Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi
07 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi

Okulumuz, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve ekolojik içme suyu tüketimini sağlamak amacıyla Elkay Su ile yaptığı çalışmalar sonucu son altı aylık zaman zarfında yaklaşık 40 bin adet 330 ml pet şişeyi doğaya kazandırdı.

Ekolojik su ile öğrencilerini buluşturan ve bu çözümün TED Bodrum Koleji’nin eğitim anlayışı ile örtüştüğünü belirten Okul Koordinatörü Sevinç Zeren “Eko okul olarak öğrencilerimize çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyoruz. Elkay Su istasyonları ile öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken istasyonların ön LED panelinde bulunan çevreci GreenTicker (kullanım miktarına göre değişen numaratör) sayesinde kaç adet 330 ml. pet şişenin çevre atığı olmaktan kurtarıldığını gözlemleyebiliyor. Böylece bu cihazların kullanımı çocuklar için daha eğlenceli hale gelirken öğrencilerimizde çevreci olma bilincini de arttırıyor.” dedi.

Çevreye ve sağlığa katkılarının yanı sıra emek, zaman ve ekonomik açıdan da tassarruf ettiklerine değinen TED Bodrum Koleji İdari İşler Müdürü Murat Altun “Okul olarak tasarrufla ilgili birçok projeye imza atıyor, bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda plastik kullanımının önüne geçerken tassaruf da edebileceğimiz alternatif bir sistem arayışındaydık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Amerikan firması olan Elkay Su istasyonlarını bulduk. Elkay Su istasyonlarının kullanımına geçmeden önce okulumuzda günde en az 20 ambalajlı su değişimi gerçekleştiriyorduk. Düşük güç tüketimi sağlayan, hijyenik, pratik, çevre dostu olan ve yurtdışında birçok eğitim kurumunda kullanılan Elkay Su istasyonları ile ambalajlı sular için harcadığımız emeğin, zamanın ve israfın da önüne geçmiş olduk. Böylece öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken tasarruf da ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Geleceğe Enerjin Kalsın

7. sınıf öğrencimiz Saba Bener’in Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında, enerji kaynaklarının bilinçli kullanılması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla hazırladığı sticker dizaynı. Öğrencimize bu duyarlı davranışı için teşekkür ediyoruz.

Küçük Kız Voleybol Takımımız Bodrum 1.’si

Küçük Kız Voleybol Takımımız oynadığı maçlar sonucunda Bodrum 1.’si olarak il müsabakalarında okulumuzu temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı

6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliğimiz doğayla iç içe olan okul kampüsümüz içerisinde yer alan on dönümlük alana yayılmış zeytinlik alanda öğrencilerimiz tarafından yapılan hasatla başladı.

Zeytin hasadımız sırasında Zeytin Dostu Derneği Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı öğrencilerimize rehberlik ederek zeytine ve zeytinyağına özgü ilginç ve özel bilgiler de paylaştı.

Öğrencilerimiz bundan sonraki süreçte kahvaltılık zeytin hazırlayarak Zeytin Tadım Festivali düzenleyecek ve kalan zeytinlerin zeytinyağı olana kadar olan tüm aşamaları yerinde görerek öğrenecekler.

Zeytin Hasadı Şenliği ile yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanacak olan öğrencilerimiz, zeytin yerken ya da zeytinyağı tüketirken, bu ürünlerin sofralarına nasıl geldiğini kendi emekleri ile üreterek, yaşamın içinde tecrübe etmiş olacaklar.

Öğrencilerimiz bölgenin en önemli yerel değeri olan zeytini tarlada, zeytinyağı üretimini de yağhanelerde öğrenecekler.

Çocuklarımızın Gözünden Sevgi Dolu Portreler

Toplu veli katılım etkinliğimizde çocuklarımız ressam velilerimiz model oldu. Çocuklarımız tuvallerini anne babalarına kocaman sevgilerini anlatmak için boyadılar. Birbirinden neşeli yeşil, turuncu, kırmızı, mavi, sarı renkli anne babalar ortaya çıkardılar. Bir başka gördük kendimizi çocuklarımızın ellerinde. Bu etkinlikte bizimle olan herkese çok teşekkür ediyoruz.