Parlez-vous Français?
11 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Parlez-vous Français?

İkinci yabancı dil olarak Fransızcayı seçen 10. sınıf öğrencilerimiz mutfağa girip tart yaptı. Tart yapımını adım adım Fransızca anlatarak gerçekleştiren öğrencilerimiz öğrendikleri dili eğlenceli bir etkinlikle gündelik hayatta da kullanma ve pekiştirme fırsatı bulmuş oldu.

EKSLİBRİS (EXLIBRIS)

Görsel Sanatlar Dersimiz’ de yeni teknikleri öğrenmeye devam ediyoruz.

Baskı teknikleri konu başlığı altında Lise Hazırlık, 8. Sınıflar ve 7. Sınıf öğrencilerimizle Slovakya’da “Öğrenciler arası Ekslibris yarışmasına” katılmak üzere çalışmalar yaptık. Hem yarışmaya hazırlandık hem de linolyum baskı tekniğini öğrendik.

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibinin Ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir. Uzun bir geçmişe sahip bu sanat dalı, aynı zamanda yapıldığı dönemin kültürel özellikleri günümüze taşır. Sanatçı, tasarımcı, sanatsever ve koleksiyoncu arasında bir köprü görevini yerine getirir.

Öğrencilerimiz diledikleri kişilere hediye edilmek üzere ekslibrislerini tamamladılar ve sergilediler.

Ekslibris Video 1 from Ted Bodrum Koleji on Vimeo.

8. Sınıf Öğrencilerimizin TEOG Başarısı

TED Bodrum Koleji 8. sınıf öğrencilerimiz, okulumuzda bu yıl ilk kez uygulanan I. Dönem TEOG sınavlarında büyük bir başarı elde etti.

8.sınıf öğrencilerimizi I. Dönem TEOG sınavlarında gösterdikleri üstün başarı için kutluyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şimdi Biz Okullu Olduk…

Eğitim hayatlarına ilk adımı okulumuzda atacak olan TED Bodrum Koleji Okul Öncesi öğrencileri ve velileri yarım günlük adaptasyon etkinliğinde bir araya geldiler.

Birbirinden eğlenceli oyunların oynandığı günde minikler hem öğretmenleriyle hem arkadaşlarıyla tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Kağıttan sanata; Origami Kulübü
Öğrencilerimizin zihinsel, matematiksel, sosyal gelişimlerine olumlu katkılar sağlayan ve eğitsel bir faaliyet olan Origami Kulübü’nde öğrencilerimiz, her geçen gün becerilerini geliştirmeye devam ediyor.

Yapıştırıcı ve makas kullanmadan, kâğıtları sadece katlayarak çeşitli figürler oluşturan öğrencilerimiz her defasında yeni ve farklı ürünler ortaya koyarak becerilerini sergiliyorlar.

Video Kanalımızın Adresi : -- > http://vimeo.com/tedbodrumkolejitv/videos