlara bu sene de katılmayı sabırsızlıkla bekliyor olacağız.