Robotik Kulübü Öğrencilerimiz Su ile Yakıt Üretti
02 Mart 2017 Tarihinde Eklendi.

Robotik Kulübü Öğrencilerimiz Su ile Yakıt Üretti

5. ve 6. sınıf Robotik Kulübü öğrencilerimiz Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu uluslararası ‘Hayvanlar: Yaşam Ortak Alanlarımız’ proje ve robotik yarışmasına katılmak amacıyla hidrojen motoru üreterek suyu  yakıt olarak kullanmayı başardılar. Petrol ve doğal gaz gibi birçok yakıttan çok daha fazla yanma enerjisine sahip olan su, hidrojen ve oksijen olarak ayrıldığında ortaya bir enerji çıkıyor. Öğrencilerimiz projelerini bugün Bodrum Kaymakamı Sayın Bekir Yılmaz’a sunacaklar.

Öğrencilerimiz Ülke Maket Yarışmasına Katılıyor

6. sınıf öğrencilerimiz İspanyolca ve Fransızca dil bilgilerini çeşitli yarışmalara katılarak ve kendilerini bu dillerde ifade ederek geliştiriyorlar. Katılacakları yarışma için hayallerinde yarattıkları ülkeleri maket haline getiren öğrencilerimiz oluşturdukları maketler hakkında Fransızca ve İspanyolca video sunumları hazırladılar. Farklı kültürler arasında bağlantılar kurmak ve dünya vatandaşı olmak için yabancı dillerde düzenlenen yarışmaları destekliyor, öğrencilerimize ve tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.

Okulumuzda Sualtı Dünya Rekoru Kırıldı

Milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın, okulumuzun olimpik havuzunda Sualtı Sportif Guinness Dünya Rekorunu 67.16 metre ile kırdı. Sporcumuzu tebrik ediyoruz.

TED Müzik Sokağı Yeni Yıl Konseri

Okulumuzda geleneksel hale gelen ve her ay düzenli olarak sunulan TED Müzik Sokağı Dinletisinin Aralık ayı konseri gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz piyano, keman, yan flüt ve gitarlarını bu kez yeni yıl için çaldılar. Yeni yıla notalar eşliğinde coşkulu bir biçimde “merhaba” diyen öğrencilerimiz, başarılı bir performans sergileyerek büyük bir beğeni topladılar.

Ergeni Anlamak ve İletişimi Güçlendirmek

TED Bodrum Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Uzmanı Kayane Kutlu tarafından dördüncü ve beşinci sınıf velilerimize yönelik dört hafta sürecek "Ergen Destek Veli Grup Çalışması" nın  birinci bölümü velilerimizin katılımıyla dün gerçekleşti.