Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi
12 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Sınıflar Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah saat 10.00'da başlayan ve iki saat süren okula kabul ve bursluluk sınavımızda, oldukça sınırlı kontenjan için yaklaşık 900 aday öğrenci TED öğrencisi olmak için ter döktü. Okulumuza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıflarımız Pijama Partisinde Doyasıya Eğlendi

Birbirinden sevimli pijamaları ile okula gelen miniklerimiz yaptıkları pijama defilesiyle diğer arkadaşlarından büyük alkış aldılar. Eğlencede sınır tanımayan miniklerimiz yaptıkları yastık savaşında partinin tadını çıkardılar.

TED Bodrum Koleji Tanıtım Filmi 2015
Öğretmenlerimiz Bilişim Teknolojileri Eğitiminde

Eğitimde, ilk ve orta öğretim müfredatlarında ders olarak okutulan derslerin teknoloji ile nasıl işlenebileceği konuları paylaşıldı.

Öğrencilerimiz, Kütüphanelerde Dünyayı Keşfediyor

TED Bodrum Koleji’nde, Kütüphane Haftası, kitaplarla, öğrenme ve araştırma aşkıyla dolu etkinliklerle devam ediyor.

Öğrencilerimiz, hafta kapsamında iki ayrı kütüphane gezisi gerçekleştirdiler. Önce, “araştırma kütüphanesi” niteliği ile benzersiz bir yere sahip olan INA Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi’ni, ardından da Bodrum Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler.

Kütüphane kullanımını öğrencilerin günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek, serbest zamanlarında da kütüphaneleri kullanan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde öğrencilerimiz, hem kütüphane kültürünü öğrendiler hem de keyifli zaman geçirdiler.

Texas A&M Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren INA- Sualtı Arkeoloji Enstitüsü, su altı kazıları, araştırmalar ve  restorasyon çalışmalarını Bodrum’da yürütüyor. Enstitü ayrıca, Türkiye’deki batıkların (Gelidonya Burnu, Şeytan Deresi, Yassıada, Bizans Cam Batığı, Seçe Limanı, Helenistik Batık, Ulu Burun, Selimiye-Bizans Batığı, Tektaş Burnu-Klasik Batık ve Papuç Burnu-Eski Batık) çıkartılmasına destek veriyor ve gelişmesine yardımcı oluyor.

Sualtı Arkeolojisi üzerine dünyada yayınlanmış çok değerli kaynakların da toplandığı ve araştırmacıya sunulduğu enstitü kütüphanesi, master düzeyinde araştırmacıların yer aldığı bir araştırma kütüphanesi olarak kabul ediliyor.