TED Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” Sunumuyla Veli ve Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
06 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi.

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay “TED Okullarında Fark Yaratan Programlar” başlıklı sunumuyla veli ve öğrencilerimizle buluştu. Sayın Atabay, 2018-2019 akademik yılından itibaren okulumuzda uygulanacak olan ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nı, tüm TED okullarında uygulanmaya başlayacak olan özel yenilikleri ve okulumuzda uygulanmakta olan uluslararası programların ayrıcalıklarını anlattı. Sunumun ardından Uluslararası Barselona Müzik Festivali’ne katılacak olan Okul Koromuzun mini konseri ile öğrenci ve velilerimizden oluşan “Nesilden Nesile, Geçmişten Geleceğe“ Halk Oyunları Gösterisi sunuldu. Sayın Atabay, son olarak öğretmenlerimizle bir araya geldi.

Öğrencilerimiz Karia Efsanelerinin İzinde

Karia Yolu Efsaneleri ve Kültürel Kodlar Kulübü öğrencilerimiz, Milas Uzunyuva Arkeopark’ın ilk ziyaretçileri oldu. Öğrencilerimiz 2018 yılının Ocak ayında açılması planlanan arkeolojik gezi alanını gezdikten sonra Liselerarası TÜBİTAK Projesi kapsamında Karia Medeniyetinin doğu kapısı olan Baltalı Kapı’yı ve Yatağandaki Stratonikeia antik kentini keşfettiler, projeleri için bilgi ve belge topladılar.

TED Bodrum Koleji Ekim Ayı Kitap Kurtları ve Mücellitleri

Kitap okumanın önemi vurgulamak için okulumuzda her ay kütüphane kullanımını esas alarak kitap kurtları seçmeye devam ediyoruz. TED Bodrum Koleji kütüphanesinden Ekim Ayı içerisinde en çok kitap alıp okuyarak “kitap kurdu” olan öğrencilerimiz belli oldu.

Ekim ayının kitap kurtları olan; İlkokul öğrencimiz 2-C sınıfından Mehmet Hazan Erdoğan ve Ortaokul öğrencimiz 5-B sınıfından Aylin Tepe’yi tebrik ediyoruz. Kitap okuma alışkanlıklarını devam ettirmelerini diliyoruz.

TED Bodrum Koleji öğrencilerinin kitaplara verdikleri önem kitap okumakla sınırlı kalmıyor. Okulumuzda gönüllü öğrenciler Can Balkan, Sarp Bora Aksungur, Ertuğrul Deniz Erseven’den oluşan mücellit (ciltçi) ekibi yıpranan kitapların onarımıyla ilgileniyorlar. Kitaplarına sahip çıkıyorlar, onları hiçbir zaman atmıyorlar. Çok fazla okunmaktan zarar gören kitapları tamir ediyorlar. TED Bodrum Koleji olarak öğrencilerimizin kitaplar karşısındaki duyarlılıklarını takdir ediyor, devamını diliyoruz.

Ağabeyler Ablalar Miniklerimizle Storytelling Etkinliğinde Buluşuyor

İngilizce zümremizin işbirliği ile hazırlık sınıfı ve anasınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirilen “Storytelling” heyecanı devam ediyor. Ağabey ve ablalarından hikaye dinleyen miniklerimiz hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de öğrendikleri İngilizceyi pratik ediyor.

Destek Personelimiz İçin 'İletişim Eğitimi' Programı Düzenlendi

Okulumuz öğretmen eğitimlerine olduğu kadar personel eğitimine de verdiği önemle hafta sonu tüm destek personelimizin katıldığı bir İletişim Eğitimi programı düzenledi. PDR uzmanlarımız tarafından verilen eğitimde sık sık eğlendiren ve aynı zamanda düşündüren anlar yaşandı. Eğitim seminerinde öncelikle sağlıklı bir iletişim için gerekli olan anlama - dinleme becerileri anlatıldı, sonrasında sosyal yaşamın doğası gereği söz konusu olan çatışma durumlarından çıkma yöntemleri dile getirildi. Bir ekip olarak çalışmanın avantajlarından nasıl yararlanılabileceğinin somut örneklerle dillendirildiği seminerde bir ailede yaşayan olumlu duygular tazelenmiş oldu.