Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı
09 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi.

Okulumuzun 6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliği Başladı

6. Geleneksel Zeytin Hasadı Şenliğimiz doğayla iç içe olan okul kampüsümüz içerisinde yer alan on dönümlük alana yayılmış zeytinlik alanda öğrencilerimiz tarafından yapılan hasatla başladı.

Zeytin hasadımız sırasında Zeytin Dostu Derneği Bodrum Temsilcisi Feridun Kaykı ve Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı öğrencilerimize rehberlik ederek zeytine ve zeytinyağına özgü ilginç ve özel bilgiler de paylaştı.

Öğrencilerimiz bundan sonraki süreçte kahvaltılık zeytin hazırlayarak Zeytin Tadım Festivali düzenleyecek ve kalan zeytinlerin zeytinyağı olana kadar olan tüm aşamaları yerinde görerek öğrenecekler.

Zeytin Hasadı Şenliği ile yaşadıkları yöreye özgü ömür boyu unutamayacakları bir deneyim kazanacak olan öğrencilerimiz, zeytin yerken ya da zeytinyağı tüketirken, bu ürünlerin sofralarına nasıl geldiğini kendi emekleri ile üreterek, yaşamın içinde tecrübe etmiş olacaklar.

Öğrencilerimiz bölgenin en önemli yerel değeri olan zeytini tarlada, zeytinyağı üretimini de yağhanelerde öğrenecekler.

Öğrencilerimiz Araştırıyor, Keşfediyor, Öğreniyor

3. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri derslerinde işledikleri Işık konusunu pekiştirmek ve ışığın farklı boyutlarını gözlemlemek amacıyla holografi çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz önce hologramın ne olduğunu ve nasıl oluşturulduğunu araştırdılar ardından okulumuzun 3D odasında ı-padlerinden yararlanarak hologram oluşturdular. Değerlendirme aşamasında ise ışık ve hologram hakkında öğrendiklerini/gözlemlerini metne dönüştürdüler.

Akdeniz'i Temiz Tutalım

Akdeniz'in kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen "Akdeniz'i Temiz Tutalım" kampanyasının (Clean up the Med) Bodrum ayağını TURMEPA ile birlikte 2. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimiz gerçekleştirdi.

Okul Öncesi Sınıflarında da Eğitimi Teknolojiyle Destekliyoruz
Küçük Kız Voleybol Takımımız Bodrum Şampiyonu

Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Bodrum ilçesi okullar arası voleybol müsabakalarında Küçük Kız Voleybol Takımımız Bodrum Şampiyonu oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.