Okulumuz BESİAD İle Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Projesi İçin İşbirliği Yapıyor
12 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Okulumuz ve Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği, kurumsal bir işbirliğiyle ortak bir projeye imza attı.

Okulumuz, köklü geçmişinden aldığı güçle, Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi adını verdiğimiz programla; öğrencilerimizin öğrenme sorumluluklarını üstlenecekleri, etkin katılım gösterecekleri, çalışma ve üretmeye ilişkin  kültürü soluyacakları, emek, yaratıcılık, inovasyon, sorumluluk, saygı gibi yaşamsal değerleri içselleştirebilecekleri ve sonuçta gerçek yaşam becerileriyle donanacakları bir program başlattı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken’in BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ve yönetim kurulu üyelerine tanıttığı projenin amacı, öğrencilerinin yaşamla anlamlı ilişkiler kurmalarını sağlayarak çalışmaya ilişkin değerleri ve çalışma kültürünü kazanmalarına yardımcı olmak, günümüz için gerekli yaşam becerileri edinmelerine liderlik etmek ve gerçekleştirecekleri meslek gözlemleriyle farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerine rehberlik etmek olarak dile getirildi.

Programla birlikte öğrencilerin etkin olarak yaşamda yer alarak kendilerinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yanlarını keşfedecekleri, kitaplarda yazanlar, derslerde anlatılanlarla gerçek yaşamı harmanlama şansına sahip olacakları, emeğin değerini teslim ettikleri gibi çalışma kültürüyle donanacakları, karşılaşacakları birçok sorunu öğrenme fırsatına dönüştürmeyi deneyimleyecekleri, kurdukları ilişkilerle sosyal yaşam becerilerini artıracakları hedef olarak anlatıldı.

Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri yaşam deneyimi ve meslek gözlemlerinin, farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerinde kendilerine yol gösterici olacağı vurgulandı.

21.yüzyıl okullarının yaratıcı, yenilikçi, teknolojiyi bir araç olarak kullanan okullar olduğu kadar öğrencilerine öğrenme süreçlerinin yaşam boyu süreceğinin farkındalığını kazandıran okullar olacağının dile getirildiği toplantıda; eğitim ve öğretime ilişkin tanımlarının değiştiği günümüzde daha fazla otantik öğrenmelere, gerçek yaşamla ilişkilendirilmiş, teorik bilgiyi çok çeşitli uygulamalarla yaşama aktarabilen öğrenme alanları yaratma işlevini bu okulların üstlenmek durumunda kaldığı söylendi. Programla birlikte Bodrum’da, içinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl’ın ruhunu yakaladığımız bir öğrenme ekolojisinin yaratılacağı ve öğrenme çemberinin genişleyeceği vurgulandı.

Lise Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

8. sınıftan liseye geçiş süreci hakkında velilerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla, TED Bodrum Koleji Anadolu Lisesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bu Tarlada Geometrik Şekiller Gizli

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri Matematik dersinde işledikleri “Geometrik Şekillerin Çevresi” konusunu Matematik öğretmenleri rehberliğinde okulumuzun ekim alanında yaparak, deneyimleyerek pekiştirdiler.

Öğrencilerimiz, kendilerine önceden öğretmenleri tarafından verilen talimatlar doğrultusunda hareket ederek, kendi alanlarında çevresi verilmiş geometrik şekillerin kenar uzunluklarını hesaplayarak oluşturdular.

Başta analiz, ölçme, akıl yürütme, alan sınırlarına saygı duyma becerilerini pekiştiren öğrencilerimiz mantık yürütme yöntemleriyle de ders konularını akılda kalıcı bir şekilde öğrenmiş, hayatın içindeki matematiği bir kez daha keşfetmiş oldular.

TED Bodrum Koleji'nde Lise Kabul Sınavı Heyecanı Yaşandı

2016-2017 Akdemin Yılı Lise Kabul Sınavımız 28 Mayıs Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz sınavdayken, veli adaylarımız da idarecilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştiren lise bilgilendirme toplantısına katıldılar ve akıllarındaki sorulara cevap bulma fırsatı yakaladılar. Okulumuza göstermiş oldukları ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Dersimiz; Ağırlık Ölçüleri

3. sınıf öğrencilerimiz ders konuları olan ‘tartma’ konusunda öğrendikleri kilogram ve gram bilgilerini pekiştirmek için Mutfak Atölyemizde keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Belli ölçülerdeki malzemeleri kullanarak kurabiyeler yapan öğrencilerimiz, kütleleri 500g, 250g, 100g ve 1kg olan kurabiye malzemelerini ağırlık takımlarıyla eşleştirdiler. Yaptıkları limonatayı ise sıvı ölçüsü birimi litre ile ölçen öğrencilerimiz, yaparak yaşayarak yöntemi ile etkili ve bir o kadar da zevkli bir ders işlemiş oldular.