Okulumuz BESİAD İle Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Projesi İçin İşbirliği Yapıyor
12 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Okulumuz ve Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği, kurumsal bir işbirliğiyle ortak bir projeye imza attı.

Okulumuz, köklü geçmişinden aldığı güçle, Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi adını verdiğimiz programla; öğrencilerimizin öğrenme sorumluluklarını üstlenecekleri, etkin katılım gösterecekleri, çalışma ve üretmeye ilişkin  kültürü soluyacakları, emek, yaratıcılık, inovasyon, sorumluluk, saygı gibi yaşamsal değerleri içselleştirebilecekleri ve sonuçta gerçek yaşam becerileriyle donanacakları bir program başlattı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken’in BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ve yönetim kurulu üyelerine tanıttığı projenin amacı, öğrencilerinin yaşamla anlamlı ilişkiler kurmalarını sağlayarak çalışmaya ilişkin değerleri ve çalışma kültürünü kazanmalarına yardımcı olmak, günümüz için gerekli yaşam becerileri edinmelerine liderlik etmek ve gerçekleştirecekleri meslek gözlemleriyle farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerine rehberlik etmek olarak dile getirildi.

Programla birlikte öğrencilerin etkin olarak yaşamda yer alarak kendilerinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yanlarını keşfedecekleri, kitaplarda yazanlar, derslerde anlatılanlarla gerçek yaşamı harmanlama şansına sahip olacakları, emeğin değerini teslim ettikleri gibi çalışma kültürüyle donanacakları, karşılaşacakları birçok sorunu öğrenme fırsatına dönüştürmeyi deneyimleyecekleri, kurdukları ilişkilerle sosyal yaşam becerilerini artıracakları hedef olarak anlatıldı.

Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri yaşam deneyimi ve meslek gözlemlerinin, farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerinde kendilerine yol gösterici olacağı vurgulandı.

21.yüzyıl okullarının yaratıcı, yenilikçi, teknolojiyi bir araç olarak kullanan okullar olduğu kadar öğrencilerine öğrenme süreçlerinin yaşam boyu süreceğinin farkındalığını kazandıran okullar olacağının dile getirildiği toplantıda; eğitim ve öğretime ilişkin tanımlarının değiştiği günümüzde daha fazla otantik öğrenmelere, gerçek yaşamla ilişkilendirilmiş, teorik bilgiyi çok çeşitli uygulamalarla yaşama aktarabilen öğrenme alanları yaratma işlevini bu okulların üstlenmek durumunda kaldığı söylendi. Programla birlikte Bodrum’da, içinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl’ın ruhunu yakaladığımız bir öğrenme ekolojisinin yaratılacağı ve öğrenme çemberinin genişleyeceği vurgulandı.

Öğrencilerimiz İlkbaharı Oyunlarla Karşıladı

İlkbaharın gelmesiyle ısınan havaları fırsat bilen öğrencilerimiz beden eğitimi öğretmenlerimiz eşliğinde okul sahamızda oyunlar oynadı. Bir taraftan doğa ile iç içe olan okul kampüsünden faydalanan öğrencilerimiz toprak ve doğa ile bütünleşerek enerjilerini attılar.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerimiz İçin Başladı

Akademik kadromuz 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı seminer dönemi için bir araya geldi. Güne kahvaltıyla başlayan öğretmenlerimiz, çeşitli takım oyunları oynayarak yeni yıla mutlu ve enerjik başladılar.

Bir Kan Bir Fidan

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği tarafından Kızılay Haftası'nda farkındalık yaratmak adına, “Bir Kan Bir Fidan” etkinliği ile Türk Kızılayı okulumuza davet edildi.

Etkinliğin ilk gününde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize Türk Kızılay’ ını tanıtan sunumlar yapıldı.

"Bir Kan Bir Fidan” etkinliğinin ikinci gününde Kızılay ekibi okulumuza gelerek gönüllü velilerimiz ve personelimizden kan topladı.

Yaptığımız kan bağışı sonrası Türk Kızılay’ ı bağış yapan her bağışçı adına bir fidan dikiyor. Yapılan bu etkinlikle hem insanlara hem de ormanlara can vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Visual Literacy

Yabancı Dil öğretmenlerimiz, Cambridge University Press Öğretmen Eğitmeni Anıl Bayır ile 'Visual Literacy' konulu bir çalışma gerçekleştirdiler.