Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi
12 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Sınıflar Okula Kabul ve Bursluluk Sınavımız yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah saat 10.00'da başlayan ve iki saat süren okula kabul ve bursluluk sınavımızda, oldukça sınırlı kontenjan için yaklaşık 900 aday öğrenci TED öğrencisi olmak için ter döktü. Okulumuza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizden Sürpriz Yeni Yıl Hediyeleri

Öğrencilerimiz kimya laboratuvarında kokulu, dekoratif sabun ürettiler. Üretimden paketleme aşamasına kadar her basamakta keyifle rol alan öğrencilerimiz ürettikleri sabunları yeni yıl hediyesi olarak öğretmenleriyle paylaştılar.

Yabadabaduuuuuu!

Okulumuzdaki temalı doğum günleri minik öğrencilerimiz için yeni bir yaşa girecek olmanın heyecanını yaşatırken, doğum günü partisini unutulmaz bir anı haline dönüştürmek keyfini ve mutluluğunu da beraberinde getiriyor. Bu ay Taş Devri çizgi filminin karakterleri olan minikler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendiler.

Lise Öğrencilerimiz Fermente Gıda Yapımını Disiplinlerarası Bir Yaklaşımla Pekiştirdiler

11. sınıf öğrencilerimiz Biyoloji başta olmak üzere Kimya, Fizik ve Matematik derslerini de kapsayan disiplinler arası bir yaklaşımla fermente (mayalama) gıda yapımı konusunu Mutfak Atölyemizde peynir yaparak pekiştirdiler.

Aşçımızın yardımıyla doğal inek sütünü mayanlandıran öğrencilerimiz laktik asit fermantasyonu sürecinde meydana gelen biyokimyasal değişimleri, fermante gıdaların sağlık açısından önemini, peynir çeşitlerini aşçımız ve Fen Bilimleri öğretmenlerimizle tartıştılar. Peynirin korunması için kullanılan yöntemlerleri araştıran öğrencilerimiz deneyin sonunda hazırladıkları peynirle keyifli bir ikindi kahvaltısı gerçekleştirdiler.

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü Etkinliğimiz

18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında TED Bodrum Koleji 2. ve 3. Sınıf Öğrencilerimiz ile  St.Jean Şövalyaleri tarafından inşa edilen St. Peter Kalesi (Bugünkü ismiyle Bodrum Kalesi) içinde yer alan Bodrum sualtı Arkeoloji Müzesini ziyaret ettik ve düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldık.

TED Bodrum Koleji 2. Sınıf öğrencileri olarak müzede her birimiz birer hazine avcısı gibiydik. Müze görevlisi Seda Abla’nın bulmamız için resimlerini verdiği eserleri, ipuçlarını değerlendirerek saklandıkları yerde bulduk. Seda Abla bu müzedeki eserlerin ne kadar değerli olduğunu anlattı.

TED Bodrum Koleji 3. Sınıf öğrencileri olarak ”Dünyanın bilinen en eski batığı” Uluburun Batığı’nı gezdik. Bu batıkta bulunan ve balmumu üzerine yazılmış, dünyanın en eski kitapçığından esinlenerek yaptırılan balmumu kitapçıklara yazı yazma etkinliğine katıldık. Bu etkinlikte kendimizi geminin kaptanı olarak hayal ettik. Geminin batış anında, gemi kaptanı olarak neler hissettiğimizi düşünerek balmumundan yapılmış seyir defterine yazılar yazdık.