Parlez-vous Français?
11 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi.

Parlez-vous Français?

İkinci yabancı dil olarak Fransızcayı seçen 10. sınıf öğrencilerimiz mutfağa girip tart yaptı. Tart yapımını adım adım Fransızca anlatarak gerçekleştiren öğrencilerimiz öğrendikleri dili eğlenceli bir etkinlikle gündelik hayatta da kullanma ve pekiştirme fırsatı bulmuş oldu.

8. Sınıflarımız Atamızın Huzurunda

8. sınıf öğrencilerimizin Ankara gezisindeki ilk durakları Anıtkabir oldu. Öğrencilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve minnetlerini “Devlet Töreni” ile sundu.

TED Bodrum Koleji adına mozoleye çelenk koyan Ortaokul Müdür Yardımcımız Sevinç Zeren, “Anıtkabir Tören Defteri”ne düşüncelerini aktardı.

Öğrencilerimiz, Anıtkabir gezisi sonrası Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti.Ardından “Birinci ve İkinci TBMM Binaları”nı ziyaret eden öğrencilerimiz yakın tarihi ile ilgili bilgilerini pekiştirdiler. TBMM binaları sonrası Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kalesi ve Tabiat Tarihi Müzesi gezileriyle başkentimizi daha yakından tanıyan öğrenciler, Kolej Semtine yapılan panoramik gezi ile TED Ankara Koleji, TED Genel Merkezi ve TED Üniversitesi’ni de görme fırsatı yakaladılar.

Öğrencilerimiz, iki gün süren gezi sayesinde hem gezerek, görerek öğrendiklerini pekiştirme fırsatı yakaladılar hem de eğlenceli vakit geçirirken ülkemiz yakın tarihi hakkında yeni bilgiler öğrendiler.

Münazara Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Okulumuz Türkçe-Edebiyat Zümresi 8.sınıflar arası münazara yarışması düzenledi. Öğrencilerimizin güncel konuları çok boyutlu değerlendirebilme yeteneği ve tartışma kültürü kazanmaları amacıyla düzenlenen münazaralar oldukça çekişmeli geçti.

TED Bodrum ve TED Ege Koleji öğretmenleri eğitim için bir araya geldiler.

TED Bodrum ve TED Ege Koleji öğretmenleri 05 Ocak 2013 Cumartesi günü eğitim için okulumuzda bir araya geldiler. Sınıf ve branş öğretmenleri Ankara Üniversitesi Eğitim Birimleri Öğretim Üyesi Sn. Cem Babadoğan’dan “Öğrenme ve Öğretme Stilleri” üzerine eğitim alırken, Yabancı Dil öğretmenleri değerli eğitmen Sn. Steve Darn’dan “Classroom Management & Differentiated Learning” konulu eğitimi aldılar.

Dengeli ve Sağlıklı Besleniyor; Bilinçli Tüketiyoruz

Okulumuz ilkokul 3. sınıf ve ortaokul 8. sınıf öğrencileri, arkadaşları ve öğretmenleri için öğle yemeği menüsü hazırladılar.

Öğrencilerimizin Beslenme Dostu Okul Projesi’nde yer alan Sağlıklı Yaşam Ekibimiz rehberliğinde hazırladıkları menü mevsimin sebze ve meyvelerine göre sağlıklı ve dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde ve günlük kalori ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak hazırlandı.

Menü hazırlama ile yemek planlamayı ve besin piramidini öğrenen miniklerin menüsü arkadaşları ve öğretmenlerimiz tarafından iştahla yendi.