Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi
07 Mart 2018 Tarihinde Eklendi.

Okulumuzda Daha Sağlıklı ve Ekolojik İçme Suyu Sistemi

Okulumuz, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve ekolojik içme suyu tüketimini sağlamak amacıyla Elkay Su ile yaptığı çalışmalar sonucu son altı aylık zaman zarfında yaklaşık 40 bin adet 330 ml pet şişeyi doğaya kazandırdı.

Ekolojik su ile öğrencilerini buluşturan ve bu çözümün TED Bodrum Koleji’nin eğitim anlayışı ile örtüştüğünü belirten Okul Koordinatörü Sevinç Zeren “Eko okul olarak öğrencilerimize çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırıyoruz. Elkay Su istasyonları ile öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken istasyonların ön LED panelinde bulunan çevreci GreenTicker (kullanım miktarına göre değişen numaratör) sayesinde kaç adet 330 ml. pet şişenin çevre atığı olmaktan kurtarıldığını gözlemleyebiliyor. Böylece bu cihazların kullanımı çocuklar için daha eğlenceli hale gelirken öğrencilerimizde çevreci olma bilincini de arttırıyor.” dedi.

Çevreye ve sağlığa katkılarının yanı sıra emek, zaman ve ekonomik açıdan da tassarruf ettiklerine değinen TED Bodrum Koleji İdari İşler Müdürü Murat Altun “Okul olarak tasarrufla ilgili birçok projeye imza atıyor, bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda plastik kullanımının önüne geçerken tassaruf da edebileceğimiz alternatif bir sistem arayışındaydık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Amerikan firması olan Elkay Su istasyonlarını bulduk. Elkay Su istasyonlarının kullanımına geçmeden önce okulumuzda günde en az 20 ambalajlı su değişimi gerçekleştiriyorduk. Düşük güç tüketimi sağlayan, hijyenik, pratik, çevre dostu olan ve yurtdışında birçok eğitim kurumunda kullanılan Elkay Su istasyonları ile ambalajlı sular için harcadığımız emeğin, zamanın ve israfın da önüne geçmiş olduk. Böylece öğrencilerimiz sağlıklı su tüketirken tasarruf da ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

OKULLAR ARASI KONYA İLİ TÜRKİYE KARETE ŞAMPİYONASI

12-14 Nisan 2013  Cuma-Pazar günü  gerçekleştirilen Konya ili Türkiye Karete  Şampiyonasında  yıldız erkekler katagorisinde öğrencimiz;

ORHAN ALP KUZULU  okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.

Okulumuzu gururlandıran öğrencimizi kutluyor,başarıların devamını diliyoruz.

Yurtiçi Üniversite Sınav Sistemi Tanıtımı ve Ders Seçim Semineri

10. sınıf öğrenci ve velilerimize yönelik olarak, kariyer planlama süreci kapsamında, ‘Yurtiçi Üniversite Sınav Sistemi Tanıtımı ve Ders Seçim Semineri’ verildi. Genel Koordinatörümüz Fırat Asyalı yaptığı konuşmada kariyer planlama sürecinin meslek seçimindeki kritik önemini anlattı. Lise Müdür Yardımcımız Özge Gönlübeyaz, öğrencilerin meslek seçimlerine uygun olarak alacakları dersler hakkında bilgi verdi, ardından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanımız Barış Aygener ise YGS/LYS sınav sistemini tanıtarak öğrencilerin meslek seçimleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kariyer Planlama Sürecinin önümüzdeki haftadan itibaren her bir öğrencinin mesleki ilgi, yetenek ve becerilerinin, akademik profillerinin, PDR uygulamalarıyla beraber değerlendirileceği, veli, öğrenci, PDR uzmanı, yönetici ve danışman öğretmenin katılacağı, masa başı toplantılarla süreceği dile getirildi.

TED Bodrum Koleji’nde Meksika Rüzgârı

Okulumuzda bugün Meksika rüzgârları esti.

Okul öncesi öğrencilerimiz sınıflarında Meksika'nın bayrağı, haritası, yemekleri, yaşadıkları evleri, başkenti ve ünlü yapıtları gibi bilgilerin bulunduğu slaytları izlediler.  Anasınıfı büyük grup öğrencileri kâğıtlardan kırmızı acı biberler hazırladılar ve yaptıkları pançoların üzerine yapıştırdılar. Anasınıfı küçük grup öğrencileri ise Meksika şapkaları boyadılar. Kolaj tekniği kullanarak, Meksika ile ilgili en çok ilgilerini çeken konuları paylaştılar. "Speedy Gonzales" çizgi filmini izlediler.

Aynı zamanda yemekhanemiz bugün için gitar, panço, şapka, kaktüs ve afişlerle süslendi. Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Meksika’ya özgü yemekleri yöresel müzikler eşliğinde yediler.

Öğrencilerimiz Deprem Konusunda Bilgilendirildi

Son günlerde artçı depremlerin sık yaşandığı ilçemizde; depreme sırasında alınacak önlemler ve binalarda deprem güvenliği konularında öğrencilerimiz bilgilendirildi.