Robotik Kulübü Öğrencilerimiz Su ile Yakıt Üretti
02 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Robotik Kulübü Öğrencilerimiz Su ile Yakıt Üretti

5. ve 6. sınıf Robotik Kulübü öğrencilerimiz Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu uluslararası ‘Hayvanlar: Yaşam Ortak Alanlarımız’ proje ve robotik yarışmasına katılmak amacıyla hidrojen motoru üreterek suyu  yakıt olarak kullanmayı başardılar. Petrol ve doğal gaz gibi birçok yakıttan çok daha fazla yanma enerjisine sahip olan su, hidrojen ve oksijen olarak ayrıldığında ortaya bir enerji çıkıyor. Öğrencilerimiz projelerini bugün Bodrum Kaymakamı Sayın Bekir Yılmaz’a sunacaklar.

Kitap Kahramanları Doyasıya Eğlendiler

1.Minikler Sevdikleri Kitabın Kahramanı Oldular

2.Kitap Kahramanları Canlandı

3.Kitap Kahramanları Doyasıya Eğlendiler

Video Kanalımızın adresi : https://vimeo.com/tedbodrumkolejitv/videos

II. Dönem Veli Toplantılarımız Gerçekleşti

Okulumuzun İlkokul ve Ortaokul II. Dönem veli toplantıları 21 – 22 Mart tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirildi.

Velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantılar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki aşamalı olarak yapıldı.

Sınıflardaki bilgilendirme çalışmalarından önce okulumuz yemek salonunda kahvaltı düzenlendi. Kahvaltı sonrası, sınıflarda bilgilendirmeye yönelik toplu çalışmalar yapıldı ardından velilerimiz öğretmenlerimizle bireysel olarak görüştüler.

Öğrencilerimizin eğitiminde okul ve veli dayanışması ile başarının elde edileceğine inanan TED Bodrum Koleji olarak velilerimiz ile aynı hedefe ilerlemekten mutluluk duyuyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.

TED Bodrum Koleji'nde Lise Kabul Sınavı Heyecanı

Okulumuz tarafından bu yıl ilk kez, bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapılan, Lise Kabul Sınavı, 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü yoğun bir katılımla, okulumuzda gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin olduğu sınavda öğrenci adayları, TED Bodrum Koleji öğrencisi olmak için ellerinden geleni yaptılar. Okulumuzda iki saat süren sınav öğrencilerde ve velilerinde büyük heyecan yarattı.

Öğrencilerimiz sınavdayken, veli adaylarımız da TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Fırat ASYALI tarafından gerçekleştiren lise bilgilendirme toplantısına katıldılar ve akıllarındaki sorulara cevap bulma fırsatı yakaladılar.

Okulumuza göstermiş oldukları ilgiden dolayı aday öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimiz Sınıflarında Birer ‘Su Yaşam Alanı’ Oluşturdular

3. sınıf öğrencilerimiz dersliklerinde minyatür eko sistem modeli oluşturarak, kendi ‘Su Habitat’larını kurdular. Sulak alan habitatını barındıran bitki ve hayvan türlerini öğrenen öğrencilerimiz; eko sistemde bulunan canlı cansız varlıkların uygun şartlar bir araya geldiğinde bir yaşam alanı oluşturacağını parçadan bütüne ulaşma ve akıl yürütme yöntemleriyle öğrenmiş oldular.