TED Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” Sunumuyla Veli ve Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” başlıklı sunumuyla veli ve öğrencilerimizle buluştu. Sayın Atabay, 2018-2019 akademik yılından itibaren okulumuzda uygulanacak olan ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nı, tüm TED okullarında uygulanmaya başlayacak olan özel yenilikleri ve okulumuzda uygulanmakta olan uluslararası programların ayrıcalıklarını anlattı. Sunumun ardından Uluslararası Barselona Müzik Festivali’ne katılacak olan Okul Koromuzun mini konseri ile öğrenci ve velilerimizden oluşan “Nesilden Nesile, Geçmişten Geleceğe“ Halk Oyunları Gösterisi sunuldu. Sayın Atabay, son olarak öğretmenlerimizle bir araya geldi.

Gingermanlerimiz Hazır

İlkokul 1. ve 4. sınıf öğrencilerimiz İngilizce öğretmenleriyle birlikte mutfak atölyemizde yeni yıl kurabiyelerini yaptı. Kurabiyelerini yaparken hem eğlenen hem öğrenen öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri İngilizce kelime ve konuşma kalıplarını günlük hayatta kullanarak pekiştirmiş oldu.

“Taş”tan Resimler

Okulumuz 1. sınıf öğrencisi Kumru Cindoruk, birbirinden ilginç çalışmalarının yer aldığı ilk kişisel resim sergisini açtı. Küçük ressam Kumru’nun el emeği göz nuru çalışmalarıyla taşlar adeta birer sanat eserine dönüştü. Açılışa katılan davetlilerden büyük ilgi gören öğrencimiz, kendisine rehberlik eden Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Handan Cinoğlu’na teşekkür etti. Öğrencimizin özgün çalışmalarından oluşan sergi hafta boyunca okulumuzda sergilenecek.

Öğretmenlerimiz STEM Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Scientix Projesi Türkiye İstanbul Temsilci, Intel Make Tomorrow (Yarını İnşa Et) Programı Eğitim Koordinatörü Fatma Caner ve Matematik Öğretmeni, STEM Uzmanı Şadan Efe Durak tarafından öğretmenlerimize iki günlük “STEM Eğitimi” verildi. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarının disiplinlerarası yaklaşımla ele alınmasını içeren; teorik bilginin uygulama ve ürüne dönüştürülmesine olanak tanıyan STEM eğitiminde öğrendiklerini pratiğe döken öğretmenlerimiz, birbirinden ilginç tasarımlar ortaya koydu.

Dr. Feridun Çilli ile Fen Dersi
4. sınıf öğrencilerimiz, değerli velimiz Dr. Feridun Çilli ile birlikte keyifli bir fen bilgisi dersi işlediler. Sayın Dr. Feridun Çilli kas ve iskelet sistemi hakkında öğrencilerimize çok faydalı bilgiler verdi. Derste kemikler, eklemler ve kaslar ayrıntılı olarak incelendi.

Öğrencilerimiz aktif bir şekilde derse katıldılar. Feridun Bey öğrencilerimizin sorularını tek tek cevapladı. Ayrıca Dr. Feridun Çilli öğrencilerimizi kas ve iskelet sistemi sağlığı için beslenme konusunda da bilgilendirdi.

Sunumdaki konu ile ilgili değişik resimler öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Böylece öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte hem öğretici hem de eğlenceli bir fen dersi işlemiş oldular.

Okulumuz öğrencilerine fen dersi kapsamında kas ve iskelet sistemi üzerine söyleşi veren velimiz Dr. Feridun Çilli’ye teşekkür ediyoruz.