Okulumuz BESİAD İle Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Projesi İçin İşbirliği Yapıyor
12 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi.

Okulumuz ve Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği, kurumsal bir işbirliğiyle ortak bir projeye imza attı.

Okulumuz, köklü geçmişinden aldığı güçle, Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi adını verdiğimiz programla; öğrencilerimizin öğrenme sorumluluklarını üstlenecekleri, etkin katılım gösterecekleri, çalışma ve üretmeye ilişkin  kültürü soluyacakları, emek, yaratıcılık, inovasyon, sorumluluk, saygı gibi yaşamsal değerleri içselleştirebilecekleri ve sonuçta gerçek yaşam becerileriyle donanacakları bir program başlattı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erdem Erken’in BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ve yönetim kurulu üyelerine tanıttığı projenin amacı, öğrencilerinin yaşamla anlamlı ilişkiler kurmalarını sağlayarak çalışmaya ilişkin değerleri ve çalışma kültürünü kazanmalarına yardımcı olmak, günümüz için gerekli yaşam becerileri edinmelerine liderlik etmek ve gerçekleştirecekleri meslek gözlemleriyle farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerine rehberlik etmek olarak dile getirildi.

Programla birlikte öğrencilerin etkin olarak yaşamda yer alarak kendilerinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yanlarını keşfedecekleri, kitaplarda yazanlar, derslerde anlatılanlarla gerçek yaşamı harmanlama şansına sahip olacakları, emeğin değerini teslim ettikleri gibi çalışma kültürüyle donanacakları, karşılaşacakları birçok sorunu öğrenme fırsatına dönüştürmeyi deneyimleyecekleri, kurdukları ilişkilerle sosyal yaşam becerilerini artıracakları hedef olarak anlatıldı.

Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri yaşam deneyimi ve meslek gözlemlerinin, farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş kariyer planlama süreçlerinde kendilerine yol gösterici olacağı vurgulandı.

21.yüzyıl okullarının yaratıcı, yenilikçi, teknolojiyi bir araç olarak kullanan okullar olduğu kadar öğrencilerine öğrenme süreçlerinin yaşam boyu süreceğinin farkındalığını kazandıran okullar olacağının dile getirildiği toplantıda; eğitim ve öğretime ilişkin tanımlarının değiştiği günümüzde daha fazla otantik öğrenmelere, gerçek yaşamla ilişkilendirilmiş, teorik bilgiyi çok çeşitli uygulamalarla yaşama aktarabilen öğrenme alanları yaratma işlevini bu okulların üstlenmek durumunda kaldığı söylendi. Programla birlikte Bodrum’da, içinde bulunduğumuz 21. Yüzyıl’ın ruhunu yakaladığımız bir öğrenme ekolojisinin yaratılacağı ve öğrenme çemberinin genişleyeceği vurgulandı.

Oğuz Atay Öykü Yarışması'na Katılan Öğrencilerimiz Ödüllendirildi

TED Ankara Koleji tarafından düzenlenen “Oğuz Atay Öykü Yarışması”nda lise öğrencilerimizden Başak Acar, Yağmur Çetiner, İris Azra Yardımcı okulumuzu başarıyla temsil etmişler, katılımları nedeni ile sertifika ve kitapla ödüllendirilmişlerdir.

TED Bodrum Kolejinde Portfolyo Sunum Coşkusu

Okulöncesi ve İlkokul öğrencilerimizin titizlikle hazırlandığı  ve hafta boyunca  heyecanla gerçekleştirilen portfolyo sunumları başarıyla tamamlandı.

Çeşitli alanlardaki başarılarının, gelişimlerinin yansıtılması olan portfolyo sunumuyla, öğrencilerimiz, kişisel çabalarını, ilerlemelerini ve başarılarını ortaya koyma ve aileleri ile paylaşma keyfini yaşadılar. Öğrencilerimizin bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla hem sınıf öğretmenleri hem de İngilizce öğretmenleri ile gerçekleştirilen sunumda oldukça duygusal anlar da yaşandı. TED Bodrum Koleji olarak tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Küçük Erkek Basketbol Takımımız Muğla İli İkincisi Oldu

TED Bodrum Koleji Küçük Erkek Basketbol Takımımız, Okullararası Küçük Erkekler Basketbol Turnuvası’nda Muğla’da düzenlenen final müsabakalarında oynadıkları maçları galibiyetle tamamlayarak ikincilik kupasını kaldırmayı başardı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor,  onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

TED Bodrum Koleji Okul Aile Birliği, velilerimiz ve öğrencilerimizden öğretmenlerimize sürpriz "Öğretmenler Günü" kutlaması...